Ένοπλη ομάδα της Φατάχ καλεί σε απάντηση στο «έγκλημα της δολοφονίας»

https://athens.indymedia.org/post/1536965/

Aπό www.intifada.gr Δεκ. 12, 2014, 4:15 μμ.,

______________________________88569__________

Οι Ταξιαρχίες Αλ Άκσα, ένοπλη πτέρυγα του κινήματος της Φατάχ, στη Γάζα, κάλεσαν την Τετάρτη τα στελέχη τους στη Δυτική Όχθη να απαντήσουν στη δολοφονία του αξιωματούχου της Παλαιστινιακής Αρχής, Ζιάντ Αμπού Αϊν.

Σε δήλωσή τους, οι ταξιαρχίες αναφέρουν ότι «καλούμε τις Ταξιαρχίες Αλ Άκσα στη Δυτική Όχθη να απαντήσουν στο έγκλημα της δολοφονίας».
Οι ταξιαρχίες κάλεσαν επίσης σε τερματισμό όλων των ειδών συντονισμού ασφαλείας με το Ισραήλ, και κάλεσαν τους Παλαιστίνιους να επεκτείνουν την ιντιφάντα και την αντίσταση παντού.
Σε ξεχωριστή δήλωση, η κεντρική επιτροπή του κινήματος της Φατάχ δήλωσε ότι πενθεί το θάνατο του Αμπού Αϊν, «του οποίου η ζωή τερματίστηκε εκεί και όπως αυτός και κάθε πατριώτης Παλαιστίνιος επιθυμεί».
Πρόσθεσε: «ο Αμπού Αϊν πέθανε αντιστεκόμενος∙ φύτευε ένα ελαιόδεντρο σε παλαιστινιακή γη για να την προστατέψει από το να κατασχεθεί από το Ισραήλ… και για να φυτέψει ελπίδα για τις επερχόμενες γενιές».
Η δήλωση αναφέρει ότι «αυτό το έγκλημα μόνο πιο επίμονους θα μας κάνει για να συνεχίσουμε τον πολιτικό αγώνα για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους».

Πηγή: Maan

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *