ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-Αυτοί που δολοφονήθηκαν ήταν αγωνιστές

από ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Ημέρα/Ώρα: 02/04/2015 στις 6 μμ.
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ / ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
________________________________________

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΩΡΑ 18.00

Ο BERKIN ELVAN τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κατά την αντίσταση στο Γκεζί και μετά από 269 μέρες σε κώμα έπεσε μάρτυρας. Μολονότι υπήρχαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία αλλά και οι καταγραφές από κάμερες, και μολονότι οι δολοφόνοι ήταν γνωστοί δεν τιμωρήθηκαν.
Στις 31 Μάρτη, 2 αγωνιστές του DHKC (ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ) αιχμαλώτισαν τον εισαγγελέα που ασχολούνταν με την υπόθεση του BERKIN ELVAN και την εξέγερση του Γκεζί και γνωστοποίησαν στην κοινή γνώμη τα αιτήματά τους.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ:
1) Να ανακοινωθούν στην κοινή γνώμη σε ζωντανή μετάδοση τα ονόματα των δολοφόνων του Berkin Elvan.
2) Να αρθούν οι κατηγορίες για όλους όσους συνελήφθησαν, απολύθηκαν από τις δουλειές τους και για όσους άρχισαν έρευνες και διώξεις επειδή συμμετείχαν σε εκδηλώσεις για τον Berkin Elvan.
3) Οι δολοφόνοι αστυνομικοί να οδηγηθούν σε λαϊκά δικαστήρια.
4) Να διασφαλιστεί η ασφαλής αποχώρησή τους μετά από τρεις ώρες.
5) Να συγκροτηθεί μια επιτροπή επικοινωνίας. Στην Επιτροπή να συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης Ουμίτ Κοτζασακάλ, ο αντιπρόεδρος του CHP Σεζγκίν Τανρίκουλου, ένας δικηγόρος από τον ÇHD (Σύλλογος Σύγχρονων Νομικών), ένας από τους « γονείς των Μαρτύρων του Ιούνη (Γκεζί)» και από τις οικογένειες των TAYAD ( σύλλογος των οικογενειών των πολιτικών κρατούμενων) και ένας από τη Λαϊκή Βουλή.
Μολονότι οι αρχές δήλωσαν ότι θα ανακοινωθούν στην κοινή γνώμη τα ονόματα των δολοφόνων, την ιδία στιγμή προχώρησαν σε δολοφονίες με όπλα και βόμβες.
Σας καλούμε στα Προπύλαια για να απαιτήσουμε να βρεθούν οι δολοφόνοι του Berkin Elvan και να καταδικάσουμε την καταπίεση και τις δολοφονίες που υφίστανται οι λαοί της Τουρκίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *