Ανακοίνωση Κατάληψης ΔΣΑ

https://athens.indymedia.org/post/1537969/

1537969

από @ΚατάληψηΔΣΑ Ιαν. 7, 2015, 12:25 μμ.,

Άρση των μεταγωγών Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ Άδειες σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους χωρίς εξαιρέσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Ομάδα συντρόφων-ισσών αλληλέγγυων στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων αποφασίσαμε να προβούμε σε κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μ’ αυτή μας την ενέργεια επιδιώκουμε να κινητοποιήσουμε τον Δ.Σ.Α. προκειμένου να πάρει θέση ενάντια στις εν κρυπτώ μεταγωγές κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού, που από το καλοκαίρι –οπότε και ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο– μετατράπηκαν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ΄), δεδομένου ότι είναι παγκοσμίως γνωστό ότι οι συνθήκες και το θεσμικό πλαίσιο που τις διέπουν είναι απάνθρωπες και συνιστούν βασανιστήριο (π.χ. Γκουαντάναμο, τύπου F Τουρκία κ.ά. ).

Οι φυλακές τύπου Γ’ προορίζονται για καταδικασμένους για ένοπλη δράση και απείθαρχους ποινικούς κρατούμενους σε αντιδιαστολή με τις ηπιότερες τύπου Α’ (για οικονομικούς λόγους) και τύπου Β’ ( για το κύριο σώμα των κρατουμένων) . Για τους καταδικασμένους σε ισόβια στις τύπου Γ’ δεν προβλέπεται αποφυλάκιση ούτε άδειες πριν τα 20 χρόνια (από 8 χρόνια που ήταν μέχρι σήμερα) και για τους μη ισοβίτες ο ελάχιστος χρόνος κράτησης είναι τα 4 χρόνια και εντός κάθε 6μήνου ο εισαγγελέας αποφαίνεται για τη συνέχιση ή μη της παραμονής του κρατούμενου.

Οι κρατούμενοι θα βιώνουν συνθήκες φυλακής μέσα στη φυλακή με σκλήρυνση των όρων αποφυλάκισης και δημιουργία συνθηκών υπερελέγχου. Τα κεκτημένα μετά από αιματηρούς αγώνες εντός των τειχών αναιρούνται εν μια νυκτί και για τους εκτός των τειχών ένα νέο καθεστώς φόβου παγιώνεται.

Η δεξιά συγκυβέρνηση στην εκπνοή της εξοντωτικής για το λαό θητείας της, την αμέσως επόμενη μέρα της προκήρυξης εκλογών έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο των μεταγωγών κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού (τύπου Γ’) με πρώτη τη μεταγωγή του Νίκου Μαζιώτη και στη συνέχεια των επί 12,5 χρόνια απομονωμένων στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού πολιτικών κρατουμένων Κουφοντίνα, Γιωτόπουλου και Τζωρτζάτου, καθώς και των Γουρνά, Ναξάκη και Σαραφούδη, όπως επίσης και αρκετών άλλων ανυπότακτων κρατουμένων.

Βλέποντας ότι η άκρως καπιταλιστική και εγκληματική πολιτική τους δεν έχει έρεισμα πλέον στο μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού σώματος προσπαθούν να προσεταιριστούν τα πιο συντηρητικά κομμάτια δίνοντάς τους ως άλλοι Παπαδόπουλοι την εγγύηση για περισσότερη ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Γι’ αυτό φρόντισαν να δώσουν το ρεσιτάλ τρομολαγνείας και τρομοϋστερίας που συνόδευσε τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού στις 3/1/15.

Ποιος κάτοικος αυτού του τόπου φοβάται πραγματικά τους πολιτικούς κρατούμενους; Ο λαός φοβάται τους κυβερνώντες και τα επόμενα μέτρα που θα εφαρμοστούν και όχι αυτούς που θυσίασαν το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία τους, στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Με την ενέργειά μας αυτή θέλουμε να κινητοποιήσουμε καθέναν και καθεμιά που αρνείται ότι η κοινωνία μπορεί να γίνει φυλακή. Είναι σίγουρο ότι τα ηλεκτρονικά και τα έντυπα φερέφωνα του κράτους και του κεφαλαίου θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τον εκφοβισμό της κοινής γνώμης και όχι με τα ζητήματα που απασχολούν πραγματικά την κοινωνία, αλλά εμείς επιμένουμε.

Άρση των μεταγωγών
Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄
Άδειες σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους χωρίς εξαιρέσεις

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ Δ.Σ.Α. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *