Λαμία : Ενημέρωση, φωτογραφίες και κείμενο από την παρέμβαση ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφάλειας (τύπου Γ’)

https://athens.indymedia.org/post/1538765/
από ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ Ιαν. 22, 2015, 5:30 μμ.,
λαμια
________________________________________

Σήμερα, τις απογευματινές ώρες , μέλη της συνέλευσης πραγματοποιήσαμε παρέμβαση ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφάλειας (τύπου Γ’) στην πλατεία Ελευθερίας. Αναρτήθηκε πανό, μοιράστηκαν ενημερωτικά κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια περιμετρικά της πλατείας.
Μιάς και είναι η πρώτη φορά που ανοίγουμε ένα τέτοιο ζήτημα στην πόλη, μέσα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, την ίδια στιγμή που οι φυλακές του Δομοκού είναι δίπλα, οι αντιδράσεις του κόσμου συνοδεύονταν από έκπληξη.
Στην παρούσα παρέμβαση πολύς κόσμος κουβέντιασε μαζί μας και αντάλλαξε απόψεις ακόμα και κάτοικοι του Δομοκού που ήταν περαστικοί, πράγμα το οποίο θεωρούμε πώς είναι πολύ θετικό.
Φυσικά ένα τόσο μεγάλο ζήτημα , δεν μπορεί να καλυφθεί από μια και μόνο παρέμβαση , πόσο μάλλον όταν μεγάλος αριθμός συντρόφων μας είναι έγκλειστοι στο κολαστήριο-έκτρωμα του Δομοκού.
Θα επανέλθουμε σύντομα…
ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ, ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,
ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
Αναρχικοί Λαμίας
anarxikoilamias.squat.gr
Φωτογραφίες από : anarxikoilamias.squat.gr
Κείμενο ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφάλειας ( τύπου Γ’)

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΤΥΠΟΥ Γ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ
Αμέσως μετά την προκήρυξη εκλογών η ακροδεξιά κυβέρνηση αντιδρώντας εκδικητικά μετά την εξευτελιστική ήττα που βίωσε με την υπόθεση του αναρχικού απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού. Η ίδια επανέρχεται επιχειρώντας να πάρει ξανά τη ρεβάνς του δόγματος μηδενικής ανοχής, θέτοντας σε εφαρμογή το νόμο Αθανασίου (που ψηφίστηκε στη θερινή βουλή) για τις ειδικές συνθήκες κράτησης προχωρώντας στις πρώτες μεταγωγές κρατουμένων αγωνιστών στις φυλακές Δομοκού υψίστης ασφαλείας, τύπου Γ. Οι κρατούμενοι των λεγόμενων κελιών τύπου Γ’ (όσοι καταδικάστηκαν ή διώκονται με τους νόμους 187 , 187A τρομονόμος ) καταδικάζονται στην απομόνωση χωρίς κανένα δικαίωμα από αυτά που κατέκτησαν με αγώνα και αίμα οι φυλακισμένοι (έκτιση ολόκληρης ποινής χωρίς ευεργετικά μέτρα , καταδίκη με τρομονόμο σε ισόβια τουλάχιστον 20 χρόνια χωρίς δικαίωμα απόλυσης υπό όρους , κατάργηση αδειών και ημιελεύθερης διαβίωσης , κατάργηση μεροκάματων , περιορισμός επικοινωνίας , 23 ώρες το 24ωρο στα κελιά και μια ώρα ατομικός προαυλισμός κ.α.) . Επίσης στο συγκεκριμένο καθεστώς εγκλεισμού θα οδηγούνται και όσοι κρατούμενοι είναι απείθαρχοι και ανυπότακτοι στις άλλες φυλακές .
Στην ουσία πρόκειται για μια φυλακή μέσα στη φυλακή . Με αυτό τον τρόπο το κράτος επιχειρεί να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να φανερώσει το πρόσωπο του εκδικητή τιμωρού σε όσους αντιστέκονται στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό . Τα κελιά τύπου Γ’ θα πλανιούνται σα φάντασμα πάνω από κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι , είτε αυτό είναι εκτός των τειχών , μιας και το κράτος έχει αποδείξει την ικανότητά του να φυλακίζει αγωνιστές με τρομονόμους , είτε είναι εντός των τειχών , καθώς η όποια αγωνιστική διάθεση των φυλακισμένων θα απειλείται με τη μεταγωγή τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας . Επιπλέον η επίσημη θεσμοθέτηση της ρουφιανιάς στοχεύει στη διάκριση των έγκλειστων αφού όποιος κρατούμενος συνεργαστεί για την εξάρθρωση «τρομοκρατών» θα του αναγνωρίζονται ελαφρυντικά . Έτσι στοχεύεται το τσάκισμα των κινητοποιήσεων μέσα στα κάτεργα , οι οποίες χαρακτηρίζονται από μαζικότητα και ενότητα των φυλακισμένων .
Οι κινήσεις αυτές του κράτους τρομοκρατίας είναι μία συνέχεια της γενικευμένης καταστολής απέναντι στα αγωνιζόμεν;α και ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας. Σε αυτό το σημείο μη μπορώντας να παραβλέψουμε το γεγονός πως στον τόπο μας ο οποίος μαστίζεται από ανέχεια και εξαθλίωση, δαπανήθηκε το σκανδαλώδες ποσό των 2.017.000 €. Για τη δημιουργία νέου Α.Τ. έξω από τις φυλακές. Την ίδια στιγμή που η κρατική επιχορήγηση για οποιαδήποτε κοινωνική παροχή έχει στερέψει, το χρήμα ρέει άφθονο για τις ανάγκες του νέου κολαστηρίου στις οποίες εκτός των άλλων περιλαμβάνονται όπλα και οπλικά συστήματα αποτροπής εναέριας προσβολής, αντιαρματικά όπλα κ.α. Η μοναδική ωφέλεια που πηγάζει από τη συγκεκριμένη πολιτική είναι η εκ νέου εντατικοποίηση της αστυνομοκρατίας σε ολόκληρη την περιοχή , της οποίας τα πρώτα σημάδια είναι ήδη ορατά με εντατικούς ελέγχους σε οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο κινείται γύρω από την περιοχή των φυλακών.
Αδιαφορώντας για τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, θεωρούμε αναγκαία την αντίδραση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας απέναντι στις φυλακές έκτρωμα, που επιχειρείται να γίνει καθεστώς. Μία αντίδραση αλληλεγγύης που κινείται παράλληλα με τον αγώνα των κρατουμένων, με κύρια αιτήματα την αξιοπρέπεια και ελευθερία. Ας είναι όλοι σίγουροι ότι κανένα είδος ελευθερίας δε μπορεί να ανθίσει μέσα από το χτίσιμο ολοένα και περισσότερων κελιών, πιο σκοτεινών, πιο εξαθλιωτικών, πιο απάνθρωπων φυλακών.
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ
Συνέλευση αναρχικών αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *