Με πρόκληση απάντησαν τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ στην πρόκληση της προέδρου στη δίκη των νεοναζί

από ΚΟΝΤΡΑ 18/05/2015 1:16 μμ.,

________________________________________
Με πρόκληση απάντησαν τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ στην πρόκληση της προέδρου στη δίκη των νεοναζί Οταν την Τρίτη 12 Μάη η πρόεδρος του δικαστηρίου που δικάζει τους νεοναζί, Μ. Λεπενιώτη, όριζε ως νέα δικάσιμο την Παρασκευή 15 Μάη, γνώριζε ότι για την ίδια ημέρα έχει οριστεί (προγενέστερα) συνεδρίαση της τρομοδίκης για το σχέδιο Φοίνικας, στην οποία δικάζονται τα δέκα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης ανταρτών πόλης ΣΠΦ. Δικάζονται, μάλιστα, για ηθική αυτουργία, επειδή «τόλμησαν», όντας κρατούμενοι, να χαιρετίσουν ενέργειες της οργάνωσής τους. Στο αίτημα να ορίσει άλλη μέρα ως δικάσιμο, η πρόεδρος απάντησε ότι δεν πειράζει, γιατί υπάρχει και άλλη αίθουσα. Από αυτά συμπεραίνουμε ότι η πρόεδρος ήθελε να στείλει ένα τρομοκρατικό μήνυμα στα μέλη της ΣΠΦ. Τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ δεν «μάσησαν», όμως, και στην πρόκληση της προέδρου απάντησαν με πρόκληση, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας και τις χειροπέδες που τους βάζουν μέχρι την είσοδο της δικαστικής αίθουσας.

Δεν μετρήσαμε ακριβώς τους αστυνομικούς που ήταν μέσα στην αίθουσα, στους διαδρόμους και στον προαύλιο χώρο της δικαστικής αίθουσας, αλλά πρέπει να ξεπερνούσαν τους 100! Αρχικά, έβαλαν στην αίθουσα τους κρατούμενους νεοναζί, από το διάδρομο που παρευρίσκονται συνήγοροι, δημοσιογράφοι και ακροατές. Η συνεδρίαση άρχισε με εκφώνηση από την πρόεδρο των ονομάτων των κατηγορούμενων νεοναζί και των συνηγόρων τους. Μετά από περίπου οχτώ λεπτά και ενώ συνεχιζόταν η ανάγνωση των ονομάτων, η αστυνομική φρουρά μετέφερε με χειροπέδες τα δέκα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ για να τα οδηγήσει στην άλλη δικαστική αίθουσα. Στο συγκεκριμένο διάδρομο έχουν πρόσβαση μόνο οι κρατούμενοι, οι συνήγοροι, οι δικαστές, οι αστυνομικοί και κανείς άλλος. Το διευκρινίζουμε, γιατί κάποια δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της συμφοράς αμφισβήτησαν ότι την πλαϊνή πόρτα την άνοιξαν οι πολιτικοί κρατούμενοι και μιλούσαν για αλληλέγγυους στους πολιτικούς κρατούμενους. Πρέπει ακόμη να τονίσουμε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν υπήρχε μέσα στις δικαστικές αίθουσες των φυλακών Κορυδαλλού κανείς αλληλέγγυος. Η αστυνομική φρουρά απαγόρευε την είσοδο σε όλους, εκτός από τους δημοσιογράφους, τους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου!

Τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ, παρά τις χειροπέδες και την φρουρά που τους συνόδευε μέσα στον απομονωμένο διάδρομο, μπόρεσαν να παραβιάσουν την πλαϊνή είσοδο της αίθουσας, να πετάξουν μπουκάλια με νερό και να φωνάξουν αρκετές φορές το σύνθημα «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες». Οι νεοναζί της ΧΑ αιφνιδιάστηκαν και εκτός από μερικές εξαιρέσεις δεν αντέδρασαν. Το έχουμε πει, ότι οι νεοναζί το παίζουν σκληροί και μάγκες σε ξεμοναχιασμένους μετανάστες και αντιφασίστες και με τις πλάτες των κατασταλτικών μηχανισμών του αστικού κράτους.

Η ενέργεια αυτή των πολιτικών κρατούμενων της ΣΠΦ βρήκε πλατιά ανταπόκριση στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου μαζικά όλοι οι αντιφασίστες μάρτυρες του κατηγορητηρίου φώναζαν για αρκετή ώρα αντιφασιστικά συνθήματα. Εξαίρεση απετέλεσε βουλευτής της Περισσός ΑΕ, που με τη χαρακτηριστική κίνηση των χεριών συνιστούσε στους αντιφασίστες ηρεμία! Επίσης, «μεγαλοδημοσιογράφα» συνιστούσε σε άλλους δημοσιογράφους να υποβαθμίσουν το γεγονός, για να μην αλλάξει η αίθουσα διεξαγωγής της δίκης των νεοναζί!

Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε για μισή ώρα περίπου και όταν επανήλθε συνέχισε με την ανάγνωση των ονομάτων των νεοναζί και των συνηγόρων τους. Οταν ολοκλήρωσε την ανάγνωση, ο συνήγορος υπεράσπισης Τ. Μιχαλόλιας δήλωσε για δεύτερη φορά ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης θα αποχωρήσουν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, γιατί το πρωτοφανές επεισόδιο που ενέβαλε σε ανησυχία το σύνολο των συνηγόρων!

Αυτό κι αν είναι πρόκληση. Υπερασπίζονται τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα (φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς), υπερασπίζονται εγκληματίες που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν μεταλλεργάτες στο Πέραμα, που αποπειράθηκαν με νυχτερινή επιδρομή να δολοφονήσουν αιγύπτιους ψαράδες, υπερασπίζονται τους νεοναζί που με τις πλάτες των μηχανισμών καταστολής τρομοκρατούν μετανάστες, αντιφασίστες αγωνιστές, εργάτες, και έχουν το θράσος να δηλώνουν, ότι μια αντιφασιστική ενέργεια (πέρα για πέρα σωστή και επιβεβλημένη κατά τη γνώμη μας), τους ενέβαλε σε ανησυχία!

Μετά τη δήλωση Μιχαλόλια, η πρόεδρος ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεδρίασης για την Πέμπτη 4 Ιούνη, κάνοντας μομφή στον επικεφαλής της φρουράς για ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας. Προφανώς, το είπε αυτό προκειμένου να καλύψει τις δικές της ευθύνες, που αποφάσισε να διεξαχθούν την ίδια μέρα η δίκη των νεοναζί και η τρομοδίκη με κατηγορούμενους για ηθική αυτουργία τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ.

Αυτή, βέβαια, δεν είναι η μοναδική πρόκληση των δικαστικών μηχανισμών. Τα δέκα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ, τόσο σ’ αυτή την τρομοδίκη που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία όσο και στις άλλες τρομοδίκες δικάστηκαν όχι μόνο με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση, αλλά και για τις επιμέρους κατηγορίες, που αφορούν τις ενέργειες της ΣΠΦ, μολονότι δεν προέκυψαν στοιχεία κατά το στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας. Το επισημαίνουμε παρά το γεγονός ότι τα μέλη της ΣΠΦ δηλώνουν ότι τους αφήνει παγερά αδιάφορους η ποινική αντιμετώπισή τους από τα τρομοδικεία. Ετσι αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί μηχανισμοί τους ένοπλους αντάρτες, σε αντίθεση με τους νεοναζί και τους αρχηγούς τους, που ενώ αποδεδειγμένα είναι οι ηθικοί αυτουργοί για τα εγκλήματα των ταγμάτων εφόδου, δεν παραπέμπονται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Προφανώς, οι κυβερνήσεις θέλουν να φτιάξουν «μια νόμιμη ΧΑ» και αυτός ο πολιτικός στόχος δεν εξυπηρετείται με ποινές ισοβίων (που θα επιβάλλονταν για ηθική αυτουργία) στον Μιχαλολιάκο και στ’ άλλα 19 μέλη που κατηγορούνται μόνο για «συμμετοχή» και «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης».

Για τα μέλη της ΣΠΦ εκδόθηκαν πολλά εντάλματα σύλληψης, η υπόθεση έσπασε σε πολλές δικογραφίες και οι συλληφθέντες παρέμειναν προφυλακισμένοι για χρονικό διάστημα που ξεπέρασε όχι μόνο τους 18 μήνες, που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης, αλλά ακόμη και τους 30 μήνες. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των «διευθυντών» της ΧΑ βγήκε μόνο ένα ένταλμα σύλληψης και όταν ολοκληρώθηκε το 18μηνο αποφυλακίστηκαν. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση από τη μια των ανταρτών πόλης και από την άλλη των εγκληματιών-νεοναζί της ΧΑ είναι προφανέστατα. Οι πρώτοι είναι πολιτικοί αντίπαλοι του μισητού καπιταλιστικού συστήματος, ενώ οι νεοναζοί είναι το μακρύ τρομοκρατικό χέρι του συστήματος και των μηχανισμών του.
ΚΟΝΤΡΑ
http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/23935.Με-πρόκληση-απάντησαν-τα-φυλακισμένα-μέλη-της-ΣΠΦ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *