Ενημέρωση για τον απεργό πείνας Σπύρο Μάνδυλα από το Αναρχικό Στέκι Ναδίρ

https://athens.indymedia.org/post/1543513/

1543513
από Αλληλέγγυοι/ες 28/04/2015 7:34 μμ.,

________________________________________
ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ (25/04/2015)
ΒΕΒΑΙΟΥΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ / ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΜΑΝΔΥΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΤΩΝ 32 ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α’ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ Γ.Ν.Π. ΤΖΑΝΕΙΟ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 17/04/2015 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 25/04/2015. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 14/03/2015. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ 18,100 KG – ΑΠΟ 83,200 KG ΑΡΧΙΚΑ 65,100 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ (ΠΕΡΙΠΟΥ 15% ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ) ΕΝΩ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΤΙΣ 38 ΑΥΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 8 ΔΙΑΡΡΟΙΚΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ. Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΜΕ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 90/50 mm/Hg ΜΕ ΚΟΡΕΣΜΟ ΟΞΥΓΟΝΟΥ 100% ΕΝΤΟΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΖΑΛΗΣ Η ΙΛΛΙΓΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑΣ glu < 60 mg/dI) ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΗΠΙΑ ΗΠΑΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΗΠΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΥΡΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΚΑΙ ΗΠΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ. ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ.

Ο ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟΣ
2η Υ.Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
Γ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ “ΤΖΑΝΕΙΟ”
ΘΩΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΛΙΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ Α’ ΠΑΘΟΛ.ΚΛΙΝΙΚΗΣ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ (20/04/2015)

ΒΕΒΑΙΟΥΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ / ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΜΑΝΔΥΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΤΩΝ 32 ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α’ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ Γ.Ν.Π. ΤΖΑΝΕΙΟ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 14/03/2015 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 20/04/2015. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ 16,2 KG (ΠΕΡΙΠΟΥ 15% ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ) ΕΝΩ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΤΙΣ 38 ΑΥΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 6 ΔΙΑΡΡΟΙΚΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ. Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΑΜΕ ΚΟΡΕΣΜΟ ΟΞΥΓΟΝΟΥ 100% ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΖΑΛΗΣ Η ΙΛΛΙΓΟΥ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΗΠΙΑ ΗΠΑΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΗΠΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΥΡΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΚΑΙ ΗΠΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ.

Ο ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟΣ
2η Υ.Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
Γ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ “ΤΖΑΝΕΙΟ”
ΘΩΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΛΙΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ Α’ ΠΑΘΟΛ.ΚΛΙΝΙΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΩΝ 5.000 ΕΥΡΩ

Η αίτηση που κατέθεσε ο σύντροφος – απεργός πείνας Σπύρος Μάνδυλας έφτασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με φαξ, πρωτοκολλήθηκε και έφτασε στο αρμόδιο για τον προσδιορισμό δικάσιμου γραφείου. Κατατέθηκαν και οι ιατρικές γνωματεύσεις που υπάρχουν για τον σύντροφο Σπύρο Μάνδυλα. Την αίτηση θα δει ο Εισαγγελέας Εφετών για να προσδιορίσει την ημερομηνία δικάσιμου για το αίτημα αυτό (για να γίνει κανονικό ακροατήριο πάλι). Η γραμματέας θα το θέσει υπόψιν του κατά προτεραιότητα
Το σημαντικό πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι για να προσδιορίσει δικάσιμο ο εισαγγελέας θα πρέπει η απόφαση του ΜΟΔ να έχει καθαρογραφεί (δηλαδή να έχουν καταγραφεί με ακρίβεια όλα, παραστάσεις αναβολές, διακοπές, μετατροπές, κατηγορίες, μαρτυρίες, προτάσεις εισαγγελέων, δικηγόρων, αποφάσεις, ΟΛΑ). Σύμφωνα με την γραμματέα, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν τον Ιούνιο, καθώς η απόφαση είναι 200 σελίδες και πρέπει να περάσει και από τον πρόεδρο του ΜΟΔ και μετά θα ολοκληρωθεί. Είναι πολύ μεγάλη η δικογραφία, ώστε να καθαρογραφεί άμεσα.

Αν αύριο δεν δώσει ο εισαγγελέας δικάσιμο με ακαθαρόγραφη απόφαση (πράγμα που μόνο κατ’ εξαίρεση μπορεί να το κάνει, αν το κάνει), δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βγει, πέρα από το να μαζευτεί το χρηματικό ποσό της εγγύησης.

Η σοβαρότητα της κατάστασης του συντρόφου μας Σπύρου Μάνδυλα – απεργού πείνας από 14/03/15 – δεν αφήνει κανένα περιθώριο αδιαφορίας και αργοπορίας με γραφειοκρατικά τερτίπια από τις δικαστικές αρχές. Σε περίπτωση πρόκλησης οποιασδήποτε βλάβης ή δυσλειτουργίας στην υγεία του Σ. Μάνδυλα (λόγω της χρονικής καθυστέρησης) υπεύθυνοι καθίστανται , όχι μόνο οι 39 συγκατηγορούμενοι του, αλλά και η δικαστική εξουσία.

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Αναρχικό Στέκι Ναδίρ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *