Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά

https://athens.indymedia.org/post/1537224/

1537224
από ΑΚΒ Δεκ. 18, 2014, 2:06 πμ.,

Για την υπόθεση του αναρχικού συντρόφου Γιώργου Σαλαγγιάννη, απεργός πείνας για 15η ημέρα, υπόδικο για τα επεισόδια στο Α.Τ. Μεσολογγίου.
________________________________________
Το σύστημα μεταξύ κράτους και κοινωνίας συντηρεί την νόρμα της μετριότητας. Οτιδήποτε ξεφεύγει από τα πλαίσια, όπου κράτος και κεφάλαιο επιβάλλουν με την δύναμη της εξουσίας στην κοινωνία, συχνά ονοματίζεται ως η πηγή του “κακού”, ή κάποιας ασθένειας.
Το κράτος σε συνάρτηση με το κεφάλαιο, εισβάλλουν διαρκώς στην πορεία που διαγράφει το κοινωνικό συνάθροισμα. Μέσω μια σειρά νόμων, ηθών και εθίμων προσπαθούν διαρκώς να επιβάλουν τα πλαίσια και τα χαρακτηριστικά στα οποία λειτουργεί η κοινωνία, βάση των δικών τους σκοπών.Η διατήρηση της εξουσίας τους πάνω στο κοινωνικό συνάθροισμα, όλα αυτά τα χρόνια, έχει κατορθώσει να εκπαιδεύσει την κοινωνία στην λογική της ανάθεσης, της υποταγής, του ατομικισμού και τέλος την συντήρηση των ανθρώπων στην μετριότητα, δημιουργώντας άβουλα όντα, όπως και χαρακτηριστικά τα ονομάζει ο Αριστοτέλης ως ομιλλούντα όντα. Παρατηρούμε ότι και στις μέρες μας οι σύγχρονοι δούλοι έχουν ως μοναδικό σκοπό τους να αποτελλούν τα εξαρτήματα της μηχανής παραγωγής του πλούτου και της εκμετάλλευσης.
Η καθημερινότητα στην οποία ζουν τα άτομα μέσα στην κοινωνία, τους κρατάει δέσμιους και υποτελείς στο σύστημα. Οι κραυγές αγωνίας, οι επαναστατικές πράξεις των αγωνιστών φαντάζουν για τους καταπιεσμένους όχι ως διέξοδο από την καθημερινή μιζέρια τους αλλά ως μια κατάσταση σύγχησης και αποδιοργάνωσης. Αυτόματα τα κοινωνικά συναθροίσματα λειτουργούν ως χαφιέδες του συστήματος. Ψάχνουν να βρουν τις αιτίες της απραξίας τους και τους λόγους για τους οποίους δεν αντιδρούν και δέχονται την νόρμα που επιβάλλεται. Ο φόβος τους και το μικρό ιδιωτικό συμφέρον τους, ευησυχάζει μπροστά στο έγκλημα που συντελλεί το κράτος και το κεφάλαιο. Δεν τολμούν να σηκώσουν το κεφάλι τους για να μην αντικρύσουν το άστρο της επανάστασης, από συνήθεια μένουν στη νόρμα του “φυσιολογικού”! Η μετριότητα δηλαδή είναι η κινητήρια δύναμη του χαφιεδισμού.
Ο Γιώργος Σαλαγιάννης ως κοινωνικός αγωνιστής σπάει τη σιωπή της μετριότητας. Ο αγώνας του μέσα από τις συλλογικές δράσεις του Αναρχικού κινήματος, φθείρει τις σάπιες αξίες και τα σαθρά ιδανικά που περίτεχνα κράτος και κεφάλαιο έχουν επιβάλλει. Ως ελεύθερη αφυπτισμένη συνείδηση κάθε του πράξη εγείρει τον προβληματισμό της κοινωνίας και τον φέρνει αντιμέτωπο με την μετριότητα της. Το αποτέλεσμα όπως φυσικά γνωρίζουμε είναι οι η κοινωνία ρουφιανεύει και αναθέτει στους μηχανισμούς του κράτους την καταστολή. Κάθε υγειής αντίδρασης ενάντια στην σηψεμία της. Πιο συγκεκριμένα για τον Γιώργο στάθηκε αρκετή μια ψευδομαρτυρία ενός σκύλου του συστήματος ότι αναγνώρισε τον σύντροφο να ρίχνει βόμβα μολότοφ κατά του Α.Τ. Μεσολογγίου. Για την δικαστική αρχή ήταν αρκετή η σκευωρία του μπάτσου ώστε να ανακοπεί η Αναρχική δράση του συντρόφου μέσα στην κοινωνία, αφού ο ανακριτής διέταξε την άδικη προφυλάκιση του Γιώργου έως να εκδικαστεί η υπόθεσή του.

Ο άδικα προφυλακισμένος σύντροφος είναι σε απεργία πείνας (από τις 03/12/14) διεκδικώντας την ελευθερία του.
Καταγγέλει τις άθλιες συνθήκες κράτησης, του ίδιου και των συγκρατούμενων του, την ανυπαρξία ιατρικής περίθαλψης. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ενώ βρίσκεται στην 15η ημέρα απεργίας πείνας δεν έχει εξεταστεί από γιατρό. Σε άλλη περίπτωση συγκρατούμενος του υπέστει επιληπτικό σοκ και δεν υπήρχε γιατρός για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Και τέλος την απάνθρωπη μεταχείρηση οροθετικού κρατούμενου όπου αντί να νοσηλευτεί, μεταφέρθηκε σε κελί απομόνωσης.
Όλα αυτά δηλώνουν, ότι τα σοφρωνιστικά ιδρύματα αποτελλούν αποθήκες ψυχών του συστήματος. Όποιος ξεφεύγει από την νόρμα και την επίβλεψη των εξουσιαστών θα οδηγηθεί στην εκδικητική κράτηση του στα κολαστήρια της Δημοκρατίας.
Μαζί με τους ανθρώπους που στιβάζονται στα μπουντρούμια να αγωνιστούμε ενάντια σε κράτος- κεφάλαιο και κοινωνία- φυλακή.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ!
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για την ΑΝΑΡΧΙΑ!

Αυτόνομη Κίνηση Βαλβείου

https://athens.indymedia.org/post/1536887/
ΟΥΤΕ ΑΡΧΗ ΟΥΤΕ ΤΕΛΟΣ

από ΑΚΒ Δεκ. 11, 2014, 8:43 μμ.,
8η ημέρα απεργίας πείνας του αναρχικού αγωνιστή Γ.Σ., προφυλακισμένος για τα επεισόδια στο Α.Τ. Μεσολογγίου
________________________________________
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 8η ΗΜΕΡΑ
Την Πέμπτη 04-12-14 το συμβούλιο στα δικαστήρια Μεσολογγίου αποφάσισε αρνητικά στη προσφυγή που κατατέθηκε να σταματήσει η προφυλάκισή μου, κρίνοντας ακριβές και επαρκής την μαρτυρία του ασφαλίτη. Στις επόμενες μέρες θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

ΟΥΤΕ AΡΧΗ, ΟΥΤΕ ΤΕΛΟΣ.
«Τώρα τρώω το ίδιο κάθε ημέρα. Τρώω την ανοχή. Τρώω την άρνηση να διαχειριστεί ο καθένας τον εαυτό του. Τις επίπλαστες ανθρώπινες σχέσεις. Την παθητικότητα που προσφέρει η θέαση σε σαλόνια και κρεβάτια, μες στον μανδύα της σιγουριάς και της άνεσης. Τρώω την ασφυξία της πατριαρχικής οικογένειας. Τρώω την οικειοποίηση του λαϊκισμού, της αμάθειας, της άγνοιας. Τρώω την εξάρτηση, τις ελεημοσύνες και τις επετείες σε κράτος και θεό. Τα καθημερινά θύματα των πολέμων τους. Τους προβοκάτορες εκπομπών, δελτίων και ρεπορτάζ απέναντι σε κάθε κινητοποίηση αντιφρονούντων. Τρώω τους μύθους της ειρήνης τους. Τους πνιγμένους ανατολίτες στα νερά της Ευρώπης. Τον κανιβαλισμό του ανταγωνισμού. Τη δολιότητα που στάζει από τα μάτια όσων ιεραρχούν και όσων ιεραρχούνται. Τρώω την λεηλασία των ζωών μας. Τα κατεστραμμένα βουνά και δάση, τις μολυσμένες θάλασσες και τις λίμνες.

Πίνω στην επιμονή όσων κραυγάζουν και μονίμως κινούνται στους δρόμους της αμφισβήτησης, σε επαγρύπνηση, ψάχνοντας μεθόδους να ρίξουν τις κιγκλίδες, για την λευτεριά μας.»
ΟΥΤΕ ΑΡΧΗ, ΟΥΤΕ ΤΕΛΟΣ.

Υπόδικος Κ. ΑΓ. Στεφάνου
Γ. Σ. ταπεινά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *