Ελλάδα: Κείμενο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς για την κατάληψη της Πρυτανείας

https://interarma.info/2015/03/30/spf-katalipsi-prytaneias-2015/

Στάλθηκε στο Inter Arma:
Στις 30/3, αναρχικοί καταλαμβάνουν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και δημιουργείται μια ανοιχτή εστία αντιπληροφόρησης για την απεργία πείνας που πραγματοποιούμε οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές (αυτή τη στιγμή, έντεκα από τους απεργούς πείνας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, φρουρούμενοι σε νοσοκομεία).
Η κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου και ο επαναπροσδιορισμός του ως εστία αντιπληροφόρησης, είναι μια χειρονομία απελευθέρωσης, μέσα στη γκρίζα καθημερινότητα της πόλης. Είναι μια πράξη ανταρσίας, που σπάει τη σμιλεμένη σιωπή του πλήθους, σαμποτάρει τον οργανωμένο χρόνο της πλήξης, διακόπτει τα προγραμματισμένα δρομολόγια και συμβαίνει ως αυθεντικό ξέσπασμα ελευθερίας, ενάντια στο ημερολόγιο της κανονικότητας που έχουμε εγκλωβίσει τη ζωή μας, μετρώντας τις μέρες μας ως αριθμούς, με τον μονότονο τρόπο των λογιστών.
Στον αντίποδα, η κρατική μηχανή πρέπει να διορθώσει το “λάθος”, το “ατύχημα”, πριν εξαπλωθεί και σαμποτάρει τη συνήθεια που μας έμαθαν να αποκαλούμε “κανονική ζωή”. Η δημοκρατία προβάρει την ένστολη ελευθερία της και βγάζει το στρατό της στο δρόμο. Απ’ τις πρώτες στιγμές της κατάληψης της πρυτανείας, η περιοχή περικυκλώθηκε και αποκλείστηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές. Απ’ ό,τι φαίνεται, τα χακί και τα γκλοπ της καταστολής είναι η προέκταση της υποκρισίας της αριστερής ευαίσθητης ρητορείας. Η προοδευτική υπόσχεση για απόσυρση της κατασταλτικής μηχανής των ΜΑΤ, κάπου χάθηκε στο δρόμο, ανάμεσα σε φιλολογικά τσάγια καθηγητών και ακαδημαϊκών κύκλων και Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Καλύτερα, για να ξεκαθαρίζει από νωρίς η ομίχλη των ψευδαισθήσεων.
Η κατάληψη της Πρυτανείας είναι ο εχθρός της δημοκρατίας. Η κατάληψη της Πρυτανείας είναι ο εχθρός όλων αυτών που κάνουν κατάληψη στην καθημερινότητά μας με τους νόμους, τους φόρους και τις τράπεζές τους, που κάνουν κατάληψη στην ελευθερία μας με τις φυλακές, τα δικαστήρια και την αστυνομία τους, που κάνουν κατάληψη στη συνείδησή μας με τους κανόνες, τους καθηγητές και την εκπαίδευσή τους, που κάνουν κατάληψη στην αλήθεια με την τηλεόραση, την προπαγάνδα και τους δημοσιογράφους τους, που κάνουν κατάληψη στην αισθητική μας με τις διαφημίσεις, τα “πρέπει” και τον πολιτισμό τους, που κάνουν κατάληψη στη ζωή μας με τον αργό θάνατο της επιβίωσης… Γιατί η συνήθεια και οι συμβάσεις πυροβολούν πάντα πισώπλατα.
Ναι, λοιπόν, είμαστε εχθροί με τη δημοκρατία τους κι έχουμε πόλεμο.
«Κοίταξε το φόβο στα μάτια και ο φόβος θα φοβηθεί πρώτος»
ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΥΝΑΜΗ ΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF,
Πυρήνας Φυλακής
28η μέρα απεργία πείνας
30/3/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *