Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης αλληλεγγύης των πολιτικών κρατουμένων από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

από Κατάληψη Πρυτανείας
Ημέρα/Ώρα: 02/04/2015 στις 6 μμ.
Τοποθεσία: Αθήνα / Προπύλαια
________________________________________
Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης αλληλεγγύης των πολιτικών κρατουμένων από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, Προπύλαια, 02/04 στις 18.00
Στις 31.03.15, δυο αγωνιστές του DHKC (Eπαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) εισέβαλλαν στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης και έθεσαν υπό αιχμαλωσία τον εισαγγελέα που ήταν επιφορτισμένος με την υπόθεση της κρατικής δολοφονίας του Berkin Elvan και της εξέγερσης του Gezi.
Τα αιτήματα τους ήταν:
1. Να ανακοινωθούν στην κοινή γνώμη σε ζωντανή μετάδοση τα ονόματα των δολοφόνων του Berkin Elvan
2. Να αρθούν οι κατηγορίες για όλους όσους συνελήφθησαν, απολύθηκαν από τις δουλειές τους και για όσους άρχισαν έρευνες και διώξεις επειδή συμμετείχαν σε εκδηλώσεις για τον Berkin Elvan.
3. Οι δολοφόνοι αστυνομικοί να οδηγηθούν σε λαϊκά δικαστήρια.
4. Να διασφαλιστεί η ασφαλής αποχώρηση τους μετά από τρεις ώρες.
5. Να συγκροτηθεί μια επιτροπή επικοινωνίας. Στην επιτροπή να συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης Ουμίτ Κοτζασακάλ, ο αντιπρόεδρος του CHP Σεζγκίν Τανρίκουλου, ένας δικηγόρος από τον ÇHD (Σύλλογος Σύγχρονων Νομικών), ένας από τους « γονείς των Μαρτύρων του Ιούνη
(Γκεζι)» και από τις οικογένειες των TAYAD (σύλλογος των οικογενειών των πολιτικών κρατούμενων) και ένας από την Λαϊκή Βουλή.
Από τη πρώτη στιγμή ο 6ος όροφος του δικαστικού μεγάρου έχει αποκλειστεί από μπάτσους ενώ παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή για λόγους «εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης» απαγόρευση μετάδοσης οποιασδήποτε πληροφορίας που αφορά την αιχμαλωσία η οποία λήγει με επέμβαση των μπάτσων. Τελικός απολογισμός, νεκροί οι 2 αγωνιστές του DHKC και ο εισαγγελέας.
Την ίδια μέρα στις εξεγερμένες γειτονίες του Gazi και Okmendani ξεσπούν συγκρούσεις. Ενώ την επόμενη γίνεται ένοπλη επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Κωνσταντινούπολη με 2 μπάτσους τραυματίες και μία εκ των δυο δραστών νεκρή. Την ίδια ώρα Τουρκικά ΜΑΤ κάνουν δεκάδες συλλήψεις φοιτητών στη Νομική σχολή της Κωνσταντινούπολης.
H απόδοση λαϊκής δικαιοσύνης στις 31.03 από τους αγωνιστές του DHKC είναι ένα μήνυμα με ξεκάθαρο περιεχόμενο απέναντι στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα σύνδεσης με τους αγωνιζόμενους όλου του κόσμου. Οι μόνοι ικανοί να αποδώσουν δικαιοσύνη απέναντι στα εγκλήματα της αστικής τάξης και των κρατών είναι μονάχα οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι.
Η τρομοκρατία του κράτους και του κεφαλαίου φιλοδοξεί να συντηρήσει την ηγεμονία της πατώντας πάνω στα ερείπια του στρατοπέδου των απ΄ τα κάτω. Η σύνδεση των αγώνων από πόλη σε πόλη , από χώρα σε χώρα, από ήπειρο σε ήπειρο, είναι το λαμπρό μονοπάτι που υπόσχεται πώς ο κόσμος του αγώνα δεν μένει απαθής απέναντι στην γενοκτονία που του επιβάλουν. Απεναντίας, οπλίζεται ιδεολογικά, πολιτικά και υλικά οργώνεται στη βάση του, και εκ νέου αντεπιτίθεται. Διεκδικεί την δική του δυναμική παρουσία στο ρου της ιστορίας. Οι από τα κάτω έδιναν, δίνουν και θα εξακολουθούν να δίνουν κοινούς αγώνες απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο.
Διεθνιστική αλληλεγγύη στον αγώνα του Τούρκικου λαού. Γιατί οι αγωνιζόμενοι έχουν το δίκιο με το μέρος τους και δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τη δικαιοσύνη.

Κατάληψη Πρυτανείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *