Ενημερωση για τις μεταγωγες προς τις φυλακες τυπου Γ’

https://athens.indymedia.org/post/1538035/

1538035
από ΔΑΚ Ιαν. 8, 2015, 5:01 μμ.,

Την τρίτη 30/12 μετάγεται στις φυλακές Δομοκού ο Νίκος Μαζιωτης και ένας ακόμη κρατούμενος “εγκαινιάζοντας” τη λειτουργιά των φυλακών τύπου Γ’. Την επόμενη 3 κρατούμενοι από την Α’ , 3 από τη Γ’ και 1 απο τη Δ’ πτέρυγα Κορυδαλλού, όλοι κατηγορούμενοι με το ν. 187 (εγκληματική οργάνωση) μετάγονται επίσης στις φυλακές Δομοκού.

Την παρασκευή 2/1 ακολουθούν οι Δ. Κουφοντινας, Κ. Γουρνας, Β. Τζωρτζατος, Αλ. Γιωτοπουλος, Γ. Ναξακης και Γρ. Σαραφουδης ενώ το βράδυ του Σαββάτου 3/1 μετά από εισβολή της ΕΚΑΜ στην Α’ πτέρυγα Κορυδαλλού οι Χρ. Και Γ. Τσακαλος και οι Επ. Μανδηλας και Αν. Τσαβδαριδης μετάγονται στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Στις 5/1 άλλοι 3 κρατούμενοι από Κέρκυρα μεταφέρονται στις φυλακές Δομοκού.

Ενδεχομένως να έχουν γίνει και άλλες μεταγωγές κατηγορουμένων με το ν. 187, όσες αναφέρονται είναι αυτές που μπόρεσαν να διασταυρωθούν. Όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμα, τόσο “πολιτικών” όσο και “κοινωνικών” κρατουμένων.

Οι φυλακές τύπου Γ’ είναι πλέον μια πραγματικότητα, δημιουργώντας έναν ακόμη διαχωρισμό στο σωφρονιστικό σύστημα και συνδέουν ευθέως την ποινική κατηγορία (ν.187 και 187Α’) με τη σωφρονιστική μεταχείριση (απώλεια ευεργετημάτων, επιμήκυνση του χρόνου έκτισης της ποινής κλπ). Οι φυλακές τύπου Γ’ δεν αποσκοπούν μόνο στην απομόνωση όσων εγκλείουν, επαναστατών η’ μη, αλλά αποτελούν ένα φόβητρο για όλους τους εγκλείστους, στοχεύοντας στην αποτελεσματικότερη για το κράτος διαχείριση των φυλακών.

Εν όψει των επερχόμενων εκλογών η κυβέρνηση προσπαθεί να συσπειρώσει συντηρητικά κοινωνικά στρώματα προσφέροντας ακόμα πιο πολύ νόμο και περισσότερη τάξη , μετά την αναδίπλωση που την υποχρέωσε η έκταση των κινήσεων αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του Ν. Ρωμανου.

Στον αντίποδα ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. εξίσου προεκλογικά ανακοινώνει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ αν αναλάβει τη διακυβέρνηση. Για να μην υπάρχουν αυταπάτες υπενθυμίζουμε πως ήταν οι κινητοποιήσεις των κρατουμένων ενάντια στις φυλακές τύπου Γ’ και κυρίως η απεργία πείνας του καλοκαιριού που ανάγκασε το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. να θέσει δημόσια το θέμα.

Η απεργία πείνας 4.500 κρατουμένων επέφερε την τροποποίηση του νομοσχεδίου προς μια πιο ευνοϊκή μορφή. Ο επόμενος αγώνας θα έχει στόχο την οριστική απόσυρση του.

Δ.Α.Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *