ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

1541934
από ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ 28/03/2015 5:23 μμ.,

Η ιστορική περιοχή των Εξαρχείων αποτελεί την αφετηρία και πεδίο ποικίλων κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, πράγμα που έχει θέσει στο στόχαστρο της καταστολής κατοίκους , στέκια, καταλήψεις και συλλογικότητες. Συνήθως όσοι αντιστέκονται χαρακτηρίζοναι ως τρομοκράτες.
Αυτή τη στιγμή γίνεται μια απεργία πείνας με αιτήματα που μας αφορούν όλους.
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους:
-Κατάργηση της ειδικής “αντιτρομοκρατικής” νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187).
Τη στιγμή που 350 κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντιδρούν στη θανατηφόρα εξόρυξη χρυσού στον τόπο τους διώκονται με τον συγκεκριμένο νόμο.
-Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος).
Πάμπολλες φορές τα Εξάρχεια έχουν μπει στο στόχαστρο της καταστολής και πάμπολλοι διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί στην περιοχή διώκονται με τον κουκουλονόμο. Η ένταξη του εν λόγω στα αιτήματα των εντός των τειχών απεργών πείνας, επειδή ακριβώς δεν τους αφορά άμεσα, δείχνει τη δική τους αλληλεγγύη προς τους εκτός των τειχών.
-Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατούμενων.
-Οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο.
-Την άμεση απελευθέρωση του Σ.Ξηρού που παρόλο το 98% αναπηρίας που εξοντώνεται συστηματικά εδώ και 13 χρόνια από το κράτος.
-Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Σ.Π.Φ.

Από την πλευρά μας θεωρούμε δίκαια τα αιτήματά τους και καλούμε την Τρίτη 31 Μαρτίου στο καφενείο οικονομικής ενίσχυσης των απεργών πείνας στο στέκι της λαικής συνέλευσης στην Ανδρέα Μεταξά 12, Εξάρχεια. Από τις 14.00-21.00
ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *