Τσάκαλος: «Τρομερή πίεση από την Αντιτρομοκρατική»

https://www.efsyn.gr/arthro/tromeri-piesi-apo-tin-antitromokratiki

Συντάκτης:
Αντα Ψαρρά

«Μείναμε και μιλήσαμε με τους εισαγγελείς Ασπρογέρακα και Νικόπουλο περίπου τρεις ώρες και συζητήσαμε ακόμα και για τον Καζαντζάκη και τον Νίτσε. Οι εισαγγελείς ήταν φιλικοί μαζί μας και έδειχναν κατανόηση» μας δήλωσε ο Χρήστος Τσάκαλος, καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ, συμπληρώνοντας ότι έγινε απολύτως κατανοητή μετά τη συζήτηση η πρόθεση των ανακριτών να μην υπάρξουν συνέπειες για τη μητέρα και τη σύζυγο του αδελφού του, πέραν του πλημμελήματος της υπόθαλψης. Λίγες όμως ώρες αργότερα, οι κρατούμενοι πληροφορούνταν ότι οι δύο γυναίκες θα προφυλακιστούν.
Ρωτήσαμε τον νεαρό κρατούμενο πού αποδίδει τη «μεταστροφή» του κλίματος. «Η δική μου γνώμη και βεβαιότητα είναι η τρομερή πίεση που ασκήθηκε από την Αντιτρομοκρατική. Ο πλήρης θρίαμβος της Αντιτρομοκρατικής σε βάρος συγγενών και φίλων μας, που απλά επέλεξαν να σταθούν δίπλα μας και να μη μας απομονώσουν. Τόσο απλά!»…
Τι ακριβώς έχετε σκοπό να κάνετε από εδώ και πέρα; Ηδη ξεκινήσατε όλα τα μέλη των ΣΠΦ απεργία πείνας, ρωτήσαμε.
«Αυτή η απεργία πείνας θα είναι διαφορετική και δεν θα σταματήσει μέχρι να λήξει η ομηρία των συγγενών μας. Μάλιστα σύντομα θα ακολουθήσει και απεργία δίψας. Ολο το σκηνικό με το τρομοσόου, τις κάμερες, το τρέξιμο των δύο γυναικών με προτεταμένα τα όπλα ακόμα και μέσα στη ΓΑΔΑ θυμίζει το σκηνικό Γερμανίας του 1970, όταν στα πλαίσια των μεθόδων εξόντωσης των μελών της RAF έγινε τρομακτικό πογκρόμ εναντίον συγγενών και δικηγόρων των συλληφθέντων.
»Τώρα βιώνουμε την εκδικητικότητα και τον εκβιασμό πάνω στους δικούς μας ανθρώπους. Εμείς δεν ζητάμε για τον εαυτό μας τίποτα και ξέρουμε το κόστος των πρακτικών μας. Ομως η ανθρωπιά που έδειξε η μητέρα μου σε ένα κυνηγημένο κορίτσι δεν μπορεί να έχει αντίτιμο την ελευθερία της ή ακόμα χειρότερα την ενοχοποίησή της. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι με τον τρόπο αυτό του ξεσπάσματος βίας στους συγγενείς μάς θέλουν νεκρούς από την απεργία πείνας».
Οι προσωρινές κρατήσεις επιβάλλονται όταν υπάρχει βαριά εγκληματική πράξη που συνδυάζεται με κίνδυνο φυγής ή επανάληψης της εγκληματικής πράξης. Το κατά πόσο η μητέρα και η σύζυγος των καταδικασμένων θα το σκάσουν ή θα αρχίσουν να βάζουν βόμβες είναι το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει το Συμβούλιο πριν τα πράγματα πάρουν χειρότερη τροπή. Το έργο της Αντιτρομοκρατικής σταματάει εκεί που αρχίζει το έργο της Δικαιοσύνης, εκτός κι αν αυτό ισχύει α λα καρτ. Οσο διψασμένα για αστυνομικά σενάρια τρομοκρατίας κι αν είναι πολλά ΜΜΕ, δεν είναι δυνατό να επιβάλλουν τελικά το Δίκαιο με βάση την εικόνα που τους παρέχεται από τους υπό κρίση επικεφαλής ενστόλους.
Στο μεταξύ, η άλλη 36χρονη συλληφθείσα φίλη της οικογένειας, αλλά και ο 32χρονος συλληφθείς φίλος των κατηγορούμενων, που εμφανίστηκε περίπου σαν ο εγκέφαλος της τρομοκρατίας στα κανάλια, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αυτή που τελικά προφυλακίστηκε είναι η συγγένεια Α’ βαθμού…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *