ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

https://athens.indymedia.org/post/1538491/

από Μηδενιστής Ιαν. 18, 2015, 4:07 μμ.,
______________________________
Στις 16/1/2015 έγινε έφοδος της ομάδας ΕΚΑΜ στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού κρατώντας ολόκληρη τη φυλακή κλειστή από το μεσημέρι εως το επόμενο πρωί αφαιρώντας το δικαίωμα των κρατουμένων για προαυλισμό και την γενικότερη κίνηση τους. Λίγο καιρό πριν , στις 31/12 , παραμονή πρωτοχρονιάς , διατάχθηκαν μεταγωγές κρατουμένων για τη φυλακή Δομικού έτσι ώστε να μπουν σε λειτουργία οι φυλακές τύπου Γ , τα σύγχρονα δηλαδη Γκουαντανάμο , ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες έγιναν και νέες μεταφορές ενώ συγκεκριμένα σε δυο μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς έγινε η μεταφορά τους στα λευκά κελιά απομόνωσης των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
Μέσα σ’ αυτό το προεκλογικό παιχνίδι που παίζεται εις βάρος των κρατουμένων οι γυναικείες κρατούμενες εδώ και καιρό έχουν γίνει σακιά για πατάτες που στριμώχνονται και συνωστίζονται σε αποθήκες ψυχών χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται. Ενώ οι γυναικείες φυλακές κατέχουν τρεις πτέρυγες χωρητικότητας 150 ατόμων η κάθε μια, αυτή τη στιγμή 120 γυναίκες στριμωχθεί σε έναν όροφο μιας μόνο πτέρυγας, καθώς οι υπόλοιποι χώροι δόθηκαν για άλλες χρήσεις ή είναι άδειοι. Δεν θα αναλύσουμε παραπάνω τα δεδομένα , άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που προβήκαμε σε κινητοποιήσεις καταγγέλοντας όλα τα προβλήματα που σήμερα βιώνουμε και από τις υποσχέσεις που δόθηκαν από αντιπροσώπους του υπουργείου μπροστά στα μάτια μας οι οποίες δεν εκπληρώθηκαν ποτέ.
Επειδή δεν θα ανεχθούμε άλλο να ζούμε σαν τα ζώα που φυσικά σε κανένα ζώο δεν αξίζει να ζει όπως εμείς , επειδή οι φυλακές τύπου Γ σήμερα αφορούν τους άντρες κρατούμενους αλλα αύριο θα φτιαχνούν άλλες και για εμάς και τέλος επειδή δε θα ανεχθούμε να παίζονται πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας , απο σήμερα 18/1/2015 εως και 21/1/2015 αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας κατα το μεσημεριανό κλείσιμο ως ένδειξη συμπαράστασης στα αιτήματα των αντρών κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *