ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ “ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5”

https://athens.indymedia.org/post/1541808/

από Κατάληψη στο Κόκκινο 105,5 26/03/2015 9:36 μμ.,

Δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας από τις 2 Μαρτίου απαιτώντας την κατάργηση της ειδικής «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας και συγκεκριμένα:

• Τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης
• (νόμοι 187Α και 187)
• Την κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος)
• Την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων
• Την οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο
• Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, ο οποίος παρά το 98% αναπηρίας του εξοντώνεται συστηματικά εδώ και δεκατρία χρόνια από το κράτος
• Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
Πολλοί από τους συντρόφους αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται ήδη σε νοσοκομεία με την υγεία τους σε κρίσιμη κατάσταση.
Στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των απεργών πείνας, ομάδα αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών από τον αναρχικό χώρο, προχωρήσαμε σε κατάληψη διαρκείας του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5». Η επιλογή του συγκεκριμένου σταθμού είναι προφανής:
Ο Ρ/Σ «Κόκκινο 105,5» είναι ένα καθεστωτικό αλλά και πλέον κυβερνητικό ραδιόφωνο ή αλλιώς θα λέγαμε ο τηλεβόας της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του μιντιακού συρφετού διαστρεβλώνουν το συνολικό πλαίσιο του αγώνα των απεργών πείνας και των δράσεων αλληλεγγύης σε αυτούς. Η κατάληψη αυτή αποτελεί μια ενέργεια που πηγάζει από το ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης με τους κρατούμενους, οι οποίοι δίνουν έναν αγώνα που μας αφορά όλους.
Εμείς από την κατάληψη στο «Κόκκινο 105,5» πήραμε το μέσο στα χέρια μας και κάνουμε την αντιπληροφόρηση όπλο! Η δράση αυτή εντάσσεται στον ευρύτερο πολύμορφο αγώνα μαζί με τους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας, η προώθηση του λόγου των οποίων ήταν ένας εκ των βασικών στόχων του εγχειρήματος.
Μετά την πρώτη μέρα αντιπληροφόρησης μέσω της κατειλημμένης συχνότητας, ο κόσμος των φυλακισμένων συντρόφων αποσιωπήθηκε έμμεσα, με την εκτροπή του σήματος από τον πομπό της Αθήνας, σ΄αυτόν της Θεσσαλονίκης. Παρά την συγκεκριμένη κατασταλτική διαχείριση, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα της αντιπληροφόρησης διαδικτυακά, με την αναμετάδοση του προγράμματός μας μέσω κινηματικών ραδιοφωνικών υποδομών.
Τέλος καταγγέλλουμε την μεθόδευση του νέου τρόπου «διαχείρισης» από τον ραδιοσταθμό «Κόκκινο 105,5». Χρησιμοποιώντας σαν μέτρο πίεσης τους εργαζομένους/ες, ενάντια στον αγώνα των απεργών πείνας, εγκαινιάζεται ένας νέος τρόπος καταστολή, διαφορετικό από αυτόν που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε η δεξιά κυβέρνηση. Ο νέος αυτός τρόπος διαχείρισης συνίσταται στο να παρουσιάζει έναν κυβερνητικό ραδιοσταθμό «σαν κομμάτι» του ευρύτερου κινήματος, θέλοντας να προσεταιριστεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των από τα κάτω, για καθαρά κομματικό όφελος.
Εμείς θα συνεχίσουμε, ενισχύοντας τον πολύμορφο αγώνα με κάθε μέσο, μέχρι την δικαίωση όλων των αιτημάτων των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας.

Νίκη στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας!
Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής!
26/3/15

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/3 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Κατάληψη στο Κόκκινο 105,5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *