Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Χαιρετισμός στις δράσεις αλληλεγγύης

1541066
από Αλληλέγγυοι/ες στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς 14/03/2015 11:32 μμ.,

Κάθε μήνυμα και πράξη αλληλεγγύης είναι μια χειρονομία συνενοχής και δύναμης στον αγώνα που δίνουμε. Έναν αγώνα που ξεπερνάει τα πρόσωπα των πολιτικών κρατουμένων και απελευθερώνει μία συνολική δυναμική. Τη δυναμική των αναρχικών να σαμποτάρουν την πραγματικότητα των αποφάσεων των νόμων, των φυλακών, των δικαστών, των μπάτσων. Τη δυναμική να ψηλαφίσουμε, ο καθένας με τις δικές του αναφορές και ιδιαιτερότητες, μία προοπτική ουσιαστικής και επικίνδυνης ρήξης με το υπάρχον και την εξουσία. Τη δυναμική να ζήσουμε εδώ και τώρα την αναρχία.

Ήδη, οι πρώτες καταλήψεις (κεντρικά γραφεία του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α., Νομική, Χανιά, Ρέθυμνο, Βέροια, Θεσσαλονίκη), οι πορείες, οι παρεμβάσεις έξω από τις φυλακές, οι επιθετικές ενέργειες, η αντιπληροφόρηση, τάραξαν τον ήσυχο ύπνο των πόλεων. Η ομαλή ροή ανθρώπων και εμπορευμάτων, που μετακινούνται αδιάφορα στις λεωφόρους της μητρόπολης, διεκόπη, έστω και για λίγο, μπροστά σε μη προγραμματισμένα γεγονότα.

Μία δυναμική κατάληψη ή πορεία, ουσιαστικά απελευθερώνει χώρο και χρόνο της σκλαβωμένης καθημερινότητας. Χώρο γιατί απελευθερώνει έδαφος, καταλαμβάνοντάς το και αντιστρέφοντας τους συμβολισμούς του. Έτσι, τα γραφεία του κόμματος της κυβέρνησης ή η Νομική Σχολή, μετατρέπονται σε απελευθερωμένους χώρους αντιπληροφόρησης και ανατρεπτικών σχεδιασμών. Χρόνο γιατί θρυμματίζει το ρολόϊ των προγραμματισμένων δρομολογίων μέσα στην πόλη. Ο φύλακας – χρόνος, που στη μητρόπολη μοιράζεται ανάμεσα σε προγραμματισμένες διαδρομές, σπίτι – σχολείο – δουλειά – καφέ – βιτρίνες – διαφημίσεις, αποσυντονίζεται. Αποσυντονίζεται μπροστά από ένα κατειλημμένο κτίριο, από ένα σπασμένο δημοσιογραφικό βαν, από μία αναρχική πορεία, και απελευθερώνονται στιγμές αμφισβήτησης για τον καθένα να σκεφτεί∙ όχι μόνο αν ζούμε φτωχά, αλλά και αν ζούμε με έναν τρόπο που δεν μας περιέχει.

Γι’ αυτό, η δημοσιογραφική προπαγάνδα του κανιβαλισμού επιτίθεται χυδαία ενάντια σ’ αυτές τις πράξεις αλληλεγγύης. Στήνει ένα καινούριο κυνήγι μαγισσών στο καζάνι της τηλεοπτικής δημαγωγίας και λανσάρει καρικατούρες φοιτητές – καριερίστες της νομικής (πιθανόν μελλοντικούς δικαστές καιεισαγγελείς), που παρουσιάζουν τους καταληψίες ως τραμπούκους.

Αν, όμως, η ζωή των απεργών πείνας και, κυρίως, ο συνολικός αγώνας για ελευθερία και αξιοπρέπεια μπορεί να συγκριθεί με μερικές χαμένες μέρες διδασκαλίας, τότε αυτή η κοινωνία, μαζί με τον πολιτισμό και την ηθική της, πρέπει δύο φορές να ανατραπεί, για να γίνει πιο ελεύθερος και όμορφος ο κόσμος.

ΔΥΝΑΜΗ & ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ
ΔΥΝΑΜΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF,
Πυρήνας Φυλακής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *