ΠΕΜΠΤΗ 18/12 ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΠΦ-Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

https://athens.indymedia.org/post/1537167/

από Συγγενείς και Φίλοι Κρατουμένων Δεκ. 16, 2014, 11:47 πμ.,

________________________________________
Tην Πέμπτη 18 Δεκέμβρη, το τρομοδικείο του Κορυδαλλού , 15 μέρες μετά τη συνεδρίαση που μοίρασε τις ενοχές με το τσουβάλι και δίνοντας και ελάχιστες «απαλλαγές» , θα αποφασίσει τις ποινές για τους συντρόφους Γ.Καραγιαννίδη, Αλ.Μητρούσια, Κ.Σακκά, Δ.Πολίτη, και τα μέλη της Σ.Π.Φ.
Καλούμε όλους τους αλληλέγγυους να είναι παρόντες στις 10.30 το πρωί ,στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση. Ωστόσο θα πρέπει να έχουν υπ’ όψη τους τα εξής :
Η αστυνομία στην προηγούμενη συνεδρίαση της 4/12, αφού στην αρχή φρόντισε να γεμίσει την αίθουσα με ασφαλήτες και αφήνοντας κενές τις 60 περίπου θέσεις που βρίσκονται στο πλάι των εδράνων των συνηγόρων και των δημοσιογράφων, απαγόρεψε την είσοδο στον κόσμο υποστηρίζοντας ότι η αίθουσα ήταν γεμάτη.
Παράλληλα , απέκοψε με τα ΜΑΤ την πρόσβαση των αλληλέγγυων από την Λαμπράκη . Πριν αρχίσει η συνεδρίαση και μετά την κατηγορηματική δήλωση των κατηγορούμενων ότι ΔΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ, η έδρα έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να επιτρέψει την είσοδο του κόσμου , κατά προτεραιότητα στους συγγενείς των κρατουμένων-πολλοί των οποίων αδέλφια και σύζυγοι –ήταν αποκλεισμένοι από τα ΜΑΤ στη Λαμπράκη.
Παρ’ όλα αυτά , οι μπάτσοι κάνοντας τους κουφούς , μετέδιδαν προς τα έξω διαστρεβλωμένες τις εντολές , (π.χ. η έδρα είπε μόνο γονείς!) επιτρέποντας με το σταγονόμετρο την είσοδο κατά την κρίση τους, ταλαιπωρώντας αρκετές ώρες και τους αλληλέγγυους που ήταν έξω και τη διαδικασία που καθυστερούσε με αυτές τις αντιφατικές οδηγίες.
Τελικά με την σθεναρή στάση των κατηγορούμενων μπήκαν μέσα στην αίθουσα ΟΛΟΙ οι αλληλέγγυοι και η συνεδρίαση άρχισε κανονικά.
Σε περίπτωση που οι μπάτσοι επιχειρήσουν να επαναλάβουν τα ίδια καψώνια , που σκοπό έχουν να αποθαρρύνουν την προσέλευση του κόσμου, οι αλληλέγγυοι να τους τονίζουν ότι η εντολή της έδρας είναι να μπουν μέσα στην αίθουσα ΟΛΟΙ και να είναι βέβαιοι ότι χωρίς αυτούς η συνεδρίαση ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ.

Όλοι και όλες στο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 10.30 το πρωί για να συμπαρασταθούμε στους πολιτικούς κρατούμενους.
ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
Συγγενείς και Φίλοι Κρατουμένων
Sygeneis-filoi@espiv.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *