Δήλωση των κατηγορούμενων στην τρομοδίκη και άρνηση συμμετοχής στην διαδικασία όσο διαρκεί η απεργία πείνας

1540764
από Αυτόνομος 10/03/2015 4:39 μμ.,

________________________________________
Η συνεδρίαση της τρομοδίκης δεν έγινε, λόγω άρνησης των πολιτικών κρατούμενων να συμμετάσχουν όσο διαρκεί η απεργία πείνας.
Ο Αργύρης Ντάλιος, εκ μέρους και των Α.Δ. Μπουρζούκου, Φ. Χαρίση, Δ. Πολίτη, Γ. Μιχαηλίδη και Ν. Ρωμανού, διάβασε τη δήλωση που ακολουθεί και στη συνέχεια οι παρόντες πολιτικοί κρατούμενοι αποχώρησαν.
Ο πρόεδρος ρώτησε μέχρι πότε θα διαρκέσει η απεργία πείνας και ο Α.Δ. Μπουρζούκος του απάντησε «μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας».
Δήλωση έκανε και ο Γεράσιμος Τσάκαλος, εκ μέρους των φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ. Είπε πως όσο διαρκεί η απεργία πείνας, τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ δε θα παραστούν σε καμιά τρομοδίκη, ούτε θα εκπροσωπηθούν από συνηγόρους. Επίσης, εξέφρασε τη στήριξη της ΣΠΦ στα αιτήματα των άλλων απεργών πείνας.
Η συνήγορος Α. Παπαρρούσου χαρακτήρισε νόμιμα και βάσιμα όλα τα αιτήματα των απεργών πείνας πολιτικών κρατούμενων, Θύμισε πως υπήρχε δέσμευση από τη σημερινό κυβερνών κόμμα, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, για την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων. Τόνισε πως στο ελληνικό νομικό σύστημα πρέπει να αποκατασταθούν τα δεδομένα που ίσχυαν πριν τους τρομονόμους. Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου για τη δική της στάση, δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, εφόσον αυτό της ζητούν οι κατηγορούμενοι.
Η εισαγγελέας επανήλθε στο θέμα της διάρκειας της απεργίας πείνας και οι πολιτικοί κρατούμενοι απάντησαν και πάλι ότι η απεργία πείνας θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Δήλωση των πολιτικών κρατουμένων
Από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου κάποιοι από εμάς βρισκόμαστε σε απεργία πείνας -ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα- στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης των πολιτικών κρατουμένων ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:
α) Την κατάργηση του νόμου 187 και 187Α
β) Την κατάργηση του νομικού πλαισίου των φυλακών τύπου Γ
γ) Την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για πράξη με καλυμμένα χαρακτηριστικά (κουκουλονόμο)
δ) Την άμεση απελευθέρωση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού
ε) Την οριοθέτηση της χρήσης του DNA, και πιο συγκεκριμένα απαιτούμε την κατάργηση του νόμου της βίαιης λήψης του, την παρουσία εμπειρογνώμονα στην ανάλυση των δειγμάτων αν το επιθυμεί ο κατηγορούμενος, καθώς και την κατάργηση της ανάλυσης μιγμάτων άνω των δύο ατόμων.
Στο βούλευμα αυτού του δικαστηρίου, λοιπόν, βρίσκουν άμεση εφαρμογή, συμπυκνώνονται σε μεγάλο βαθμό όλα τα αιτήματα που παλεύουμε να κατακτήσουμε από τη Δευτέρα.
Διώξεις στα πλαίσια του 187Α για εμπρηστικές επιθέσεις με ανύπαρκτα στοιχεία, κατηγορίες βασιεμένες αποκλειστικά στο υποτιθέμενο DNA, είτε αυτές αφορούν ληστείες είτε παρουσία σε σπίτια, καθώς και λοιπές ακροβασίες της αντιτρομοκρατικής και των ειδικών εφετών ανακριτών.
Θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να μπει επιτέλους ένα «φράγμα» στην αυθαιρεσία της κατασταλτικής πολιτικής που φτάνει να αποκρισταλλώνεται σε δίκες σαν κι αυτή και να μεταφράζεται σε πολύχρονες καταδίκες με μηδαμινά στοιχεία σαν κι αυτά της παρούσας δικογραφίας.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ θα καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτά που διεκδικούμε.
Ας αναλάβετε και εσείς με τη σειρά σας και στο βαθμό που σας αναλογεί τις ευθύνες σας.
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
…Γιατί αν κάτι δεν μας λυγίζει πίσω απ’ τα τείχη είναι ο αδιάκοπος ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ…
Γιάννης Μιχαηλίδης
Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος
Αργύρης Ντάλιος
Δημήτρης Πολίτης
Νίκος Ρωμανός
Φοίβος Χαρίσης
Τρίτη 10 Μαρτίου 2015
Αναδημοσίεθση από ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *