Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Χριστόδουλος Ξηρός

http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BE%CE%B7%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9#ixzz3NrvDonvp

Ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να του ασκηθούν ποινικές διώξεις ενώ στην συνέχεια θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Ο Χριστόδουλός ξηρός κατά την διάρκεια της μεταφοράς του φώναξε: “Αντίσταση στην τρόικα δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας”.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός βγήκε από τα γραφεία της ΓΑΔΑ για τα δικαστήρια στην Ευελπίδων στις 17:21, ενώ ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο κρησφύγετο στην Ανάβυσσο, απάντησε: «Δεν μιλάω με νενέκους».

Δηλώσεις Ξηρού μέσω του συνηγόρου του
Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθούνταν και θα προσπαθούσε να διαφύγει, είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αφού τον επισκέφτηκε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, όπου κρατείται από το Σάββατο.
—————————————————————————————————————————
http://www.topontiki.gr/article/91690/Ragkousis-O-KSiros-iksere-oti-ton-parakolouthousan-kai-prospathouse-na-diafugei
Ραγκούσης: Ο Ξηρός ήξερε ότι τον παρακολουθούσαν και προσπαθούσε να διαφύγει

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθούνταν και θα προσπαθούσε να διαφύγει, είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αφού τον επισκέφτηκε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, όπου κρατείται από χθες.

Είπε ακόμα ότι ο Ξηρός δεν ήθελε να συλληφθεί βράδυ, για να μην γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Πρόσθεσε ότι ο Ξηρός του δήλωσε πως δεν είναι τζιχαντιστής και γι αυτό τον λόγο δεν ήθελε να συμπλακεί με αστυνομικούς.

Ακόμη, ότι δεν αποδέχεται καμία ενέργεια που τυχόν του αποδίδεται, για το διάστημα που ήταν φυγάς και δεν πρόκειται να δώσει κάποια πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκρισης, γιατί ο στόχος του ήταν να διαφεύγει της σύλληψης.

«Όλον αυτό τον καιρό, τον έζησε κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, όπως είχε αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτό δεν του έδωσε τη δυνατότητα καμιάς συνεργασίας ή καμία δυνατότητα για οτιδήποτε. Παρέμεινε μόνος προσπαθώντας να κερδίσει την ελευθερία του, κάτω από έναν κλοιό που ένιωθε να στενεύει καθημερινά. Δηλώνει ότι ο ίδιος, με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος διάβασε και δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση ο Ξηρός αναφέρει: «Καμία συνεργασία με τους θεσμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δωσίλογων. Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το πλήγμα που δέχτηκα γιατί είναι κοινωνική αναγκαιότητα».

Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θα πραγματοποιούσε ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα την επόμενη περίοδο το πιθανόν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι υπήρχαν 2 τουλάχιστον συνεργοί, μία εκ των οποίων γυναίκα.

Σύμφωνα με τον Φ. Ραγκούση, το απόγευμα ο Ξηρός θα μεταφερθεί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Στο μεταξύ, στο κρησφύγετο του στην Ανάβυσσο έχουν βρεθεί ένας αντιαρματικός εκτοξευτήρας rpg, 3 ρουκεέτες, 9 καλάσνικοφ, πλήθος από σφαίρες και ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Επίσης έχουν βρεθεί σημειώσεις πιθανόν για στόχο, οι οποίες εξετάζονται. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στο οίκημα για αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Ολόκληρη η δήλωση του Χρ.Ξηρού:

«Καμία συνεργασία με τους μηχανισμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνησητων δοσιλόγων. Η Επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το χτύπημα που δέχθηκα γιατί αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα.

Κανένας σωτήρας και καμία ανάθεση. Καμία ελπίδα από κανέναν, ιδιαίτερα από το δίδυμο των δοσιλόγων Σαμαρά – Βενιζέλου, ούτε από τους επίδοξους συνεχιστές τους. Η μόνη διέξοδος ο δικός μας Αγώνας».
—————————————————————————————————————————
http://www.topontiki.gr/article/91710/Gia-dieuthunsi-agnostis-tromokratikis-organosis-katigoreitai-o-Xristodoulos-KSiros
ΚΥΡΙΑΚΗ, 4 Ιανουαρίου 2015
Το Ποντίκι Web
Για διεύθυνση άγνωστης τρομοκρατικής οργάνωσης κατηγορείται ο Χριστόδουλος Ξηρός

Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλαν οι Εισαγγελείς στον βαρυποινίτη Χριστόδουλο Ξηρό , για τον οπλισμό που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι που διέμενε στην Ανάβυσσο.

Οι δύο Εισαγγελείς που ορίστηκαν να μελετήσουν την δικογραφία που σχηματίστηκε για τον οπλισμό που κατείχε ο επί ένα χρόνο καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός, απήγγειλαν ποινική δίωξη σε βάρος του για κατηγορίες που αφορούν συγκρότηση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης , άγνωστης προς το παρόν και με άγνωστα μέλη αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων.

Ειδικότερα η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά:

-Τη διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό την χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο
– Την παράνομη κατοχή πολεμικών τουφεκίων πυρομαχικών και άλλα
– Την παράνομη κατοχή διατριτικών και εκρηκτικών βλημάτων
– Πλαστογραφία
– Παραβίαση περιοριστικών όρων
– Παράνομη οπλοφορία (όπλο που είχε πάνω του)

Ποινική δίωξη επίσης ασκήθηκε κατά τριών αγνώστων προσώπων που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Ενώπιον των Εισαγγελέων ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να αναφερθεί σε όσα του αποδίδονται σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του. Είπε ωστόσο, προαναγγέλλοντας στην ουσία την στάση που θα τηρήσει ενώπιον των ανακριτών : «Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωση μου την αντίσταση.Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία».

—————————————————————————————————————————
http://www.efsyn.gr/arthro/stohos-toy-xiroy-oi-fylakes-korydalloy-leei-i-elas
Στον εισαγγελέα ο Χριστόδουλος Ξηρός

«Συγκρότηση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης»

Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλαν οι εισαγγελείς στον Χριστόδουλο Ξηρό, για τον οπλισμό που βρήκαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο σπίτι που διέμενε στην Ανάβυσσο. Οι δύο εισαγγελείς απήγγειλαν ποινική δίωξη σε βάρος του για κατηγορίες που αφορούν συγκρότηση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης, άγνωστης προς το παρόν και με άγνωστα μέλη αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων.

Ειδικότερα η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά:

Τη διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό την χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο
Την παράνομη κατοχή πολεμικών τουφεκίων πυρομαχικών και άλλα
Την παράνομη κατοχή διατριτικών και εκρηκτικών βλημάτων
Πλαστογραφία
Παραβίαση περιοριστικών όρων
Παράνομη οπλοφορία (όπλο που είχε πάνω του)

Ποινική δίωξη επίσης ασκήθηκε κατά τριών αγνώστων προσώπων που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Ενώπιον των Εισαγγελέων ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να αναφερθεί σε όσα του αποδίδονται σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του. Είπε ωστόσο, προαναγγέλλοντας στην ουσία τη στάση που θα τηρήσει ενώπιον των ανακριτών : «Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωση μου την αντίσταση. Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία».

Μεταφορά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ενώπιον του εισαγγελέα υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη οδηγήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, ο βαρυποινίτης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός που συνελήφθη το Σάββατο στην Ανάβυσσο, καταζητούμενος επί ένα χρόνο.

Ο 57χρονος, μετήχθη ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι που χρησιμοποιούσε το τελευταίο διάστημα. Λίγο πριν οδηγηθεί στο εισαγγελικό γραφείο, ο Χριστόδουλος Ξηρός φώναξε: «αντίσταση στην τρόικα, δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας».

Βγαίνοντας από την ΓΑΔΑ, ο Χριστόδουλος Ξηρός συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για να μεταφερθεί στον εισαγγελέα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, δήλωσε επίσης: « Δεν μιλάω στους ντέντεκτιβ της τρόικας». Ο Χριστόδουλος Ξηρός αναμένεται να επιστρέψει στη ΓΑΔΑ όπου θα περάσει τη νύχτα.

Λίγες ώρες πριν τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα, σε δήλωση του , μέσω του δικηγόρου του ,μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν έχει «καμία συνεργασία με του μηχανισμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής» ενώ ανέφερε πως «η επανάσταση θα συνεχιστεί» παρά το «πλήγμα που δέχθηκα».

Σημειώνεται πως ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου ήταν κρατούμενος , την 1η Ιανουαρίου 2014 μετά τη λήξη της οποίας δεν εμφανίστηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *