ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΝΔΥΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΝΔΟΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΡΗΞΕΙΣ ΤΟΥ 2012 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1540144
από μηδενιστής Φεβ. 26, 2015, 11:33 μμ.,

________________________________________

Σήμερα Πέμπτη 26 Φλεβάρη συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη μετά από διακοπή το δικαστήριο που αφορούσε τις ενδοκινηματικές ρήξεις του 2012 στη Θεσσαλονίκη.
Από τη δικιά μου μεριά έγινε ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν μπορεί να γίνει αυτό το διάστημα επειδή αφενός έχει κώλυμα ο συνήγορος μου Φραγκίσκος Ραγκούσης, αφετέρου επειδή ήδη εγώ βρίσκομαι σε δίκη για την υπόθεση του Σχεδίου Φοίνικας που γίνεται στην Αθήνα.
Σήμερα το δικαστήριο αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία παρόλο που εγώ δεν εκπροσωπούμουν από δικηγόρο. Να σημειωθεί εδώ ότι εγώ σε αυτή τη δίκη κατηγορούμαι για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν εκρήξεις, κατοχή-χρήση εκρηκτικών κ.α.
Όπως είναι κατανοητό λοιπόν δεν γίνεται να προχωρήσει μια τέτοια δίκη εφόσον έχει τέτοιες σοβαρές ενστάσεις ο πιο βασικός κατηγορούμενος της.
Παρόλα αυτά η έδρα του δικαστηρίου (πού αποτελείται από τους Λύγκα, Παναγιωτακοπούλου, Στεργούδη, Ζωγράφου), στη σημερινή συνεδρίαση έκρινε ότι μπορεί να συνεχιστεί χωρίς την παρουσία μου και χωρίς την παρουσία του συνηγόρου μου Φραγκίσκου Ραγκούση.
Αυτό όμως που είναι σημαντικό δεν είναι οι νομικές αυθαιρεσίες της έδρας του δικαστηρίου αλλά το γεγονός ότι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλο αυτό θεωρήθηκε άνευ σημασίας .
Για να είμαι λοιπόν ξεκάθαρος όποιος στην αυριανή συνεδρίαση (27/2/15) νομιμοποιήσει με την παρουσία του την έδρα του δικαστηρίου θα θεωρηθεί από τη μεριά μου ότι με παραδίδει ανυπεράσπιστο στους μηχανισμούς της αντιτρομοκρατικής και της ασφάλειας Θεσσαλονίκης που αυτοί με τη σειρά τους μαζί με τη δικαιοσύνη οδηγούν αναρχικούς στα κελιά της φυλακής.
Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και κάνει τις επιλογές του.
Σπύρος Μάνδυλας,
Θεσσαλονίκη, 26/2/2015

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *