Απολογισμός της συνέλευσης του κατειλημμένου δημαρχείου Ζωγράφου

https://athens.indymedia.org/post/1536888/

Aπό Συνέλευση Κατειλημμένου Δημαρχείου Ζωγράφου Δεκ. 11, 2014, 8:44 μμ.,
Ανταπόκριση από την πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Ν.Ρωμανό στου Ζωγράφου και Απολογισμός της συνέλευσης του κατειλημμένου δημαρχείου Ζωγράφου
________________________________________

Ο σύντροφος Νίκος Ρωμανός, απεργός πείνας 31 μέρες, από τις 10/11/2014 διεκδίκησε ως «ανάσα ελευθερίας» το δικαίωμα που του στέρησαν να παρακολουθήσει μαθήματα και εργαστήρια στα ΤΕΙ, όπου πέρασε μετά από εξετάσεις που έδωσε μέσα από τις φυλακές του Αυλώνα.
Η ανυποχώρητη στάση του απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, που αποφάσισε να βάλει ταφόπλακα στους πολιτικούς κρατουμένους και σε όσους κρατούμενους αντιστέκονται στην ποινική καταστολή συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης, με προκηρύξεις, αφισοκολλήσεις, μαζικές διαδηλώσεις, καταλήψεις κρατικών κτιρίων και πολύμορφες δράσεις αγώνα.
Σε αυτό το πλαίσιο, σε πολλές πόλεις καταλαμβάνονται δημαρχεία, εργατικά κέντρα, σχολές, δημοτικοί πολιτιστικοί χώροι. Στις 8 του Δεκέμβρη, άνθρωποι που δραστηριοποιούμαστε στις γειτονιές Ζωγράφου, Ιλισίων και τις γύρω σχολές καταλαμβάνουμε το δημαρχείο Ζωγράφου ως πράξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό, Δημήτρη Μπουρζούκο, Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Πολίτη εκφράζοντας και τη συμπαράστασή μας στους σύριους απεργούς πείνας. Παρεμποδίζουμε τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού στο Δήμο Ζωγράφου. Το Δημαρχείο 3 μέρες λειτουργεί ως χώρος αντιπληροφόρησης και αδιαμεσολάβητης δράσης. Ζητάμε από τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή συνέλευση μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 10 του Δεκέμβρη, ισότιμα, αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά.
Η συνέλευση της κατάληψης θεωρεί ότι η απεργία πείνας των συντρόφων πολιτικών κρατουμένων ανέδειξε την κρατική βαρβαρότητα των φυλακών τύπου Γ, όπου το καθεστώς θέλει να εξοντώσει όσους αγωνίζονται για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και του κράτους του.
Στον αγώνα αυτό επιχειρήθηκε να δοθεί ανθρωπιστικό πρόσημο, να αναχθεί σε θεσμικό ζήτημα, ώστε να αφομοιωθεί και να χειραγωγηθεί ο αγώνας, αναιρώντας τον αντικαθεστωτικό του χαρακτήρα.
Στις 10 του Δεκέμβρη το πρωί, ο σύντροφος Νίκος Ρωμανός ανακοινώνει ότι προχωρά και σε απεργία δίψας, ενώ δεκάδες κατειλημμένα κτίρια και καλέσματα για μαζικές πορείες ανακοινώνονται. Η κυβέρνηση οδηγείται σε τακτική υποχώρηση, για να αποφύγει την πολιτική κρίση που θα δημιουργούσε η εμμονή της στην αρχική αμετακίνητη στάση της. Καταθέτει τροπολογία η οποία αλλάζει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, αίροντας τους περιορισμούς στους υποδίκους να έχουν δυνατότητα να σπουδάσουν, θεσμοθετώντας, όμως, «βραχιολάκι» παρακολούθησης. Αν και δεν παραγνωρίζουμε τις επιπτώσεις από την εξέλιξη αυτή, το αποτέλεσμα της μάχης είναι να δοθεί η δυνατότητα στον σύντροφο Νίκο Ρωμανό και σε κάθε κρατούμενο, χωρίς εξαίρεση, να μπορεί να σπουδάσει. Ο σύντροφος διεκδίκησε «ανάσα ελευθερίας» για όλους τους κρατουμένους.
Μετά την ανακοίνωση του συντρόφου Νίκου Ρωμανού ότι σταματά την απεργία πείνας και δίψας έγινε μαζική πορεία στους δρόμους του Ζωγράφου. Κατά τη διάρκειά της κάναμε δράσεις αντιπληροφόρησης για την απεργία πείνας, τις φυλακές τύπου Γ΄, τον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση των 5μηνων «κοινωφελών» προγραμμάτων σκλαβιάς στους δήμους μέσω ΟΑΕΔ και των voucher της δουλοπαροικίας με τζάμπα εργασία για τους εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα, σταματήσαμε έξω από το κατάστημα της wind και δημοσιοποιήσαμε την απεργία στις 11 του Δεκέμβρη για την υπογραφή της ΣΣΕ, σταματήσαμε έξω από τον Κωτσόβολο, Μarket in και Mikel καταγγέλλοντας τον εργασιακό μεσαίωνα, αναδείξαμε την απεργία την Κυριακή 14 του Δεκέμβρη στον κλάδο των εργαζομένων στο εμπόριο (Απεργούμε-δεν καταναλώνουμε), καταγγείλαμε τη δήθεν αξιολόγηση στο δημόσιο και στους ΟΤΑ με τις μαζικές απολύσεις. Στη διάρκεια της διαδήλωσης, έγινε παρέμβαση στο ταχυφαγείο «Gamato» στη Λεωφ. Παπάγου, όπου καταγγείλαμε τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την εργοδοτική τρομοκρατία: καταγγείλαμε την εκδίωξη από το χώρο εργασίας απλήρωτων για μήνες εργαζομένων, οι οποίοι, όταν διεκδίκησαν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, αντιμετωπίστηκαν από τη μαφία των αφεντικών με μπράβους με όπλα.
Εν κατακλείδι, η μάχη που δόθηκε σε όλη τη χώρα, έδωσε τη δυνατότητα, μετά από πολλά χρόνια να συναντηθούν στους δρόμους του αγώνα χιλιάδες αγωνίστριες και αγωνιστές, συνελεύσεις γειτονιάς και αυτοοργανωμένες συλλογικότητες. Αυτή η μάχη αποτελεί παρακαταθήκη για τον αγώνα που συνεχίζεται ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα και την καπιταλιστική αναδιάρθρωση για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας χωρίς τοίχους φυλακών…
Ο αγώνας συνεχίζεται…
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 6ης του Δεκέμβρη. Να σταματήσει κάθε δίωξη.
Αλληλεγγύη στους σύριους απεργούς πείνας
Συνέλευση του Κατειλημμένου Δημαρχείου Ζωγράφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *