Κείμενο του συντρόφου απεργού πείνας Παναγιώτη Αργυρού (ΣΠΦ)

https://athens.indymedia.org/post/1541854/
από @ 27/03/2015 2:17 μμ.,

________________________________________
Σήμερα, 24/3, διανύω την 23η μέρα απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους μου της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και την αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, προκειμένου να αφεθούν ελεύθερες η μητέρα των συντρόφων μου Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και η σύζυγος του δεύτερου, οι οποίες έχουν προφυλακιστεί εδώ και τρεις εβδομάδες, με την εντελώς γελοία και ανυπόστατη κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής στην οργάνωσή μας.
Την Τρίτη, 17/3, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, μεταφέρομαι εσπευσμένα στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού, απ’όπου μου εκδίδουν άμεσα εξιτήριο για εξωτερικό νοσκομείο, λόγω της άσχημης κατάστασης της υγείας μου. Μεταφέρομαι στο Αττικό Νοσοκομείο με ΕΚΑΒ, όπου, μετά από επίμονη άρνησή μου να μου χορηγηθεί ορός, οι γιατροί υπογράφουν εξιτήριο, για να επιστρέψω στο νοσοκομείο κρατουμένων. Ύστερα από εισαγγελική παραγγελία να υποχρεωτική νοσηλεία, ξαναμεταφέρομαι την ίδια μέρα στο Αττικό, όπου και νοσηλεύομαι ως σήμερα. Να τονίσω ότι η εισαγγελική εντολή που προφανώς έχουν δώσει οι υπεύθυνοι εισαγγελείς των φυλακών Κορυδαλλού, περιλαμβάνει την υποχρεωτική μου σίτηση, σε περίπτωση που χάσω τις αισθήσεις μου, ή μετά από άρνησή μου να δεχτώ τη θεραπεία με ορό, προκειμένου να εκβιάσουν τους γιατρούς να προσπεράσουν την απόφασή μου να συνεχίσω την απεργία πείνας μέχρι θανάτου και να με υποβάλλουν στο βασανιστήριο της υποχρεωτικής σίτησης. Οι γιατροί, προς τιμήν τους, μέχρι στιγμής έχουν σεβαστεί την επιλογή μου και δεν έχουν αποπειραθεί να εκτελέσουν την εισαγγελική εντολή.
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΑΠΟΛΥΤΑ με πλήρη συνείδηση και 100% προσωπική ευθύνη ότι η απεργία πείνας θα συνεχιστεί, έως ότου ικανοποιηθεί το αίτημά μας. Απαλάσσω από κάθε ευθύνη τους γιατρούς του ΑΤΤΙΚΟΥ, για οτιδήποτε μου συμβεί από την απεργία πείνας και καθιστώ εξ’ολοκλήρου υπεύθυνους για οποιαδήποτε άσχημη έκβαση της υγείας μου, τους ηθικούς αυτουργούς της προφυλάκισης των συγγενών μας, καθώς και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους (κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α., Υπουργείο Δικαιοσύνης), οι οποίοι νίπτους τας χείρας τους, ως Πόντιοι Πιλάτοι, σφυρίζοντας αδιάφορα μπροστά στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου που εξελίσσεται.
Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Ή θα νικήσουμε, ή η αριστερή κυβέρνηση θα μετρήσει τους πρώτους νεκρούς απεργούς πείνας στην Ευρώπη, μετά από τουλάχιστον 40 χρόνια.
Αλληλεγγύη σε όλους τους απεργούς πείνας από 2/3, που διεκδικούν:
α) κατάργηση των 187/187Α,
β) κατάργηση του κουκουλονόμου,
γ) κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν τη λήψη και αξιοποίηση DNA από τις διωκτικές αρχές,
δ) κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’,
ε) απελευθέρωση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού.
Ήττα είναι η παραίτηση
Πραγματικός θάνατος είναι η συνθηκολόγηση
Αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος
Παναγιώτης Αργυρού,
μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *