Ένταση στην Κωνσταντινούπολη μετά την αιματηρή ομηρία του εισαγγελέα

https://athens.indymedia.org/post/1542231/

CBc856oWAAADjol
Ένταση στην Κωνσταντινούπολη μετά την αιματηρή ομηρία του εισαγγελέα

από Α 01/04/2015 12:20 μμ.,

Ένταση σημειώθηκε τη νύχτα σε δύο περιοχές της Κωνσταντινούπολης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας μετά την τραγική κατάληξη της ομηρίας του εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Χθες δυο μέλη της οργάνωσης DHKP-C είχαν πιάσει όμηρο τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ. Αίτημα τους ήταν η τιμωρία των ενόχων για το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν που σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από το κάνιστρο δακρυγόνου που έριξε αστυνομικός.
Η επέμβαση της αστυνομίας στο δικαστικό μέγαρο ήταν αιματηρή. Νεκροί είναι και οι δυο δράστες και ο εισαγγελέας.
Ακολούθησαν επεισόδια στις περιοχές Οκμεϊντανί και Γκαζί της Κωνσταντινούπολης.
Το Οκμεϊντανί είναι η περιοχή που έμενε ο 15χρονος Μπερκίν. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές.
Στο Γκαζί, περιοχή που υπάρχουν υποστηρικτές του DHKP-C, η αστυνομία εκτός από δακρυγόνα χρησιμοποίησε και αντλίες νερού για να αποτρέψει, όπως υποστηρίζει, διαδηλωτές από το να κάνουν έφοδο σε αστυνομικό τμήμα.
http://tvxs.gr/news/kosmos/entasi-stin-konstantinoypoli-meta-tin-aimatiri-omiria-toy-eisaggelea

Αντάρτες του DHKP-C κρατάνε όμηρο εισαγγελέας στην Κων/πολη
1542125
από @ 31/03/2015 3:30 μμ.,

.
________________________________________

Αντάρτες του DHKP-C εισέβαλαν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης και έχουν πιάσει όμηρο τον εισσαγελέας της κρατική δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν
Οι αγωνιστές έχουν δώσει δυωρία 3 ωρών για την εκπλήρωση των αιτημάτων τους.
Ο Μπερκίν Ελβάν τραυματίστηκε κατα την διάρκεια πορεία και μετά από ένα χρόνο περίπου σε κόμμα τελικά κατέληξε τον μάρτη του 14.

eisaggeleas
1560901
από A 31/03/2015 5:07 μμ.,
Αυτή την ώρα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί γύρω από το δικαστήριο.

Απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών
1560906
από A 31/03/2015 6:30 μμ.,
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ένοπλοι κρατούν όμηρο τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, ο οποίος ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που τραυματίστηκε από κάνιστρο δακρυγόνου που πέταξαν οι αστυνομικοί στα γεγονότα του Γκεζί τον Ιούνιο του 2013 και τελικά πέθανε τον Μάρτιο του 2014 ύστερα από εννέα μήνες σε κώμα.
Η ομηρία λαμβάνει χώρα στο νέο τεράστιο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες με τις ειδικές δυνάμεις να μπαίνουν στο κτίριο απομακρύνοντας το προσωπικό.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον έκτο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του εισαγγελέα.
Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του εισαγγελέα με το όπλο στο κεφάλι του.
Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet, οι δράστες έδωσαν προθεσμία μέχρι τις 15:35 για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, διαφορετικά απειλούν να σκοτώσουν τον εισαγγελέα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι απαιτούν να εμφανιστούν οι αστυνομικοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και να απολογηθούν δημόσια.
Απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών
Αλλη μια εντολή που απαγορεύει την μετάδοση από τα ΜΜΕ ειδήσεων για την κατάσταση ομηρίας στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε η κυβέρνηση. Χρησιμοποιώντας την εξουσία που έχει ο πρωθυπουργός να εκδίδει τέτοιες προσωρινές απαγορεύσεις , ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν ενημέρωσε το αρμόδιο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο για την σχετική απόφαση, που με τη σειρά του έστειλε την εντολή στα τηλεοπτικά δίκτυα και τα ραδιόφωνα τα οποία κάλυπταν ζωντανά τις εξελίξεις για την κρίση αυτή.
Μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουν εκδοθεί πάνω από 150 τέτοιες διαταγές για λόγους «εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης». Μια από αυτές τις υποθέσεις αυτές είναι το σκάνδαλο διαφθοράς επί πρωθυπουργίας Ερντογάν στην οποία εμπλέκονταν πολλά ονόματα υπουργών και συγγενών τους.
http://www.efsyn.gr/arthro/omiros-enoplon-o-eisaggeleas-tis-ypothesis-toy-15hronoy-mperkin-elvan
Αντάρτες του DHKP-C κρατάνε όμηρο εισαγγελέας στην Κων/πολη
1560918
από @ 31/03/2015 8:27 μμ.,
20.15 Όπως μεταδίδει τουρκικό δίκτυο, οι διαπραγματεύσεις της αστυνομίας με τους ενόπλους διακόπηκαν. «Μπορεί να ξεκινήσει η αστυνομική επιχείρηση ανά πάσα στιγμή», προσθέτει το – See more at: http://left.gr/news/omiros-enoplon-o-eisaggeleas-tis-ypothesis-mperkin-elvan#sthash.VE1CZffP.dpuf
Αντάρτες του DHKP-C κρατάνε όμηρο εισαγγελέας στην Κων/πολη
1560920
από @ 31/03/2015 8:54 μμ.,
20.50 Aκούστηκαν πυροβολισμοί από το δικαστικό μέγαρο, πιθανότατα ξεκίνησε αστυνομική επιχείρηση.
tourkia
1560922
από @a 31/03/2015 9:01 μμ.,
ακουγοντε πυροβολισμοι συνεχεια,φημες ακουγοντε πως πυροβολισαν τον εισαγγελεα
Αντάρτες του DHKP-C
1560928
από @ 31/03/2015 10:01 μμ.,
http://left.gr/news/omiros-enoplon-o-eisaggeleas-tis-ypothesis-mperkin-elvan
Νεκροί από αστυνομικά πυρά 2 ένοπλοι που κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα της υπόθεσης Μπερκίν Ελβάν (ενημέρωση)
Στις 9 το βράδυ εκδηλώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο 2 ενόπλων που κρατούσαν όμηρο, εντός των δικαστηρίων της Κωνσταντινούπολης, τον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν στην Τουρκία (ο Μπ. Ελβάν έπεσε νεκρός από δακρυγόνα αστυνομικών, στα γεγονότα του Γκεζί τον Ιούνιο του 2013) – Την ομολογία onair των αστυνομικών για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και την τιμωρία τους ζητούσαν οι ένοπλοι οι οποίοι εισέβαλαν στα δικαστήρια και έπιασαν όμηρο στο γραφείο του τον εισαγγελέα…….
και ο εισαγγελεας νεκρος
1560936
από @ 01/04/2015 12:45 πμ.,
Οι γιατροι λενε πως σκοτωθηκε απο τις σφαιρες των μπατσων
Νεκρός, με 5 σφαίρες εκ των οποίων οι 3 στο κεφάλι, και ο εισαγγελέας
1560937
από @ 01/04/2015 12:54 πμ.,
Hashtags: #BerkinElvan #Istanbul
Ενημέρωση:
22.20 Νεκρός, με 5 σφαίρες εκ των οποίων οι 3 στο κεφάλι, και ο εισαγγελέας που κρατούνταν όμηρος. Δηλώσεις Ερντογάν που επιχειρεί να παρουσιάσει ως επιτυχία την αιματηρή αστυνομική επίθεση.
Erdogan: Unfortunately our prosecutor was shot by 5 bullets, with 3 to head…and he tells a success story. I dunno on which planet we live?
— Abdullah Ayasun (@abyasun) March 31, 2015
Σχόλιο τούρκου δημοσιογράφου: «Ερντογάν: Δυστυχώς, ο εισαγγελέας μας δέχτηκε 5 σφαίρες, εκ των οποίων οι 3 στο κεφάλι…» και μετά μας αφηγείται ένα success story. Σε ποιον πλανήτη ζούμε;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *