Ελλάδα: Κείμενο του συντρόφου – απεργού πείνας Χάρη Χατζημιχελάκη από το νοσοκομείο Γεννηματάς

https://interarma.info/2015/03/27/ellada-keimeno-syntrofou-apergou-peinas-xarh-xatzhmixelakh/

March 27, 2015 at 10:37 pm

Στάλθηκε στο Inter Arma:
Την Τρίτη 24/3 μεταφέρθηκα στο γενικό νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς λόγω της επιβαρυμένης υγείας μου μετά από 22 μέρες απεργία πείνας. Σήμερα Παρασκευή που γράφω αυτό το κείμενο είμαι πλέον στην 25η μέρα απεργίας κι έχω χάσει 15,5 κιλά από αρχικό σωματικό βάρος 84,5 κιλά. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και οι υπόλοιποι απεργοί πείνας, μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, οι περισσότεροι από τους οποίους νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή. Το αίτημά μας για απελευθέρωση της ξεκάθαρα εκδικητικής προφυλάκισης της μητέρας των συντρόφων Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και της συζύγου του τελευταίου έχει γίνει “μπαλάκι” στα χέρια δικαστικών κύκλων που μεταφέρουν την ημερομηνία εξέτασης του αιτήματος από εβδομάδα σε εβδομάδα, με κίνητρο είτε την πρωτοφανή αδιαφορία για τη ζωή μας είτε και την ενεργή προσπάθεια να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία μας που χειροτερεύει με γοργούς ρυθμούς. Πιο συγκεκριμένα παρόλο που ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έχει κάνει θετική πρόταση από την Τρίτη 17/3 κανένα από τα δύο συμβούλια που χειρίζονται τα βουλεύματα των συγγενών των συντρόφων δεν έχει εξετάσει το αίτημα για αντικατάσταση της προφυλάκισης με περιοριστικούς όρους. Ταυτόχρονα η πολιτική ηγεσία στέκει προκλητικά αδιάφορη απέναντι στις δικαστικές πρακτικές που όμοιές της δεν έχουμε δει σε όλη την μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας. Προφανώς η “αριστερή” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι για πρώτη φορά ποινικοποιείται επίσημα η συγγένεια και προφυλακίζονται ξεκάθαρα εκδικητικά συγγενείς πολιτικών κρατουμένων με γελοίες και σαθρές κατηγορίες.
Εγώ από τη μεριά μου δηλώνω ότι για κάθε επίπτωση της απεργίας πείνας στην υγεία μου (που από αυτό το σημείο και έπειτα είναι τραγικά πιθανή) υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά η Πολιτική και Δικαστική εξουσία που μεθοδεύουν την φυσική και ηθική εξόντωση των απεργών πείνας.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
ΝΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
Χάρης Χατζημιχελάκης
Μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς FAI/IRF
Παρασκευή 27/3/2015
Υ.Γ. Χαιρετίζω όλες τις κινήσεις αλληλεγγύης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σύντροφοι οι πράξεις σας μας δίνουν δύναμη!
Αλληλεγγύη και συνενοχή με τους Alfredo Cospito και Nicola Gai . Αδέρφια τα λόγια σας καίνε σαν φωτιά στην καρδία μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *