Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Πυρήνας Φυλακής : Συνεισφορά στο διεθνές κάλεσμα από τη Χιλή ενάντια στις φυλακές

Στάλθηκε στο Inter Arma:
Εδώ σωπαίνουν οι λύκοι, γιατί ουρλιάζουν οι άνθρωποι…
10 – 20 Απριλίου: Διεθνές κάλεσμα των συντρόφων στη Χιλή, ενάντια στη φυλακή. Δέκα μέρες ενάντια στις υποκλίσεις αυτών που έμαθαν να ζουν σα δούλοι. Ένα μήνυμα συνενοχής. Λέξεις που δραπέτευσαν απ’ τις φυλακές της Χιλής, ταξίδευσαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, πέρασαν σύνορα, αστυνομίες, λογοκρισία και έφτασαν μέχρι τα κελιά μας. Σκέψεις και νοήματα που έγιναν οι άγρυπνοι φίλοι μας στις δύσκολες στιγμές της απεργίας πείνας που πραγματοποιήσαμε. Εκεί που ζωή και θάνατος απέχουν μια ανάσα, ένα χτύπο καρδιάς λιγότερο, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη και η συνενοχή δίνουν προβάδισμα στη ζωή. Τα λόγια και οι σκέψεις των συντρόφων απ’ τη Χιλή μας έδωσαν κουράγιο, πείσμα και μια ρεζέρβα χαμόγελα.
Ενάντια σε μια κοινωνία που δέχεται να τη μαρκάρουν με το σημάδι της εξουσίας, με αριθμούς δελτίων ταυτότητας, με φορολογικά μητρώα, με κάμερες, με barcodes κατανάλωσης, με Facebook, με ψηφιακή πραγματικότητα, με οθόνες, υπάρχουμε κι εμείς που αρνούμαστε να εξημερωθούμε. Αρνούμαστε να γίνουμε τα υπάκουα κατοικίδια στη βιτρίνα της επιβίωσης που επαναλαμβάνεται και μοιάζει με αργό θάνατο.
Σε διαφορετικούς τόπους και στιγμές συναντιούνται διαφορετικές εμπειρίες άρνησης και εξέγερσης που, ενώ μιλούν διαφορετικές γλώσσες, εκφράζουν κοινά νοήματα. Είναι η συνάντηση όλων εμάς, που ανακαλύψαμε το αληθινό μας πρόσωπο όταν φορέσαμε κουκούλα για να επιτεθούμε στην ασχήμια αυτού του κόσμου. Είναι το κάλεσμα όλων εμάς που διαλέξαμε για μουσική τον ήχο μιας βιτρίνας τράπεζας που θρυμματίζεται, μίας μολότοφ που σπάει και αναφλέγεται, καθώς διασχίζει τη νύχτα σαν πυρακτωμένο αστέρι, μίας έκρηξης που ανατινάζει την εξουσία και την ησυχία του κοινωνικού νεκροταφείου, ενός πιστολιού που οπλίζει καθώς υψώνεται για να πυροβολήσει το θάνατο που κουβαλάει η κανονικότητα.
Αυτές οι λέξεις που πασχίζουν να δραπετεύσουν απ’ το χαρτί και να γίνουνε πράξεις έξω στο δρόμο, είναι η δικιά μας συνεισφορά στην εβδομάδα αλληλεγγύης που κάλεσαν οι σύντροφοι από τη Χιλή, ενάντια στις φυλακές. Ενάντια στις φυλακές, στα κάγκελα και στα τείχη τους, που υψώνονται σαν μνημεία αιχμαλωσίας του πολιτισμού και της “ελευθερίας” της δημοκρατίας.
Η φυλακή είναι ένα γνώριμο μέρος, ένας καταραμένος τόπος για όλους όσους αποφασίζουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να οπλίσουν τις επιθυμίες και τις αρνήσεις τους ενάντια στην εξουσία.
Εδώ είναι που ο καθένας μας αναμετριέται με τις αντιφάσεις του. Εμείς που αγαπάμε τόσο την ελευθερία, κι όμως, σε κάθε μας βήμα παραμονεύει η φυλακή. Εμείς που παθιαζόμαστε για την εξέγερση της ζωής, κι όμως φλερτάρουμε με το θάνατο σε μια μάχη με μπάτσους ή στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου ως απεργοί πείνας, για την απελευθέρωση των αγαπημένων μας προσώπων.
Όμως, αυτό είναι το δικό μας ημερολόγιο. Είναι οι δικές μας ημερομηνίες που η φωτιά μέσα μας, μας καλεί…«Τρέχα και βρες τις στιγμές σου, που δεν υπολογίζεις το χρόνο, το κόστος, τα “πρέπει”, τις συνέπειες. Γιατί μια εξεγερμένη ζωή, είναι πιο δυνατή από όλους τους υπολογισμούς». Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες που μυρίζουν ψοφίμι, στοιβαγμένες μαζί με όλες τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, που έμειναν στα ράφια ενός κόσμου που ξέχασε να ζει αληθινά.
ΔΥΝΑΜΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΝΕΝΟΧΗ σε όλους τους πυρήνες δράσης της FAI/IRF, στους κουκουλοφόρους της Μαύρης Διεθνούς, στους αναρχικούς της πράξης σε όλον τον κόσμο, που συνεχίζουν να πυρπολούν και να ανατινάζουν την ασχήμια της εξουσίας, φωτίζοντας την αιώνια νύχτα της κοινωνικής ησυχίας.
ΔΥΝΑΜΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΝΕΝΟΧΗ στα αγαπημένα μας αδέρφια Nicola Gai και Alfredo Cospito, που κρατούνται στις ιταλικές φυλακές. Κάθε τους λέξη είναι μία σφαίρα στη θαλάμη της FAI/IRF, που κοιτάζει και πυροβολεί στα μάτια τον εχθρό. Επίσης, στους συντρόφους Gianluca Iacovacci και Adriano Antonacci, που είναι όμηροι του ιταλικού κράτους, κατηγορούμενοι για επιθέσεις της FAI/IRF (ο πρώτος έχει αναλάβει την ευθύνη).
ΔΥΝΑΜΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΝΕΝΟΧΗ στους λύκους της άρνησης, που μοιραζόμαστε τον ίδιο θυμό και οργή ενάντια στο υπάρχον, την Natalie Casanova, τον Juan Flores και στον Guillermo Duran (που διώκονται για επιθέσεις που έχει αναλάβει η Διεθνής Συνωμοσία για την εκδίκηση και η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Χιλής). Επίσης, στεκόμαστε δίπλα στους Enrique Guzmán, Natalia Collado και Javier Pino, που διώκονται από τις αρχές της Χιλής.
ΔΥΝΑΜΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΝΕΝΟΧΗ στα συντρόφια Monica Caballero και Fransisco Solar, που βρίσκονται στις φυλακές της Ισπανίας, σε συνεργασία με τις αρχές της Χιλής, κατηγορούμενοι για αναρχικές επιθέσεις εναντίον καθεδρικών ναών.
Την ίδια στιγμή, με σημείο αναφοράς τους δύο συντρόφους, έχουν στηθεί οι κατασταλτικές επιχειρήσεις “Πανδώρα” και “Pinata”, που στοχεύουν, ανάμεσα στα άλλα, να ποινικοποιήσουν τις φιλικές, συντροφικές σχέσεις των συντρόφων (κάποιοι από τους συλληφθέντες βρίσκονται στη λίστα ονομάτων του επισκεπτηρίου στις φυλακές. Οι ομοιότητες με την Ελλάδα, μόνο τυχαίες δεν είναι).
Τέλος, μια μεγάλη αδερφική αγκαλιά στους συντρόφους Juan Aliste Vega, Freddy Fuentevilla, Marcelo Villarroel Sepúlveda, Alfredo Canales Moreno, Alejandro Astorga Valdés, Hans Niemeyer, Tamara Sol Farias Vergara, Carlos Gutiérrez Quiduleo που, με το διεθνές κάλεσμα που πραγματοποίησαν, δημιούργησαν άλλη μία ευκαιρία να συναντηθούμε… εκεί στον τόπο που σωπαίνουν οι λύκοι, γιατί ουρλιάζουν οι άνθρωποι… για την ελευθερία… για την αναρχία.
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF,
Πυρήνας Φυλακής,
13/04/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *