Προκλητικές καταδίκες στην 3η δίκη της ΣΠΦ

http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/22840.%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-3%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A3%CE%A0%CE%A6

Σχεδόν στο σύνολό του υιοθέτησε το σαθρό κατηγορητήριο, το τρομοδικείο με πρόεδρο τη Μ. Τζανακάκη.

Δίνουμε επιγραμματικά τις αποφάσεις, που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο. Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ αργότερα.

Ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος καταδικάστηκε για συμμετοχή στη ΣΠΦ και για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τα μέλη της ΣΠΦ που δεν είχαν καταδικαστεί ως τώρα για συμμετοχή, καταδικάστηκαν. Για όσους είχαν ήδη καταδικαστεί σε προηγούμενη δίκη η δίωξη κρίθηκε απαράδεκτη.

Για τα βομβοδέματα καταδικάστηκαν όλοι (πλην του Χ. Χατζημιχελάκη που απαλλάχτηκε, γιατί ήταν στη φυλακή) για τρεις εκρήξεις και 9 απόπειρες έκρηξης, όπως και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών.

Η Ο. Οικονομίδου και ο Π. Αργυρού καταδικάστηκαν και για διακεκριμμένη οπλοκατοχή για την υπόθεση του Βόλου.

Οι Κ. Σακκάς, Γ. Καραγιαννίδης και Α. Μητρούσιας καταδικάστηκαν για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Ο Κ. Σακκάς και για συμμετοχή στη ΣΠΦ, ενώ για τους Καραγιαννίδη και Μητρούσια η κατηγορία κρίθηκε απαράδεκτη, γιατί έχουν ήδη καταδικαστεί στη λεγόμενη δίκη του Χαλανδρίου.

Η Στέλλα Αντωνίου απαλλάχτηκε από την κατηγορία της συμμετοχής και καταδικάστηκε για απλή συνέργεια σε διακεκριμμένη οπλοκατοχή.

Ο Κ. Παπαδόπουλος απαλλάχτηκε από την κατηγορία της συμμετοχής και καταδικάστηκε για δύο πλημμελήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *