4η ανακοίνωση κατειλημμένων γραφείων ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

1543015
από Συνέλευση κατειλημμένων γραφείων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 15/04/2015 9:25 μμ.,
Ηράκλειο Κρήτης 15/04/2015
________________________________________

Από τις 2/3/2015 ζούμε στους ρυθμούς της δυναμικότερης και μαζικότερης απεργίας πείνας πολιτικών κρατουμένων που διεξάγεται στον ελλαδικό χώρο. Μαζί με τους πολιτικούς κρατούμενους, στάθηκαν αλληλέγγυοι με τον ίδιο τρόπο (αλλά και διάφορους άλλους) πολλοί κρατούμενοι στις φυλακές ανά την Ελλάδα. Αποχή συσσιτίου – άρνηση εγκλεισμού στα κελιά – απεργία πείνας – κείμενα συμπαράστασης κ.τ.λ. , από τον Κορυδαλλό έως την Νεάπολη Αγίου Νικολάου. Οι αγωνιστές πολιτικοί κρατούμενοι εδώ και 44 μέρες θέτοντας την σωματική τους ακεραιότητα και εν δυνάμει την ζωή τους σε κίνδυνο απαιτούν:

Την κατάργηση του άρθρου 187 και 187α (τρομονόμοι), για τους οποίους η Κυβέρνηση δεν έχει πάρει καμία θέση προς το παρόν.
• Την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά «κουκουλονόμο», το οποίο έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο προς το παρόν.
• Την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, που αποτελεί προεκλογική δέσμευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ούτως ή άλλως.
• Την κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη του DNA.
• Την πρόσβαση κι ανάλυση του γενετικού δείγματος από πραγματογνώμονα βιολόγο της εμπιστοσύνης του κατηγορουμένου, αν το επιθυμεί.
• την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων.
• Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού προκειμένου να μπορεί να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται και εκδικητικά το κράτος του στέρησε όλα τα χρόνια.
• Άμεση απελευθέρωση των συγγενικών και φιλικών προσώπων της Ε.Ο. Σ.Π.Φ. ώστε να πραγματωθεί η δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονα, με την απεργία πείνας που διεξάγεται στις φυλακές, ένα κίνημα αλληλεγγύης δημιουργείται πανελλαδικά, με πολύμορφα χαρακτηριστικά και δράσεις αφού τα αιτήματα των κρατουμένων αγωνιστών δεν αφορούν μόνο τους εντός των τειχών, αλλά και το σύνολο του κόσμου που προτίθεται να αγωνιστεί για ζητήματα που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα του.

Μια απ’τις εκφάνσεις της “οργανωμένης αλληλεγγύης” αποτελεί και η κατάληψη της Πρυτανείας στην Αθήνα που διανύει τη 17η ημέρα της. Φυσικά, ένας τέτοιος αγώνας ενοχλεί και δέχεται τις συντονισμένες κινήσεις μπάτσων – ΜΜΕ – πρυτανικών αρχών, με σκοπό τη δημιουργία αρνητικού κλίματος και τη απονοηματοδότηση του αγώνα της απεργίας πείνας.

Με λίγα λόγια τα ΜΜΕ προσπαθούν να απομονώσουν το αίτιο από το αποτέλεσμα. Δηλαδή, το κίνημα των αλληλέγγυων να παρουσιάζεται σαν μια ορδή ανθρώπων που χωρίς λόγο καταλαμβάνουν κτήρια και προκαλούν αναστάτωση και εντέλει συλλαμβάνονται “δίκαια”. Κι από την άλλη πλευρά να κουκουλώνεται ο ίδιος ο αγώνας και η απεργία πείνας, αφού τα μέσα αρέσκονται σε υπερπροβολή του θεάματος αναπαράγοντας τα συμβάντα από την Μ.Τρίτη και μετά ξανά και ξανά για να ξυπνήσουν τον συντηρητισμό της κοινωνίας και να παίξουν το δικό τους μικροπολιτικό ρόλο. Επικουρικά δρα και η λύσσα των μπάτσων που, τους οδηγεί σε τραγελαφικά συμβάντα όπως η σύλληψη τουριστών και την προσαγωγή των φυλάκων του ΕΚΠΑ. Η στάση των σκυλιών του κράτους ήταν ξεκάθαρη χθες στην πρυτανεία. Δεν χρειάστηκε να παρέμβει εισαγγελέας για να απαγορεύσει την μοτοπορεία, αλλά ο κατασταλτικός κλοιός ήταν τόσο στενός που τυπικά απαγόρευε την συγκέντρωση των αλληλέγγυων. Οι προσαγωγές δεν έλειψαν και έγιναν για να τρομοκρατήσουν και να αποτρέψουν τον κόσμο να συγκεντρωθεί στο σημείο.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση παίζει το δικό της επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι – κολυσιεργίας των διαδικασιών για την ψήφιση του νομοσχεδίου, αφήνοντας τους απεργούς πείνας στην αναμονή, την ώρα που ένας ένας σταδιακά νοσηλεύονται.

Από τη δική μας πλευρά, αποφασίσαμε να κρατήσουμε κατειλημμένα τα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Ηράκλειο μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να δικαιωθεί ο αγώνας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους απεργούς πείνας, αλλά και σαν στήριξη της κατειλημμένης πρυτανείας στην Αθήνα.
Η λάσπη που έχει δεχτεί αυτός ο αγώνας (μέσα – έξω) δεν μας αφήνει άλλη επιλογή. Ξεκαθαρίζουμε πως, οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν οι αλληλέγγυοι όλες τις ημέρες αποτελούν πολιτικές επιλογές και τρόπους που χρόνια χρησιμοποιεί ο αναρχικός – αντιεξουσιαστικός χώρος και δεν αποτελούν εξαίρεση ενάντια στην δήθεν αριστερή κυβέρνηση, ούτε καν έναν ιδιαίτερο πόλεμο εναντίον της.

Οι απεργοί πείνας και εμείς αρνούμαστε να εμπιστευτούμε δηλώσεις και υποσχέσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης, όποιες καταβολές κι αν επικαλείται ότι έχει. Αν η “αριστερή κυβέρνηση” δεν περίμενε την στάση μας αυτή, τότε να ξαναθυμίσουμε ότι δεν αγωνιζόμαστε για μια αριστερή δημοκρατία, ούτε για έναν δίκαιο κοινοβουλευτισμό, αλλά για μια χειραφετημένη – αναρχική – αταξική κοινωνία.

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους μετανάστες που έκαψαν χθες το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Βαθύ της Σάμου, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης τους.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους της κατειλημμένης πρυτανείας που δέχονται την λάσπη και τις επιθέσεις μπάτσων – ΜΜΕ – πρυτανικών αρχών.

Δύναμη και αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους του ΔΑΚ που έχουν αποφασίσει ότι δεν θα κάνουν πίσω και συνεχίζουν τον αγώνα.

Οι σύντροφοι πολιτικοί κρατούμενοι αποτελούν σημαντικό κομμάτι της επαναστατικής διαδικασίας της κοινωνίας και γι’αυτό κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας.

Κανείς αιχμάλωτος μόνος στα χέρια του κράτους.

Συνέλευση κατειλημμένων γραφείων ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
15/4/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *