ιατρική ενημέρωση για απεργό πείνας Κώστα Γουρνά

https://athens.indymedia.org/post/1542100/

από α 31/03/2015 9:54 πμ.,

________________________________________
Ο κρατούμενος απεργός πείνας από 02/03/2015, Γουρνάς Κώστας, νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο νοσηλείας-κελί, στο νοσοκομείο της Λαμίας από 22/03/2015.
Σήμερα διανύει την 30η μέρα απεργίας. Έχει απολέσει το 18% του αρχικού σωματικού βάρους του και λαμβάνει μόνο νερό από το στόμα. Ο ίδιος αιτιάται για έντονο αίσθημα καταβολής, αδυναμίας και αξάντλησης, παραμένει κλινήρης (η έγερσή του από το κρεβάτι επιδεινώνει δραματικά την αιμοδυναμική του κατάσταση, που ο απεργός πείνας αντιλαμβάνεται με επίταση ζάλης, αστάθεια, και μυϊκή αδυναμία). Αναφέρει επίσης έντονες αρθραλγίες, ενόχληση στη νεφρική χώρα (άμφο), επιγαστραλγία και δυσκολία να κοιμηθεί-ελάχιστος ύπνος κατά τη διάρκεια του 24ωρου-.
Η χτεσινή τηλεφωνική ενημέρωσή μου από το διευθυντή της παθολογικής κλινικής, όπου νοσηλεύεται, επιβεβαιώσε την κρισιμότητα της κατάστασής του. Οι τιμές των αποτελεσμάτων από τον εργαστηριακό έλεγχο, η αντικειμενική εξέταση του απεργού και η κλινική του εικόνα, συνηγορούν για επαπειλούμενη απορρύθμιση του οργανισμού με δεδομένο τη συνέχιση της απεργίας πείνας από μέρους του.
Η χωροταξική απομόνωση και ο εγκλεισμός του απεργού υπό τις δεδομένες συνθήκες στο νοσοκομείο της Λαμίας απουσία ηλιακού φωτός 24 ώρες την ημέρα, (κελί χωρίς παράθυρο), η έλλειψη συνεύρεσης με οικείους και συνηγόρους (περιορισμένα επισκεπτήρια) επιδεινώνουν το ήδη δύσκολο ψυχολογικό του προφίλ στο οποίο ούτως ή άλλως κάθε απεργός πείνας βρίσκεται λόγω πίεσης και εξάντλησης όσο οι μέρες της ασιτίας αυξάνονται και καθυστερεί η ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Για μια ακόμη φορά, ως γιατρός, θα καλέσω τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για επιτακτική ανάγκη γρήγορης και άμεσης διευθέτησηςτου προβλήματος, πριν ο ορατός κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή των απεργών πείνας συμβεί στην πράξη με ανεπανόρθωτα αποτελέσματα.
Αθήνα, 31/03/2015
η ιατρός Λίνα Βεργοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *