ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΠΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ «ΝΟΝΩΝ»

http://www.efsyn.gr/arthro/enas-kratoymenos-exigei
Ενας κρατούμενος εξηγεί

domokos_filakes

ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΠΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ «ΝΟΝΩΝ»
1538659
από αναρχοκομμουνιστοληστοσυμμορίτης Ιαν. 21, 2015, 12:29 μμ.,
αναδημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο του Τάσου Θεοφίλου που στάλθηκε στην εφημερίδα των συντακτών, χωρίςπερικοπές και με τον πραγματικό του τίτλο:
________________________________________
ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΠΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ «ΝΟΝΩΝ»

Έκπληκτος έχει μείνει ο δημοσιογραφικός κόσμος, με προεξάρχοντες τους εντεταλμένους υπηρέτες της καμπάνιας “Νόμος και Τάξη”. Έκπληκτοι έχουν μείνει με το γεγονός ότι κάποιοι κρατούμενοι κάνουν στον Κορυδαλλό ελεύθερο επισκεπτήριο και όχι με το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι καταδικασμένη να βλέπει τα αγαπημένα της πρόσωπα πίσω από μια τριπλή σειρά λιγδιασμένων και θολωμένων plexiglass. Έκπληκτοι έχουν μείνει με το γεγονός ότι στη φυλακή -ω θεοί τι σκάνδαλο!- υπάρχει ιεραρχία μεταξύ των κρατουμένων κι ότι στα υψηλότερα κλιμάκια αυτής της ιεραρχίας δεν βρίσκεται ας πούμε κάποιος ακαδημαϊκός, αλλά -οποία ανατριχίλα- ο Παναγιώτης Βλαστός. Έκπληκτοι έχουν μείνει με το γεγονός ότι η σωφρονιστική υπηρεσία διοικεί τη φυλακή συναγελαζόμενη με τους ανώτερους στην ιεραρχία κρατούμενους και όχι με κάποιον τοξικομανή φτωχοδιάβολο από το Αφγανιστάν. Έκπληκτοι έχουν μείνει με το γεγονός ότι παρ’ ολίγον πρωθυπουργοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί εμπλέκονται σε παραβατική δραστηριότητα, σαν να ακούνε για πρώτη φορά ότι η “μαύρη” οικονομία είναι δομικό και αναπόσπαστο κομμάτι της “λευκής”.

Οι θιασώτες του δόγματος «Νόμος και Τάξη» ψάχνουν σκάνδαλα για να δικαιολογήσουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα στις τριτοκοσμικές ελληνικές φυλακές. ‘Ομως σκάνδαλο δεν είναι ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός πήρε πενθήμερη άδεια μετά από 11 χρόνια συνεχούς εγκλεισμού (ενώ τη δικαιούταν από τα 8), αλλά ότι υπάρχουν καταδικασμένοι για την ίδια υπόθεση που 13 χρόνια μετά δεν έχουν πάρει ούτε 24ωρη. Σκάνδαλο δεν είναι ότι οι “Πυρήνες” έκαναν, όπως όλος ο πλανήτης, πάρτυ την πρωτοχρονιά του 2014, αλλά ότι βγαίνουν δημοσιογράφοι να το καταγγείλουν με τη φυσικότητα που υπονοεί ότι το προβλεπόμενο είναι να υποδέχονται το νέο έτος σπάζοντας πέτρες. Σκάνδαλο δεν είναι ότι βρήκαν ένα κινητό να φωτογραφηθούν, αλλά ότι το 2015 απαγορεύονται τα κινητά και το ίντερνετ σε μια υποτίθεται ευρωπαϊκή χώρα. Σκάνδαλο δεν είναι το αν ο Βλαστός συνευρέθηκε ερωτικά στο επισκεπτήριο, υπό την ανοχή της σωφρονιστικής υπηρεσίας, αλλά η σαδιστική απαγόρευση των ερωτικών συνευρέσεων, λες και η στέρηση της ελευθερίας δεν είναι από μόνη της αρκετά σκληρή τιμωρία. Σκάνδαλο δεν είναι αν ο Βλαστός προσπάθησε να βάλει βόμβα σε μια από τις δεκάδες δικαστικούς που τον έχουν καταδικάσει, αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα όργανο στο οποίο τα θύματα της δικαστικής εξουσίας να μπορούν να καταγγέλλουν ενδεχόμενες άδικες ή αυθαίρετες αποφάσεις των δικαστών. Σκάνδαλο είναι ότι η δικαστική εξουσία είναι πραγματικά ανεξέλεγκτη και δεν λογοδοτεί πουθενά. Επιπλέον, σκάνδαλο είναι ότι θεωρεί χρέος της όχι να δικάζει, αλλά να καταδικάζει. Και μεγαλύτερο ακόμη σκάνδαλο είναι ότι τα καταφέρνει περίφημα ακόμη και χωρίς στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα της φυλακής δεν είναι ούτε αν ερωτοτροπεί ο Βλαστός, ούτε αν ο Χ. Ξηρός έκανε πριν δυο χρόνια πρωτοχρονιά στην ακτίνα που ήταν η παρέα του. Πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιοι κρατούμενοι έχουν “προνόμια”, αλλά ακριβώς ότι αυτονόητα δικαιώματα θεωρούνται προνόμια. Πρόβλημα είναι ο υπερπληθυσμός στις φυλακές και η λύση δεν είναι να χτιστούν κι άλλες φυλακές, αλλά να μη φυλακίζονται και να μην καταδικάζονται οι άνθρωποι με τόση ευκολία. Πρόβλημα είναι οι άδειες και αναστολές που απορρίπτονται ετσιθελικά. Πρόβλημα είναι ότι αυτός ο υποκριτικός ηθικός πανικός οδηγεί σε εκτρώματα τύπου Γ.

Α. Θεοφίλου, κρατούμενος φυλακών Δομοκού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *