Kείμενο από Κομοτηνή για την απεργό πείνας Σ.Μάνδυλα

Στάλθηκε στο Inter Arma:
Κείμενο για μια απεργία πείνας που δεν έχει ακουστεί
Την Τρίτη 10/3/15 ο Αναρχικός Σπύρος Μάνδυλας συλλαμβάνεται και βρίσκεται φυλακισμένος στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού (να θυμίσουμε ότι ο Σ.Μ. ήταν προφυλακιστέος από τις 12/07/2013 έως τις 12/01/2015 για την υπόθεση “Σχέδιο Φοίνικας”). Η νέα σύλληψη του αφορά “τον εμφύλιο αναρχικών της Θεσ/νίκης”, δηλαδή τις ενδοκινηματικές ρήξεις που συνέβησαν στην πόλη το 2012. Μέρες πριν την έναρξη της δίκης είχε ξεκαθαρίσει την πρόθεση του για αναβολή αφενός έχει ήδη σε εξέλιξη άλλη δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού για το “Σχέδιο Φοίνικας” και αφετέρου ο δικηγόρος του Φ. Ραγκούσης είχε όλο αυτό το διάστημα σημαντικές δίκες σε εξέλιξη και δε μπορούσε να παραστεί. Έτσι ζήτησε 2 φόρες αναβολή οι οποίες απορρίφθηκαν με εριστικό και ειρωνικό τρόπο από την έδρα με αποτέλεσμα να ζητήσει από τους συγκατηγορούμενούς του δημόσια άλλα και με επικοινωνία που είχε με τους δικηγόρους υπεράσπισης να μην παρευρεθούν στη δίκη και να μην τον αφήσουν να καταδικαστεί ανυπεράσπιστο και ερήμην του (τα ενδοκινηματικά δεν έχουν κανένα ενδιαφέρoν πέραν του κουτσομπολιού και δεν είναι αυτό το νόημα και ο λόγος για τoν οποίο γράφεται το κείμενο).
Ο Σπύρος Μάνδυλας καταδικάζετε σε 7 χρόνια φυλάκιση με 5.000 ευρώ εγγύηση. Συλλαμβάνετε στις 10/3/15 καθώς δεν έχει το ποσό για την εγγύηση αφού βρισκόταν προφυλακιστέος για την υπόθεση “Σχέδιο Φοίνικας” και λίγο καιρό μετά την αποφυλάκιση του (12/01/2015) ξαναβρίσκεστε έγκλειστος. Την στιγμή αυτή διεξάγει έναν προσωπικό αγώνα ο οποίος όμως αφορά και ένα μεγάλο κομμάτι κρατουμένων οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν εγγυήσεις και έτσι παραμένουν έγκλειστοι.
Από το Σάββατο 14/3/15 ο Αναρχικός Σπύρος Μάνδυλας ξεκινά απεργία πείνας με αίτημα την απελευθέρωση του με οποιοδήποτε τρόπο, δηλώνει πως όταν μεταφερθεί στο νοσοκομείο δεν θα δεχθεί ορό ακόμα και αν πέσει σε κώμα (από το βράδυ της Παρασκευής 17/4 νοσηλεύεται στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο) .
Το πρωί της Παρασκευή 17/4 κατατέθηκε αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής κατά το άρθρο 497 παρ.7 ΚΠΔ ενώπιον του πενταμελούς εφετείου Θεσ/νίκης με την οποία ζητείται η αναστολή της ποινής εκτέλεσης της υπ’ αριθμόν 747595-98, 107, 126-134/2015 αποφάσεως ΜΟΔ Θεσ/νίκης με την οποία έχει χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση με την επιβολή περιοριστικών όρων μεταξύ των οποίων και της εγγυοδοσίας του ποσού των 5000 ευρώ. Η αίτηση κατατέθηκε μέσω της γραμματείας των φυλακών Κορυδαλλού στηριζόμενη στην απεργία πείνας του και αναμένεται η ημερομηνία προσδιορισμού εκδίκασης και συζήτησης της αίτησης.
Η δικαίωση του αγώνα του ίσως είναι ένα βήμα για την κατάργηση εγκλεισμού του κάθε φτωχοδιαβόλου που λόγο της οικονομικής του κατάστασης δεν μπορεί να πληρώσει την εκάστοτε εγγύηση και βρίσκετε φυλακή.
ΥΓ. Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής κατατέθηκε αργοπορημένα επειδή έγινε χωρίς νομική βοήθεια λόγο της αδυναμίας καταβολής του προβλεπόμενου ποσού (1500 ευρώ).
Κομοτηνή
Π.Κ.
Ε.Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *