Θάνατος κρατούμενου στο Δομοκό: Προσπάθεια συγκάλυψης

1539333
από ΚΟΝΤΡΑ Φεβ. 5, 2015, 12:51 μμ.,

________________________________________
Θάνατος κρατούμενου στο Δομοκό: Προσπάθεια συγκάλυψης

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση ενδεχόμενων ευθυνών για το θάνατο του κρατούμενου Αλκιβιάδη Μέξα στις φυλακές Δομοκού διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, όμως αυτά που καταγγέλλουν κρατούμενοι της φυλακής, οι οποίοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την «Κόντρα», δείχνουν επιχείρηση συγκάλυψης.

Χτες, από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού επισκέφτηκαν τη φυλακή για να πάρουν καταθέσεις (και) από κρατούμενους. Αντί όμως να απευθυνθούν στους κρατούμενους που τα κελιά τους είναι γειτονικά με το κελί του νεκρού, πήραν καταθέσεις από κρατούμενους που τα κελιά τους είναι μακριά, ακόμη και στον κάτω όροφο! Προφανώς, η επιλογή έγινε από τη διοίκηση της φυλακής, η οποία θέλει να αποφύγει τις ευθύνες της.

Ηδη, κρατούμενος από γειτονικό κελί ζήτησε να καταθέσει αύριο στον εισαγγελέα που εποπτεύει της φυλακής, ενώ συγκρατούμενοι του άτυχου Μέξα δηλώνουν αποφασισμένοι να απευθυνθούν και στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να μην υπάρξει συγκάλυψη.

Τα γεγονότα, όπως μας τα διηγήθηκαν κρατούμενοι από κελιά γειτονικά μ’ αυτά του Μέξα, συνέβησαν ως εξής. Από τις 12 το μεσημέρι ο κρατούμενους διαμαρτυρόταν για πόνους και ζητούσε γιατρό. Γιατρός, όμως, δεν υπήρχε. Οι διαμαρτυρίες του συνεχίστηκαν στον απογευματινό προαυλισμό, μέχρι που κατά τις 6 τον πήραν στο (χωρίς γιατρό ή νοσηλευτή) ιατρείο, κάποιος του πήρε την πίεση και του έδωσαν ένα αντιυπερτασικό χάπι.

Από τις 8:30 το βράδυ, που οι κρατούμενοι κλείστηκαν στα κελιά τους, σωφρονιστικός υπάλληλος περνούσε πολύ συχνά, άνοιγε το φεγγίτη του κελιού του Μέξα και τον ρωτούσε αν είναι καλά. Το κατέγραψε κρατούμενος από γειτονικό κελί, επειδή η συχνότητα των επισκέψεων του φύλακα του έκανε εντύπωση και κατάλαβε ότι κάτι τρέχει με τον συγκρατούμενό του. Αυτό κράτησε μέχρι τη 1:00 – 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, που ο κρατούμενος έπεσε να κοιμηθεί και δε θυμάται αν ο φύλακας πέρασε και άλλες φορές, μέχρι που διαπιστώθηκε ο θάνατος του Μέξα.

Και όμως, αυτός ο κρατούμενος, που διαμαρτυρήθηκε από την πρώτη στιγμή για τον άδικο θάνατο του συγκρατούμενού του, δεν κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης! Δεν κλήθηκαν ούτε οι υπόλοιποι κρατούμενοι που διαμαρτυρήθηκαν για το θάνατο του συγκρατούμενού τους και ο καθένας μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι γίνεται «χειρισμός» της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο ίδιος κρατούμενος, όπως μας είπε, ρώτησε τι έδειξε η νεκροψία και του είπαν ότι έδειξε θάνατο από ανακοπή!

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/23241.Θάνατος-κρατούμενου-στο-Δομοκό-Προσπάθεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *