ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Σ.Π.Φ.

1540646
από Αναρχικοί/αναρχικές Μάρτιος 8, 2015, 5:14 μμ.,

Τη Δευτέρα 2/3 η αντιτροµοκρατική εισβάλει στο σπίτι της µητέρας των Χρήστου και Γεράσιµου Τσάκαλου, µελών της Συνωµοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπου συλλαµβάνει την καταζητούµενη Αγγελική Σπυροπούλου και τη σύζυγο του τελευταίου. Ταυτόχρονα συλλαµβάνεται και η µητέρα των συντρόφων στο Εφετείο όπου είχε παρουσιαστεί να καταθέσει οικειοθελώς και ο ανακριτής δεν τη δέχτηκε. Σε µια πρωτόγνωρη µεθόδευση του κρατικού µηχανισµού, αντί οι δύο γυναίκες να παραπεµφθούν µόνο για το πληµµέληµα της υπόθαλψης εγκληµατία, το οποίο δικάζεται στο Πληµµελειοδικείο του Πειραιά ως αυτόφωρο αδίκηµα στις 12/3, ο ειδικός εφέτης ανακριτής Νικόπουλος, σχηµατίζει και δεύτερη δικογραφία εις βάρος τους κακουργηµατικού χαρακτήρα αυτή τη φορά για ένταξη σε τροµοκρατική οργάνωση προφυλακίζοντάς τες µε συνοπτικές διαδικασίες. Παρά τον διακαή πόθο της αντιτροµοκρατικής και των δικαστών δεν κατάφεραν να τους αποδώσουν οποιαδήποτε πράξη ή κάποιο στοιχείο εµπλοκής τους στην οργάνωση.

Στο εφετείο µετά από την οικειοθελή εµφάνισή του να καταθέσει συλλαμβάνεται την Παρασκευή 05/03 και ο αδερφός του Γιώργου Πολύδωρου, µέλους της ΣΠΦ, ο οποίος θα οδηγηθεί στον ανακριτή την Τρίτη 10/03 καθώς και πάλι ο Νικόπουλος αρνήθηκε να τον αφήσει να καταθέσει οικειοθελώς.

Αντιλαµβανόµαστε αυτές τις εξελίξεις ως ποινικοποίηση ακόµα και των συγγενικών σχέσεων των εκάστοτε διωκόµενων συντρόφων και ως µια ανήθικη εκδικητικότητα σε συντρόφους που όσο και να προσπάθησαν δεν µπόρεσαν να τους λυγίσουν.

Και ακόµα περισσότερο ως µια παραδειγµατική τιµωρία των ανθρώπων που δεν εγκαταλείπουν τους δικούς τους, που δεν κλείνουν την πόρτα σε κυνηγηµένους, που έχουν τη δύναµη και την αξιοπρέπεια να στέκονται αγέρωχα δίπλα τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του εγκλεισµού τους.

Αυτές οι διώξεις όµως έχουν ως αποδέκτες και ολόκληρο το αναρχικό κίνηµα και τις µεθόδους που χρησιµοποιεί για να στηρίζει τους πολιτικούς και αγωνιζόµενους κρατούµενους. Είναι ένα µήνυµα εκφοβισµού όσων δεν εγκαταλείπουν τους αιχµαλώτους πολέµου στα χέρια του κράτους και µε την πολύµορφη αλληλεγγύη τους γκρεµίζουν καθηµερινά τα τείχη των φυλακών σπάζοντας την εκκωφαντική σιωπή της αποµόνωσης.

Το πολεµικό σκηνικό συµπληρώνει για άλλη µια φορά ο κανιβαλισµός των µίντια που σαν αρπακτικά πήραν την ευκαιρία που τους πρόσφεραν οι πάνοπλοι αντιτροµοκρατικάριοι. Η Αγγελική Σπυροπούλου και η σύζυγος του Γεράσιµου Τσάκαλου περιφέρονται ως λάφυρα στα πρωτοσέλιδα, τα blogs και τα και τα κεντρικά δελτία µε κουκούλες στο κεφάλι και χειροπέδες πισθάγκωνα.

Από τη Δευτέρα 2/3 τα µέλη της Σ.Π.Φ. και η Αγγελική Σπυροπούλου έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας έως την απελευθέρωση των δυο γυναικών.

Ταυτόχρονα από 2/3 σε απεργία πείνας βρίσκονται οι πολιτικοί κρατούµενοι Δ. Κουφοντίνας, Κ. Γουρνάς, Ν. Μαζιώτης και οι συµµετέχοντες από το Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουµένων, Α. Σταµπούλος, Τ. Θεοφίλου, Φ. Χαρίσης, Α. Ντάλιος, Γ. Καραγιαννίδης και οι αγωνιζόµενοι κρατούµενοι Γ. Σοφιανίδης και Μοχάµεντ Σαίντ Ελτσιµπάχ διεκδικώντας την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, των τροµονόµων, του κουκουλονόµου, την οριοθέτηση της χρήσης και της επεξεργασίας DNA σαν αποδεικτικό µέσο, και, τέλος, την άµεση απελευθέρωση του πολυτραυµατία Σάββα Ξηρού. Στηρίζουµε τον αγώνα των πολιτικών και αγωνιζόµενων κρατουµένων οι οποίοι βάζουν ανάχωµα τα σώµατά τους ενάντια στην κατασταλτική αυθαιρεσία και το δόγµα της µηδενικής ανοχής που εφαρµόζεται τα τελευταία χρόνια.

Στεκόµαστε στο πλάι τους

Καµία αλητεία της αντιτροµοκρατικής δεν θα µείνει αναπάντητη

Κάτω τα ξερά σας από τις οικογένειες των αγωνιστών

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Αναρχικοί/Aναρχικές

keimeno_1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *