ΣτΕ: «Ναι» σε Αστυνομικό Τμήμα για την περιφρούρηση των φυλακών ασφαλείας Δομοκού

http://www.naftemporiki.gr/story/884986/ste-nai-se-astunomiko-tmima-gia-tin-perifrourisi-ton-fulakon-asfaleias-domokou

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικου Διατάγματος για την ίδρυση ειδικού Αστυνομικού Τμήματος που θα έχει μοναδική απασχόληση την εξωτερική και περιμετρική φρούρηση των φυλακών ασφαλείας Δομοκού.
Το νέο Τμήμα θα διοικείται από αστυνομικό υποδιευθυντή ή αστυνόμο Α΄ και θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό τη διετία 2014-2016 με 2.017.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το διάταγμα, στις αρμοδιότητες του νέου ειδικού Αστυνομικού Τμήματος είναι η εξωτερική και περιμετρική φρούρηση, ενώ σκοπός των αστυνομικών θα είναι η αντιμετώπιση οποιασδήποτε μεμονωμένης ή ομαδικής απόδρασης ή απόπειρας απόδρασης κρατουμένων, η καταδίωξη και σύλληψη κρατουμένων που απέδρασαν και επιχειρούν να διαφύγουν, ή διέφυγαν μέχρι να επιληφθούν οι άλλες αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.
Ακόμη, θα έχει την ευθύνη
• ελέγχου των εισερχομένων και εξερχομένων προσώπων και πραγμάτων, αλλά και της αλληλογραφίας
• για τη μεταγωγή και φρούρηση κρατουμένων,
• για τη φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων σε νοσοκομεία,
• για τη μεταγωγή κρατουμένων σε δικαστήρια, ανακριτές και γιατρούς,
• για τις έρευνες στους χώρους της φυλακής,
• για τον έλεγχο φορτίων τροφοδοσίας και προμηθειών.
Στους αστυνομικούς θα χορηγηθούν όπλα και οπλικά συστήματα αποτροπής εναέριας προσβολής, αντιαρματικά όπλα, χημικά μέσα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων, σύστημα οπτικής παρατήρησης, αστυνομικοί σκύλοι και γενικά ό,τι όπλα, εφόδια και μέσα απαιτούνται για την πλήρη επίγεια, υπόγεια και εναέρια προστασία των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *