Θα καταργήσετε τον τρομονόμο;

http://www.efsyn.gr/arthro/tha-katargisete-ton-tromonomo

filakes_patra.jpg
Δημόσια ερώτηση απευθύνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ «Συγγενείς-Φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών»
19.01.2015, 06:56 |
Συντάκτης:
ΕΦ.ΣΥΝ.
Το άρθρο 187Α του Π.Κ. (τρομονόμος), που εισήχθη στην ελληνική νομοθεσία το 2004, με αφορμή την αντιμετώπιση της «διεθνούς τρομοκρατίας», θεσμοθέτησε μια σειρά από πρωτοφανείς, εξοντωτικές ποινές για τους κατηγορούμενους με βάση αυτόν τον νόμο, ενεργοποιώντας μια άλλη σειρά αυθαιρεσιών, π.χ. ποινικοποίηση ακόμα και της πρόθεσης διάπραξης αδικήματος, συστήνοντας ειδικά δικαστήρια χωρίς την παρουσία ενόρκων (τρομοδικεία) κ.λπ., γεγονός που προκάλεσε και προκαλεί την αντίδραση μεγάλου μέρους του νομικού κόσμου.
Στην πορεία ο νόμος αυτός (τρομονόμος) εφαρμόστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, αποκλειστικά και μόνο κατά των αναρχικών και κομμουνιστών πολιτικών κρατουμένων, επιτρέποντας στη Δικαιοσύνη να επιβάλλει δεκαετίες επί δεκαετιών ποινές σε αυτούς και εξοντωτικό εγκλεισμό σε φυλακές υψίστης ασφαλείας Γ΄ τύπου στον Δομοκό.
Εν όψει των προσεχών εκλογών, αρκετοί συγγενείς και φίλοι πολιτικών κρατουμένων, παρά τις κατά καιρούς εκφρασμένες ανεπίσημες δηλώσεις στελεχών σας ότι, στην περίπτωση που θα αναλάβετε την κυβέρνηση θα καταργήσετε αυτό τον αποκρουστικό νόμο, θα ήθελαν, για να έχουν μια πιο σαφή εικόνα των πραγματικών προθέσεών σας, να δηλώσετε και πριν από αυτές, με κάποιο από τα επίσημα όργανά σας, ευθέως και κατηγορηματικά αν πράγματι σε περίπτωση που αναλάβετε την κυβέρνηση, προτίθεστε να καταργήσετε το άρθρο 187Α (και φυσικά να μην το αντικαταστήσετε με κάτι παρόμοιο).
(Θα θέλαμε προκαταβολικά να προειδοποιήσουμε όσα κόμματα θελήσουν να σπεκουλάρουν πάνω στο ερώτημά μας, εκμεταλλευόμενοι τη διεθνή συγκυρία, αφού είναι αυτά και τα στελέχη τους που κυρίως ευθύνονται για τη στυγνή τρομοκρατία, και όχι μόνο, που ασκήθηκε σε βάρος του χειμαζόμενου λαού όλα αυτά τα χρόνια)
«Συγγενείς–Φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών»
Αθήνα, 15/1/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *