Τουρκία: Η 16χρονη Sila Abalay στην 38η ημέρα απεργία πείνας.

από rebelian 09/05/2015 7:52 πμ.,

_____ΣΙΛΑ___________________________________

Αμέσως μετά την ομηρία του εισαγγελέα Kiraz η αστυνομία εξαπόλυσε μία εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής και συλλήψεων. Οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν την 1 Απρίλη οδήγησαν στην σύλληψη της Sıla Abalay που αμέσως οδηγήθηκε στις φυλακές του Bakırköy
Η. Abalay άρχισε την απεργία πείνας λέγοντας. « Τώρα που είμαι σε νόμιμη υλικία ώστε να συλληφθώ, και με δεδομένο το ότι είμαι πολιτική κρατούμενη, βάλτε με μαζί με τους πολιτικούς κρατούμενους». Αμέσως μετά το ξεκίνημα της απεργίας πείνας στις2 του Απρίλη η Abalay μεταφέρθηκε στις απομονώσεις.
Η Abalay, που συνελήφθηκε στο πατρικό της σπίτι , κατηγορείτε για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση και η κατάσταση της υγείας της διαρκώς επιδεινώνεται
Η υπεράσπιση της Abalay δήλωσε ότι η σύλληψή της βασίζεται στις υποψίες της αστυνομίας ότι πήρε μέρος σε παράνομη δράση μετά από την παρουσία της σε συνέντευξη τύπου, και ότι η κράτησή της είναι χωρίς στοιχεία και παράνομη.
Η υπεράσπισή της κατήγκειλε ότι απο την στιγμή που άρχησε η κράτησή της , η 16χρονη Sıla δέχθηκε επανελημένες απειλές ότι θα έχει τηνίδια τύχη με την Elif Sultan Kalsen που εκτελέστικε μπροστά στην αστυνομική διοίκηση συο Βατάν της Κωνσταντινούπολης. « Θα σε σκοτώσουμε όπως σκοτώσαμε και εκείνη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *