Αστυνομικό τμήμα με βαρύ οπλισμό στον Δομοκό

ΠΕΜΠTΗ, 27 Νοεμβρίου 2014
Το Ποντίκι Web
Αστυνομικό τμήμα με βαρύ οπλισμό στον Δομοκό

Βαρύ οπλισμό θα διαθέτει πλέον το αστυνομικό τμήμα Δομοκού, καθώς θα ασχολείται με τη φρούρηση των φυλακών, που θα λειτουργούν ως «υψίστης ασφαλείας».

Νόμιμο κρίθηκε το προεδρικό διάταγμα για τις αρμοδιότητες του νέου Α.Τ., ενός ειδικού τμήματος το οποίο θα ασχολείται με την φρούρηση, εξωτερική και περιμετρική των φυλακών.

Η λειτουργία του θα κοστίσει για την διετία 2014-2016 2.017.000 ευρώ και θα διοικείται από αστυνομικό υποδιευθυντή ή αστυνόμο Α΄. Θα ελέγχει τα εισερχόμενα και εξερχόμενα πρόσωπα και πράγματα, την αλληλογραφία ενώ θα έχει την ευθύνη για την μεταγωγή και τη φρούρηση κρατουμένων, την μεταγωγή στα δικαστήρια σε ανακριτές και γιατρούς, τον έλεγχο φορτίων τροφοδοσίας και προμηθειών, κ.λπ.

Στους αστυνομικούς θα χορηγηθούν όπλα και οπλικά συστήματα αποτροπής εναέριας προσβολής, αντιαρματικά όπλα, χημικά μέσα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων, σύστημα οπτικής παρατήρησης, αστυνομικοί σκύλοι και γενικά ότι όπλα, εφόδια και μέσα απαιτούνται για την πλήρη επίγεια, υπόγεια και εναέρια προστασία των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *