Κομπανί: Ο δρόμος προς την ελευθερία έρχεται μέσα από την οργάνωση.

COBANI

https://athens.indymedia.org/post/1534725/

1534725
από rebelian Νοέμ. 25, 2014, 7:39 μμ.,
Ζητήματα φύλου και σεξουαλικής ταυτότητας Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις Μέση Ανατολή
Η διοικήτρια των YPJ, Biharin Kendal και η μαχήτρια των YPJ Viyan Peyman, οι οποίες αντιστέκονται στην βία του ISIS στην Kobanê για μήνες, ανέφεραν ότι η αντίσταση των YPJ ήταν ένα παράδειγμα για τις γυναίκες του κόσμου, και τις κάλεσε να ” εντείνουν τον αγώνα έναντι της ανδρικής ηγεμονικής βίας “. Οι μαχήτριες των YPJ υπογράμμισαν ότι ο δρόμος προς την ελευθερία για τις γυναίκες έγκειται στο να είναι οργανωμένες.
________________________________________
«Ο Αγώνας είναι αναγκαίος κάθε μέρα»

Η Biharin Kendal τόνισε ότι ο αγώνας ενάντια στην ανδρική ηγεμονική βία πρέπει να διεξάγεται κάθε μέρα, όχι μόνο στις 25 Νοεμβρίου, προσθέτοντας ότι η ανδρική βία κατά των γυναικών αυξάνεται. Πρόσθεσε ότι η βία κατά των γυναικών έχει επιφέρει την καταστροφή πολλών πολιτισμών, γλωσσών και ταυτοτήτων, λέγοντας: ” Οι συμμορίες του ISIS προσπαθούν να εξαφανίσουν την κουρδική ταυτότητα, τον πολιτισμό και τη γλώσσα με την επίθεση εναντίων των γυναικών, ξέροντας πώς μια κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει αν γκρεμιστεί η θέληση των γυναικών.”
«Η Αντίσταση των YPJ σύμφωνη με το πνεύμα της 25ης Νοεμβρίου»

Η Biharin Kendal είπε ότι οι συμμορίες του ISIS ενάντια στις οποίες οι μαχήτριες των YPJ αγωνίζονται είναι οι κύριοι εκπρόσωποι της αντιδραστικής επιθετική νοοτροπία της αρσενικής κυριαρχίας, και ότι στο πλαίσιο αυτό η αντίσταση των αγωνιστριών των YPJ είναι εναρμονισμένη με το πνεύμα της 25ης Νοεμβρίου.

Η Biharin Kendal πρόσθεσε ότι οι μαχήτριες των YPJ συμβολίζουν την αντίσταση ενάντια στο ISIS σε όλο τον κόσμο, και έχουν μια ξεχωριστή σημασία και νόημα για τους Κούρδους.
Η ARIN είναι η πιο σημαντική απάντηση στην ανδρική βία»

Η Biharin Κένταλ συνέχισε λέγοντας ότι η πάλη που διεξάγεται από τις αδελφές Mirabel διεξάγεται από τις Leyla Κασίμ, Beritan, Zilan και πιο πρόσφατα από την ARIN Mirkan στη Μέση Ανατολή, συνεχίζοντας: ” η ARIN και άλλες γυναίκες σύντροφοι έχουν βάλει το σώμα τους στη πρώτη γραμμή για να αποτραπεί οι συμμορίες να επιτύχουν τους στόχους τους Αυτή ήταν η πιο σημαντική απάντηση στην νοοτροπία της ηγεμονικής ανδρικής βίας εκ μέρους των γυναικών του κόσμου. Σε αυτό το πλαίσιο, εμείς οι κούρδες γυναίκες αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην 25 Νοεμβρίου και καλωσορίζουμε τον αγώνα και την αντίσταση που αρμόζει το νόημά της. Ο αγώνας των Κούρδων γυναικών με επικεφαλής τις μαχήτριες των YPJ πρέπει επίσης να αποτελέσει παράδειγμα για όλες τις γυναίκες του κόσμου. “
Χαιρετισμός στις γυναίκες που αντιστέκονται στα σύνορα

Τονίζοντας ότι οι γυναίκες σε όλα τα εδάφη του Κουρδιστάν και σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να καταπολεμήσουν όλες τις μορφές βίας σήμερα και κάθε μέρα, Η Κένταλ ανέφερε ότι η 25 Νοεμβρίου, έχει μια συμβολική σημασία, υπογραμμίζοντας ότι ήταν σημαντικό να εντείνουμε τον αγώνα κάθε στιγμή και κάθε μέρα.

Η Κένταλ πρόσθεσε ότι εκείνη και οι μαχήτριες των YPJ χαιρετίζουν τις γυναίκες που συμμετέχουν στις αγρύπνιες αντίστασης στην Suruç από την αρχή της αντίστασης στην Kobanê.
«Σύστημα δολοφονούν τις γυναίκες που αναζητούν την ελευθερία»

Η μαχητής Viyan Peyman επεσήμανε την χιλίων ετών ανδρική βία στην ιστορία, προσθέτοντας? «Το καπιταλιστικό σύστημα είναι η σημερινή αντιπροσωπευτική μορφή βίας που συνεχίζεται κατά τη διάρκεια όλων των γενεών. Το καπιταλιστικό σύστημα έχει σκοτώσει τις γυναίκες που αναζητούν την ελευθερία εναντιωνόμενες σε αυτό και θα συνεχίσει να το κάνει, με τον ίδιο τρόπο που το έκανε στις γυναίκες που αντιστάθηκαν ενάντια στη βία στο Μεσαίωνα δολοφονώντας τες.

Παραδείγματα για αυτές τις δολοφονίες στη Μέση Ανατολή αποτελείται η Λεϊλά Κασίμ που εκτελέστηκε από το ιρανικό καθεστώς, το οποίο είναι ένα προϊόν του καπιταλιστικού συστήματος και, πιο πρόσφατα η Kader Ortakaya η οποία είναι μεταξύ των χιλιάδων γυναικών που σκοτώθηκαν αρνούμενη τη βία του καπιταλιστικού συστήματος. “
«Ο Αγώνας συνεχίζεται»

Η Viyan Peyman τόνισε ότι οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα τους παρά τις σφαγές που έχουν περάσει, και ότι οι μαχήτριες των YPJ εξαπέλυσαν ένοπλο αγώνα κατά των συμμοριών του ISIS που αντιπροσωπεύουν την ποιό αηδιαστική νοοτροπία που παρουσιάστηκε από το καπιταλιστικό σύστημα για την εκπλήρωση των σκοπών του σήμερα.

«Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς οργάνωση»

Η Peyman επεσήμανε ότι η YPJ είναι η δύναμη αυτοάμυνας των γυναικών όλου του κόσμου, υπογραμμίζοντας ότι οι μαχήτριες των YPJ θα αγωνιστούν εναντίον όλων των ειδών των επιθέσεων με στόχο την ελευθερία των γυναικών. “Ο απαράμιλλος αγώνα που δίνουμε εδώ σήμερα δεν είναι ένας ένοπλος αγώνας και μόνο. Είναι η θέληση των γυναικών για την ελευθερία ενάντια σε όλες τις βρώμικες μεθόδους της ανδροκρατικής νοοτροπίας. Αυτό που θα ήθελα να πω σε όλες τις γυναίκες είναι ότι καμία δεν μπορεί να επιτύχει την ελευθερία με το να στέκεται μόνη της. Ο δρόμος προς την ελευθερία για τις γυναίκες έγκειται στο να είναι οργανωμένες. Ούτε μια γυναίκα δεν πρέπει να παραμείνει ανοργάνωτη ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *