Μια πρώτη ενημέρωση από την συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό (28/11)

https://athens.indymedia.org/post/1534953/
________________________________________
Την ώρα που ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται οι πρώτοι αλληλέγγυοι στο πίσω μέρος του νοσοκομείου, εμφανίστηκαν ΔΕΛΤΑδες που έκαναν με άσχημο τρόπο εξακρίβωση στοιχείων, εν μέσω ειρωνικών σχολίων. Σταδιακά μαζευόταν περισσότερος κόσμος και πύκνωναν και τα ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ που παρακολουθούσαν τους αλληλέγγυους
Περίπου στις 23:30 βγήκε ο Νίκος Ρωμανός στο παράθυρο και χαιρέτισε τους αλληλέγγυους που φώναζαν πολλά συνθήματα. Παρέμεινε περίπου μισώ ώρα εκεί και μετά είπε πως δε μπορεί άλλο όρθιος κ θα ξαπλώσει, η υγεία του όπως λένε οι γιατροί είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Από κοντά βρίσκονταν ομάδες ΔΕΛΤΑ να επιτηρούν.
Ο κόσμος παραμένει και συγκεντρώνονται περισσότεροι έχοντας φτάσει σύμφωνα με υπολογισμούς τους 300 αλληλέγγυους.
Η μπροστινή πύλη είναι αποκλεισμένη από ΜΑΤ και περνάνε από εξακριβώσεις στοιχείων όποιον προσπαθεί να μπει μέσα. Από πληροφορίες μάθαμε πως είναι το λιγότερο 3 σημεία που κάνουν εξακριβώσεις στοιχείων μέσα στο προαύλιο του νοσοκομείου. Είτε ομάδες, ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ είτε διμοιρίες ΜΑΤ, είτε ασφαλίτες και σε όλους κρατάνε και ελέγχουν αν υπάρχει συγγενής μέσα στο νοσοκομείο.
Επίσης ενώ τα ασθενοφόρα συνήθως έμπαιναν από την πίσω είσοδο, λόγω της συγκέντρωσης η αστυνομία τους υποχρέωσε να εισέρχονται από την μπροστινή πύλη.
Το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε φυλακή για όλους του ασθενείς και τους συγγενείς τους.
Ταυτόχρονα τα ΜΑΤ ειρωνεύονται τον κόσμο και τον ίδιο τον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό λέγοντας πως θα περάσει μέσα μόνο όποιος κουβαλάει φαγητό για τον Νίκο.
Γύρω στις 01:30 ο κόσμος αποχώρησε συντεταγμένα, εκτός από μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων που παρέμεινε έξω από το νοσοκομείο.
Στο τέλος βγήκε και ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού που συνομίλησε με τους αλληλέγγυους και ζήτησε να συμμετάσχουν όλοι στην πορεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *