ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΣΠΦ

https://athens.indymedia.org/post/1545082/

από @ 04/06/2015 7:18 μμ.,
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
Φασιστικη απορριψη της αιτησης αποφυλακισης των συγγενων της ΣΠΦ απο τον ειδικο εφετη ανακριτη Ευτυχιο Νικοπουλο..
________________________________________
Στις 2 Ιουνίου και μετά από ένα υπερβολικά μεγάλο διάστημα από τη λήξη της απεργίας πείνας των μελών της ΣΠΦ, εξετάστηκε τελικά η αίτηση αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου μέλους της ΣΠΦ. Αρμόδιος να αποφασίσει ήταν ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχιος Νικόπουλος που έχει αναλάβει με αποκλειστικότητα όλες τις υποθέσεις «τρομοκρατίας».Είναι αυτός που συμπτωματικά λίγες μέρες πριν απέρριψε και το δίκαιο αίτημα του Ν. Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες, παρ’ ότι υπάρχει σχετική τροπολογία γι’ αυτό.
Ο Νικόπουλος παρά τη θετική πρόταση αποφυλάκισης της Εύης από τον εισαγγελέα της υπόθεσης Ασπρογέρακα απέρριψε με καρμπόν απόφαση, το αίτημα Στην ουσία ήταν η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης που έπρεπε να εφαρμοστεί η τροπολογία για τους συγγενείς που ψηφίστηκε πρόσφατα στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών Γ΄ τύπου. Μάλιστα όταν κατατέθηκε η αίτηση αποφυλάκισης ο Νικόπουλος ειρωνευόταν και έλεγε ότι θα ήταν πιο βολικό να δώσει μαζεμένες μερικές έτοιμες απ΄ αυτόν αιτήσεις αποφυλάκισης για να μην κουράζεται η Εύη να τις γράφει. Εννοούσε ξεκάθαρα ότι δεν μπαίνει καν στον κόπο να τις εξετάσει ουσιαστικά, αλλά θα τις απορρίπτει σωρηδόν χωρίς καν να τις διαβάσει. Επιβεβαίωσε έτσι την προσωπική του εμμονή με τα συγκεκριμένα συγγενικά πρόσωπα των μελών της ΣΠΦ, αναφέροντας ακόμα με σαρκαστικό ύφος την τροπολογία και σχολιάζοντας «μήπως θέλετε να τροπολογηθώ κι εγώ;». Αυτός είναι ο σεβασμός του στους νόμους που δήθεν υπηρετεί;
Ο Νικόπουλος λειτουργεί σαν ένας μικρός δικτάτορας που αδιαφορεί παντελώς για την αίσθηση δικαίου, για τα πραγματικά γεγονότα και τα στοιχεία, διατηρώντας για σαδιστικούς λόγους την προφυλάκιση της Εύης. Λειτουργεί μεροληπτικά και με εμμονές κρατώντας την στη φυλακή λόγω της προσωπικής της σχέσης με τον Γ. Τσάκαλο, ενώ η ίδια δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε παράνομο. Όπως λέει ο ίδιος δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν κι αυτό του δίνει τη δυνατότητα να λειτουργεί απόλυτα φασιστικά, χαρακτηριστικό της κουλτούρας του δικού συγγενικού περιβάλλοντος. Δεν εστιάζουμε μόνο στο θείο του Αριστοκλή Νικόπουλο που ήταν ταξίαρχος της ελληνικής αστυνομίας και κατέληξε μπλεγμένος με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη προσπαθώντας να τον ξελασπώσει από τα σκάνδαλα της νομαρχίας.
Αναφερόμαστε στον άλλον θείο του και πνευματικό του μέντορα τον Βασίλη Νικόπουλο πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου που κι αυτός μεροληπτικά και εκμεταλλευόμενος την εξουσία του, τον προώθησε με αδιαφανή τρόπο στο πρωτοδικείο της Κορίνθου με τη βοήθεια του Ρωμύλου Κεδίκογλου. Μία υπόθεση που και τότε είχε προκαλέσει και είχε οδηγήσει βουλευτές της αντιπολίτευσης να την επισημάνουν με ερωτήσεις στη βουλή. Βέβαια δεν πρέπει να αγνοήσουμε και την επιρροή από την ξαδέλφη του Χαρά Νικοπούλου η οποία κινείται στο χώρο της Χρυσής Αυγής.
Είναι το άτομο που με κάθε ευκαιρία η Χρυσή αυγή εκθειάζει και είναι γνωστές οι σε τοπικό επίπεδο ισχυρές υπόγειες διασυνδέσεις μεταξύ τους. Δείγματα όλα αυτά μιας οικογενειακής κουλτούρας που εξηγούν ως ένα βαθμό την ιδεολογικοπολιτική του εμμονή με την υπόθεση της ΣΠΦ και το λόγο που παραβιάζει συστηματικά το «καθήκον» του λειτουργώντας μεροληπτικά. Είναι αυτές οι «εκλεκτικές συγγένειες» που τον διαμόρφωσαν έτσι. Οι συμπτώσεις όμως στην υπόθεση των συγγενών της ΣΠΦ δεν σταματούν εδώ. Η Ισιδώρα Πόγκα της οποίας το δικαστικό συμβούλιο είχε απορρίψει, πριν ακόμα ψηφιστεί η τροπολογία, την αίτηση αποφυλάκισης της Εύης, τις ίδιες μέρες με την τελευταία απόφαση του Νικόπουλου, έκρινε την προσφυγή για την αλλαγή των περιοριστικών όρων της Αθηνάς Τσάκαλου .Όροι που θυμίζουν καθεστώς εξορίας στο νησί της Σαλαμίνας. Η αίτηση της Τσάκαλου που ζητούσε τη δυνατότητα να βλέπει τα παιδιά της στη φυλακή, αλλά και να κάνει μία απαραίτητη ιατρική εξέταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας απορρίφτηκε από την Πόγκα. Το σκεπτικό της απόρριψης είναι ότι δεν συντρέχει λόγος μια εξηντάχρονη γυναίκα να βλέπει τα παιδιά της , αλλά ούτε και να πάει στο νοσοκομείο. Της απέρριψε πράγματα που ούτε δικτατορικά καθεστώτα δεν θα απαγόρευαν. Δύο άτομα του δικαστικού συστήματος που βρίσκονται συνεχώς μπροστά σε αυτήν την υπόθεση ξανά και ξανά. Αδιαφορούν για τη δικαιοσύνη και αποφασίζουν φασιστικά με πειστήριο την εκδίκηση σε συγγενείς πολιτικών κρατουμένων. Αυτό είναι εν τέλει το δικαστικό σας σύστημα;
Τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την εξέλιξη αυτής της κατάστασης φέρει προσωπικά ο υπουργός δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, όπως και στελέχη του υπουργείου του. Προώθησαν μία τροπολογία που δήθεν θα έλυνε το ζήτημα και είχαν δεσμευτεί δημόσια γι’ αυτό. Τελικά από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα φαίνεται ότι ο Νικόπουλος όχι μόνο δεν την έλαβε υπ’ όψιν του προς κάποια θετική κατεύθυνση, αλλά αντίθετα λειτούργησε ακόμα πιο εκδικητικά εξ’ αιτίας αυτής. Ο υπουργός έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις εν γνώσει του όπως αποδεικνύεται. Διέρρευσε στα κανάλια ότι η τροπολογία θα οδηγούσε στην αποφυλάκιση ενώ τελικά όχι μόνο δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα αλλά λειτουργεί σαν κόκκινο πανί στους συγκεκριμένους δικαστικούς . Ας καταλάβει ο υπουργός ότι το ζήτημα θα φτάσει στα άκρα κάποιους ανθρώπους που δε θα δεχτούν τη συνέχιση αυτής της κατάφωρης αδικίας. Το κόστος θα το πληρώσει και ο ίδιος αν δεν δώσει λύση σαν πολιτικός προϊστάμενος του χώρου της δικαιοσύνης. Τον καλούμε τώρα που θα εξεταστεί σε λίγες μέρες από το δικαστικό συμβούλιο η κατάθεση της τελευταίας προσφυγής στην απόφαση του Νικόπουλου να πάρει ξεκάθαρη θέση. Εφ’ όσον έχει και ο ίδιος νομικές γνώσεις, λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς του να κοιτάξει την υπόθεση που οφθαλμοφανώς δείχνει την άδικη μεταχείριση για εκδικητικούς λόγους από την πλευρά κάποιων από το χώρο της δικαιοσύνης. Να διευκρινίσει όχι μόνο σε μας , αλλά δημόσια ποια η λογική και η χρησιμότητα αυτής της τροπολογίας που ο ίδιος κατέθεσε. Γιατί έδωσε με την προσθήκη της λέξης «δύναται» τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους δικαστικούς να αγνοούν τους νόμους; Αυτό το κείμενο είναι μια υπενθύμιση ότι ίσως είναι καλύτερα να «νίπτεις τας χείρας σου» παρά να κοροϊδεύεις για πρόσκαιρο συμφέρον. Αυτή η υπόθεση δε θα τελειώσει έτσι…Δεν θα αφεθεί να τελειώσει έτσι… Περιμένουμε άμεση απάντηση και λύση από το υπουργείο δικαιοσύνης στα ζητήματα που τίθενται. Σε αντίθετη περίπτωση είναι και αυτό που θα πληρώσει το κόστος για την παράταση αυτής της αδικίας.
Πρωτοβουλία Φίλων και Συγγενών των πολιτικών κρατουμένων Αλληλέγγυοι-ες

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *