Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Κώστας Γουρνάς

1541562
από α 23/03/2015 1:23 μμ.,

Ο απεργός πείνας Κώστας Γουρνάς έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας ή σε αυτό της Λάρισας. Η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Σε σύντομη τηλεφωνική συνομιλία, πριν ο σύντροφος μεταφερθεί, σχολιάζοντας την παράκληση του Υπουργείου προς τους απεργούς για διακοπή της απεργίας πείνας δήλωσε το εξής:” Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας προτρέπει να σταματήσουμε την απεργία πείνας και να του έχουμε εμπιστοσύνη…Η “φερεγγυότητά” του ως κομμάτι αυτής της κυβέρνησης καταδεικνύεται κάθε μέρα που σχίζει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους, που καταργεί τον ΕΝΦΙΑ και που διεκδικεί τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους…”
Εμπιστοσύνη έχω μόνο στον αγώνα. Συνεχίζω την απεργία πείνας.

Να σημειωθεί ότι πέρα από το γεγονός της μεταφοράς του απεργού σε άγνωστο προορισμό νοσηλείας, η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Λαμίας είναι απερίγραπτη. Οι θάλαμοι-κελιά είναι χώροι πλήρως αποκομμένοι, χωρίς τα στοιχειώδη για νοσηλεία, οι κρατούμενοι βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση και είναι αμφίβολη η άμεση επέμβαση των γιατρών, αν χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία με το σύντροφο καθίσταται δύσκολη έως αδύνατη είτε μεταφερθεί στη Λαμία είτε στη Λάρισα.
Στη Λαμια.
1560086
από @ κατάληψη στο κόκκινο 23/03/2015 5:03 μμ.,
Μετά από διάφορες τηλεφωνικές παρεμβάσεις στη φυλακή Δομοκού υπάρχει η ενημέρωση οτι ο Κ. Γουρνάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *