Ποιοι είναι οι τρομοκράτες;

από ΚΟΝΤΡΑ 02/04/2015 12:52 μμ.,

«Μέχρι σήμερα δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για τα δεκάδες παιδιά του λαού που σκοτώθηκαν… Στο εξής εμείς θα απονείμουμε δικαιοσύνη». Με τα λόγια αυτά σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Youtube πριν αποσυρθεί άρον-άρον από την υπηρεσία, οι ένοπλοι του DHKP-C, που εκτέλεσαν αργότερα τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, έδωσαν τη δική τους απάντηση στην δικαιοσύνη των καταπιεστών του τούρκικου λαού, που αφήνει ελεύθερους τους μπάτσους δολοφόνους που σκοτώνουν ανενόχλητοι διαδηλωτές ή τους ρίχνει στα μαλακά όταν δε μπορεί να κάνει αλλιώς. Η εν ψυχρώ εκτέλεση των ενόπλων προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις στις συνοικίες Οκμεϊντανί και Γκαζί της Κωνσταντινούπολης. Η πρώτη ήταν η συνοικία που δολοφονήθηκε ο δεκαπεντάχρονος Μπερκίν Ελβάν. Στη δεύτερη, η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού και δακρυγόνα για να αποτρέψει, όπως δήλωσε, την έφοδο των διαδηλωτών σε αστυνομικό τμήμα.

Τα «ευαίσθητα» ΜΜΕ εξέφρασαν τον «αποτροπιασμό» τους για την εκτέλεση του εισαγγελέα από τους «τρομοκράτες», όταν οι κομάντο του καθεστώτος εισέβαλαν στο δικαστικό μέγαρο. Τι ζητούσαν όμως οι «τρομοκράτες»; Την αποκάλυψη των δολοφόνων του δεκαπεντάχρονου Μπερκίν Ελβάν, που πέθανε στις 11 Μάρτη του 2014, μετά από 269 μέρες σε κώμα, στο νοσοκομείο Οκμεϊντάνι της Ισταμπούλ, και την ομολογία τους ότι τον δολοφόνησαν. Γιατί να το κάνουν αυτό, όταν -σύμφωνα με τη «Χουριέτ»- ο εισαγγελέας μόλις πριν από έντεκα μέρες είχε μάθει την ταυτότητα των 21 μπάτσων που φαίνονται στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας να εκτοξεύουν τα δακρυγόνα, ένα από τα οποία σκότωσε τον Ελβάν; Είχε μάλιστα δώσει εντολή να επεξεργαστούν το βίντεο για να είναι πιο ευκρινές. Γιατί λοιπόν να τον σκοτώσουν;
Η αλήθεια είναι ότι οι μπάτσοι έδωσαν τα ονόματα ένα χρόνο μετά το θάνατο του Ελβάν! Κι ο εισαγγελέας που είναι στην υπόθεση εδώ και έξι μήνες δεν φαινόταν να βιάζεται ιδιαίτερα. Ακόμα όμως κι αν υποθέσουμε ότι στο βίντεο ταυτοποιούνταν οι τρεις από τους 21 μπάτσους που θεωρούνται ύποπτοι για την δολοφονία, αφού οι ειδικοί είδαν στο βίντεο τους αριθμούς στα κράνη τους όταν εκτόξευαν το δακρυγόνο σε ευθεία βολή και όχι με κλίση 45 μοιρών, μπορεί κανένας να εγγυηθεί ότι θα αποδιδόταν δικαιοσύνη;

Η εμπειρία από ανάλογες υποθέσεις αποδεικνύει το αντίθετο. Αυτό δεν το λέμε εμείς. Το παραδέχεται η Διεθνής Αμνηστία, η οποία σε ανακοίνωσή της μετά την καταδίκη των μπάτσων για τη δολοφονία του δεκαεννιάχρονου Ισμαΐλ Κορκμάζ, που δολοφονήθηκε από ομάδα «αγανακτισμένων πολιτών» (ασφαλιτών δηλαδή) καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από το κυνηγητό της αστυνομίας στη διαδήλωση στις 2 Ιούνη του 2013, επεσήμανε ότι «εκατοντάδες άλλοι που τραυματίστηκαν από αξιωματικούς που επέβαλαν το νόμο ακόμα περιμένουν δικαιοσύνη», καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την αναποτελεσματικότητα του δικαστικού μηχανισμού της Τουρκίας στην εκδίκαση υποθέσεων αστυνομικής βίας λόγω των εμποδίων που τίθενται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου(βλ.https://www.amnesty.org/download/Documents/EUR4400012015ENGLISH.pdf και http://humanrightsturkey.org/2015/01/22/the-ali-ismail-korkmaz-trial/).

Η καταδίκη των μπάτσων που ευθύνονταν για τη δολοφονία του Κορκμάζ κάθε άλλο παρά απόδοση δικαιοσύνης σήμανε. Οχι μόνο γιατί έγινε με τρομερά εμπόδια από τη μεριά των Αρχών, με τη μεταφορά της δίκης από το Εσκίσεχιρ (πόλη όπου δολοφονήθηκε ο Κορκμάζ) σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις, γεγονός που διέσπειρε την ακροαματική διαδικασία (βλ.http://www.aljazeera.com/indepth/features/2014/02/killing-ali-ismail-korkmaz-20142681450320113.html), και μετά από τεράστια προσπάθεια της οικογένειας και δημοσιογράφων (αν δεν υπήρχε αυτή η προσπάθεια, ίσως η δίκη να μη γινόταν καν, επισημαίνει η Διεθνής Αμνηστία), αλλά κυρίως γιατί οι ποινές ήταν προκλητικά επιεικείς.

Οι δύο μπάτσοι που αποδείχτηκε ότι συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό του Κορκμάζ καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκιση (τα διπλά από έναν διαδηλωτή που φοράει μαντήλι για να καλύψει το πρόσωπό του, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης), μολονότι ο ένας από αυτούς φαινόταν καθαρά στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο νω κλοτσάει στο κεφάλι τον δεκαεννιάχρονο ακόμα κι όταν αυτός κειτόταν αιμόφυρτος στο έδαφος! Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά στους μπάτσους, υποβιβάζοντας την κατηγορία για την οποία δικάζονταν («τραυματισμός που οδήγησε σε θάνατο, εκ προ μελέτης»)!

Οι άλλοι δύο μπάτσοι που φαίνονταν στο βίντεο να χτυπούν διαδηλωτές αλλά όχι τον Κορκμάζ αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία λόγω έλλειψης στοιχείων (!) ενώ τέσσερις άλλοι πολίτες που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό καταδικάστηκαν σε ποινές από οκτώ μήνες μέχρι έξι χρόνια. Η απόφαση του δικαστηρίου τον περασμένο Γενάρη προκάλεσε την οργή των συγγενών του 19χρονου και των συμπαραστατών τους που γεύτηκαν τα δακρυγόνα της τούρκικης «δικαιοσύνης».

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρει ότι «εκατοντάδες υποθέσεις για αστυνομική βία φαίνεται απίθανο ακόμη και να φτάσουν στα δικαστήρια». Δύο από τις υποθέσεις που αναφέρει ως παράδειγμα υποθέσεων που ακόμα εκκρεμούν είναι η δολοφονία του εικοσιδυάχρονου Αμπντουλάζ Τσεμέρτ, που δολοφονήθηκε από χτύπημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στις 3 Ιούνη του 2013, και η δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Μπερκίν Ελβάν.

Ποιοι είναι λοιπόν οι πραγματικοί τρομοκράτες; Αυτοί που εξαναγκάζονται να εκτελέσουν ένα στέλεχος της «δικαιοσύνης» των καταπιεστών ή αυτοί που σκοτώνουν νεολαίους και αυτοί που τους ρίχνουν στα μαλακά;

Κατά… σατανική σύμπτωση, λίγες μέρες πριν ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου για την διεύρυνση της αστυνομικής εξουσίας, με το οποίο οι μπάτσοι θα μπορούν να μπουκάρουν σε σπίτια χωρίς εισαγγελική εντολή και να χρησιμοποιούν όπλα κατά βίαιων διαδηλωτών (έστω κι αν η βία τους περιορίζεται σε σφεντόνες ή πέτρες). Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης φυλάκιση πέντε ετών για όσους διαδηλωτές απλά καλύπτουν τα πρόσωπά τους! Πιο πριν, ένα ακόμη αντιδραστικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την τουρκική Βουλή, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται στην κυβέρνηση να απαγορεύει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που «διαταράσσουν τη δημόσια τάξη», χωρίς να απαιτείται δικαστική απόφαση. Ο τούρκικος φασισμός, με κοινοβουλευτικό μανδύα, σε όλο του το αποκρουστικό μεγαλείο!

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/23681.Ποιοι-είναι-οι-τρομοκράτες

_______________________________________________

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *