Υποταγμένος ή ανυπότακτος; Αλληλεγγύη με τον ολικό αρνητή στράτευσης Θάνο Χατζηαγγέλου

 https://athens.indymedia.org/post/1545011/

από Κατάληψη 111 03/06/2015 12:21 πμ.,

________________________________________
Μας θέλουν και μας έχουν υποταγμένους από τότε που γεννιόμαστε. Δίχως να έχουμε την επιλογή ν’ αποφασίσουμε, η οικογένειά μας, αποφασίζει για τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις βαφτίζοντάς μας, είτε επειδή η ίδια είναι θρησκόληπτη, είτε επειδή “αυτό είναι συνετό κι αυτό πρέπει να γίνει”. Μεγαλώνουμε με το τρίπτυχο “πατρίς – θρησκεία – οικογένεια” και πηγαίνουμε στο σχολείο όπου μας διδάσκουν μια μονόπλευρη ιστορία, εκβιάζοντας επίσης την συμμετοχή μας στις σχολικές παρελάσεις στις οποίες καλλιεργείται το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας, η νοοτροπία του ανταγωνισμού με τον “καλύτερο μαθητή” να κρατάει την σημαία, δημιουργώντας κάθε είδος διαχωρισμού (ψηλοί – κοντοί, ντόπιοι – μετανάστες) και ιεραρχίας.
Έτσι λοιπόν από τη μία φανατίζονται νεανικά μυαλά και δημιουργούνται εξωτερικοί εχθροί και από την άλλη τονώνεται η εθνική συνείδηση σε σημείο που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και βλέπουμε τον μεγαλέξανδρο, τον κολοκοτρώνη και την μπουμπουλίνα.
Και έρχεται η στιγμή που καλούμαστε να υπηρετήσουμε την πατρίδα. Εκεί που θέλουν τον καθένα μας υποταγμένο στους ανωτέρω, ισοπεδώνοντας την προσωπικότητα του ατόμου, στηρίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ένα σύστημα ιεραρχίας και πειθαρχίας.
Εκεί που μας θέλουν συμμέτοχους στη χακί ομοιομορφία τους και κουρδισμένους στον ρυθμικό βηματισμό τους, αποτινάσσοντας καθετί το διαφορετικό με σκοπό να σε εντάξουν γι’ ακόμη μια φορά στα πλαίσια κανονικότητας που ορίζει η κοινωνία.
Εκεί όπου πρέπει να πάμε γιατί “είμαστε άντρες” ή “θα γίνουμε άντρες”, συντηρώντας έτσι ένα πατριαρχικό πρότυπο για τη θέση του άντρα τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικογένεια.
Εκεί όπου η “αθώα” αγάπη για την πατρίδα γίνεται μισαλλοδοξία.
Εμείς εχθρευόμαστε κάθε θεσμό ιεραρχίας, υποταγής, υπακοής, συμμόρφωσης και σωφρονισμού. Εξάλλου οι εθνικοί στρατοί αποτελούν όργανα των κρατών που χρησιμοποιούνται ενάντια σε εξεγερτικές τάσεις καταπιεσμένων ως η έσχατη λύση αποκατάστασης της τάξης και ακόμα αποτελούν όργανα του κεφαλαίου στον βωμό του κέρδους των βρώμικων πολέμων των πολυεθνικών, των τραπεζών και των εθνών – κρατών.
Δεν θα γίνουμε “στρατιωτάκια” συμφερόντων των κρατών και του κεφαλαίου. Δεν θα χύσουμε καμία σταγόνα αίματος για καμία πατρίδα και σημαία. Αυτό όχι λόγω πασιφιστικών πεποιθήσεων, ούτε επειδή τον θεωρούμε “χαμένο χρόνο” όπως καταλήγουν να λένε πολλά αγανακτισμένα φανταράκια. Τον χρόνο αυτόν δεν θέλουμε να τον αξιοποιήσουμε καπιταλιστικά (σπουδές, εργασία, αναψυχή κλπ) αλλά τον αντιλαμβανόμαστε ως πολύτιμο χρόνο συλλογικοποίησης των αρνήσεών μας.
Στηρίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι με τον ολικό αρνητή στράτευσης Θάνο Χατζηαγγέλου που συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη στις 15/7/14 καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και που του έχει επιβληθεί πρόστιμο 6000 ευρώ. Ο σύντροφος δικάζεται στο στρατοδικείο του Ρουφ στην Αθήνα στις 17/6.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους ολικούς αρνητές στράτευσης που διώκονται από το κράτος γι’ αυτή τους την επιλογή στηρίζουμε τον αγώνα τους. Σεβόμαστε επίσης τις εναλλακτικές διεξόδους για την αποφυγή της στρατιωτικής θητείας (Ι5) και τέλος κατανοούμε επίσης τους συντρόφους που επιλέγουν αντιφατικά μεν, συνειδητά δε να υποστούν την σαπίλα και την φθορά που επιφέρει μια στρατιωτική θητεία, προκειμένου να μελετήσουν και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις στρατηγικές του εχθρού εναντίον του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΘΑΝΟ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 17/6 ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΡΟΥΦ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΑΚΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΡΥΘΜΙΚΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!

Κατάληψη 111

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *