Να Δοθεί Τέλος Στην Καταπίεση Των Πολιτικών Κρατουμένων από Την Τουρκία

https://athens.indymedia.org/event/57094/◩

από epitropi-allileggis@yandex.com
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Να Δοθεί Τέλος Στην Καταπίεση
Των Πολιτικών Κρατουμένων από Την Τουρκία
Ημερομηνία: 08 -05-2015 (Παρασκευή)
Ώρα : 12:00
Μπροστά Από Το Υπουργείο Δικαιοσύνης
Λεωφ. Μεσογείων 96 Τ.Κ 11527 ΑΘΗΝΑ

Η καταπίεση στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία, από τότε που συνελήφθησαν μέχρι τώρα συνεχίζονται. Μολονότι έγιναν συναντήσεις μεταξύ της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν και των δικηγόρων των πολιτικών κρατούμενων από την Τουρκία με το υπουργείο Δικαιοσύνης γι’ αυτό το ζήτημα, ακόμη δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Την Τρίτη 6 Μάη που ο κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας Χασάν Μπιμπέρ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, υπέστη με τη βία ατιμωτική σωματική έρευνα τόσο κατά την μεταφορά του όσο και κατά την επιστροφή από το νοσοκομείο. Ο Χασάν Μπιμπέρ, του οποίου η υγεία κλονίστηκε σοβαρά μετά την απεργία πείνας 54 ημερών που πραγματοποίησε το 2013, μολονότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο τα προβλήματα υγείας του να μετατραπούν σε καρκίνο, εδώ και ένα χρόνο, επειδή δεν δέχεται την εξευτελιστική σωματική έρευνα, δεν διακομίζεται σε νοσοκομείο.
Ο Cengiz Bayır (İsmail Akkol) που κρατείται στις φυλακές της Λάρισας, μολονότι εξαρθρώθηκε το χέρι του δεν διακομίστηκε στο νοσοκομείο επειδή αρνήθηκε την εξευτελιστική σωματική έρευνα. Το χέρι του Cengiz Bayır μολονότι είναι βγαλμένο και κρέμεται, εκείνος περιμένει ακόμη τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Ο Bilgehan Karpat, στις 23 Απρίλη εκτοπίστηκε από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατούνταν στις φυλακές της Κέρκυρας. Στις φυλακές της Κέρκυρας, επειδή δεν δέχτηκε την εξευτελιστική σωματική έρευνα, κρατήθηκε τρεις μέρες στην απομόνωση και δεν του επιτράπηκε να επικοινωνήσει και να ενημερώσει ούτε τον δικηγόρο του. Επειδή δεν δέχτηκε την εξευτελιστική σωματική έρευνα τον απειλούσαν ότι δεν θα βγει από την απομόνωση. Τον έβγαλαν από την απομόνωση μετά από παρέμβαση των δικηγόρων και των συντρόφων του. Ο Bilgehan Karpat και στις φυλακές Ναυπλίου, επειδή δεν δέχτηκε την εξευτελιστική σωματική έρευνα, πολλές φορές δέχτηκε επιθέσεις και βασανίστηκε. Επειδή η δίκη του θα διεξαχθεί στην Αθήνα, οι δικηγόροι του πρόσφατα υπέβαλαν αίτηση να μεταφερθεί στην Αθήνα, παρόλα αυτά εκτοπίστηκε στις φυλακές της Κέρκυρας. Γιατί ο Bilgehan Karpat, μολονότι είναι υπόδικος και δεν έχει καμία πειθαρχική ποινή, εκτοπίστηκε στις φυλακές της Κέρκυρας όπου κρατούνται μόνο κατάδικοι, δεν απαντήθηκε ούτε στον ίδιο ούτε στους δικηγόρους του.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
– Bilgehan Karpat στην Κερκυρα.
– Mehmet Ali Yılmaz (Murat Korkut) στα Γιάννενα.
-Hasan Biber, ο Hüseyin Fevzi Tekin, ο Mehmet Yayla, ο Erdoğan Çakır και ο Cengiz Bayır, ο Sinan Oktay Özen στις φυλακές Λάρισας.
– Mustafa Lafci Διαβατά Θεσσαλονίκης
1-ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
Οι πολιτικοί κρατούμενοι εξαιτίας του εξευτελιστικού σωματικού ελέγχου δεν μπορούν να πάνε ούτε στο νοσοκομείο. Ο HASAN BİBER που κινδυνεύει από καρκίνο εδώ και ένα χρόνο δεν μπορεί να πάει στο νοσοκομείο, ενώ και οι υπόλοιποι κρατούμενοι όποτε έχουν ένα πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα.
Για παράδειγμα, στις 27 Απρίλιου 2015, ο CEZGİZ BAYIR που έχει πρόβλημα στο χέρι και έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο, δεν μεταφέρθηκε επειδή δεν δέχτηκε το εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο.
Δεν μπορούν να κάνουν ανοιχτό επισκεπτήριο ούτε με τους δικηγόρους τους, ούτε με τους συγγενείς τους.
2- ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΥΛΑΚΗ!
– ΟΙ Bilgehan Karpat, Mehmet Ali Yılmaz (Murat Korkut), Fevzi Tekin Cengiz Bayır, (οι οποίοι κρατούνται σε 3 διαφορετικές φυλακές, Λάρισα, Κέρκυρα, Γιάννενα), έκαναν συνεχείς αιτήσεις για τη μεταγωγή τους στην ίδια φυλακή, στον Κορυδαλλό, προκειμένου να έχουν δυνατότητα επαφής με τους δικηγόρους τους, ώστε να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους για την επικείμενη δίκη, πλην όμως οι αιτήσεις αυτές απορρίπτονταν.
-Δεν έχουν συγγενείς εδώ στην Ελλάδα, οι μόνοι που μπορούν να τους επισκέπτονται διαμένουν στην Αθηνά και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα μετάβασης εκτός Αθηνών.
3- ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ!
Όλες οι πειθαρχικές ποινές ήταν αποτέλεσμα της άρνησης του εξευτελιστικού σωματικού ελέγχου. Πρέπει να καταργηθούν οι πειθαρχικές ποινές.
4- Για λόγο πειθαρχικές ποινές δεν τους επιτρέπουν να κάνουν μεροκάματα.
Πρέπει να γίνουν άμεσα αποδεκτά τα αιτήματα των κρατουμένων, να δοθεί τέλος στις εξευτελιστικές σωματικές έρευνες, στις εκτοπίσεις και στις καταπιέσεις.
– Καλούμε όλοι/όλες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους από την Τουρκία

Οι Επαναστάτες Κρατούμενοι Είναι η Τιμή Μας
Λευτεριά στους Πολιτικούς Κρατούμενους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *