Πορεία στην Αμυγδαλέζα: Οι πολιτικές της κράτησης συνεχίζονται ακόμα, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν έκλεισε

https://athens.indymedia.org/post/1545695/

από @Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης 17/06/2015 8:48 μμ.,

Καλούμε λοιπόν σε συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα στις 20 Ιουνίου στη 13.00 μ.μ καθώς για τις ανθρώπινες ζωές δεν υπάρχουν αναβολές και υποσχέσεις. Στις 20 Ιουνίου είναι η παγκόσμια ημέρα πρόσφυγα, ενώ παράλληλα με αυτόν το συμβολισμό συμμετέχουμε και στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα δράσεων κατά των κέντρων κράτησης που πραγματοποιείται από τις 15 ως τις 21 Ιουνίου. Καλούμε επίσης συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν με δράσεις στις πόλεις τους την ημέρα αυτή. Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν από το Αρχαιολογικό Μουσείο στις 11.00 π.μ. Δήλωση συμμετοχής: στο E-mail: nodetention@gmail.com, και στα τηλέφωνα 2103813928 (4-9μ.μ.), 6947986011 & 6949099170
________________________________________
Οι πολιτικές της κράτησης συνεχίζονται ακόμα,
κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν έκλεισε

Το αίτημά μας “να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης” πέρα από σαφές παραμένει τρομερά επιτακτικό. Οι συνεχιζόμενες καταγγελίες για τις απάνθρωπες συνθήκες μέσα στα σύγχρονα κολαστήρια, όπως αυτές απ το κέντρο κράτησης γυναικών στο Ελληνικό, συνθέτουν την εικόνα της γενικευμένης εξαθλίωσης των έγκλειστων ανθρώπων, με μόνη κατηγορία τους την μεταναστευτική και προσφυγική τους ταυτότητα. Ο εγκλεισμός και η αορίστου χρόνου παράταση της κράτησης, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, η παντελής έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η στέρηση των πιο αναγκαίων αγαθών, δημιουργούν το ασφυκτικό πλαίσιο που οδήγησε ακόμα έναν κρατούμενο μετανάστη (νεαρό απ το Πακιστάν) στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας την Κυριακή 14/6 σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Την στιγμή που δημοσιοποιείται ακόμα και η γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία “η κράτηση προς απέλαση δεν μπορεί να ξεπερνά τον ένα μήνα μετά την υφ’ όρον απόλυση του αλλοδαπού”, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε αμηχανία σε σχέση με τις αρχικές της εξαγγελίες πως “σε 100 μέρες θα κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης”. Ακόμα πιο εξωφρενικό αποτελεί το γέγονος πως οι σκούπες της ΕΛ.ΑΣ. στα πλαίσια του Ξένιου Δία συνεχίζονται στους δρόμους, οδηγώντας καθημερινά ανθρώπους σε κρατητήρια ή στρατόπεδα και διασφαλίζοντας το δόγμα της ασφάλειας ενεργό και την αναπαραγωγή του κράτους έκτακτης ανάγκης υπαρκτή. Κι όλα αυτά την ώρα που το νεοφιλελεύθερο μπλοκ και το ακραίο κέντρο, με την συμβολή των ΜΜΕ και σε αλληλομόλυνση με το νεοφασιστικό φαινόμενο, χτίζουν την δικιά τους αντιμεταναστευτική ρητορεία στις πλάτες πάντα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να ξεφύγουν απ τους πολέμους και την εξαθλίωση. Η εξέγερση μεταναστών-τριών και προσφύγων στην Μυτιλήνη είναι ενδεικτική για την οριακή κατάσταση που βιώνουν στην Ελλάδα. Οι κρατούμενοι-ες μετανάστες-στριες και πρόσφυγες δεν έχουν ανάγκη από υποσχέσεις αλλά άμεση ανάγκη για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Με λίγα λόγια, η Ελλάδα παραμένει ένα φυλάκιο εντός της Ευρώπης Φρούριο που ολισθαίνει βίαια στο δρόμο του αυταρχισμού και του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Η δικιά μας κινητοποίηση μπορεί να αμφισβητήσει αυτήν την παγίωση και να ενισχύσει την αλληλεγγγύη των από κάτω, πετυχαίνοντας μια νίκη ενάντια στον πολιτισμό της εξαίρεσης των δικαιωμάτων. Απ την διαρκή μας κινητοποίηση και οργάνωση ενάντα σε κάθε κέντρο κράτησης μέχρι την δημιουργία μιας άλλης καθημερινότητας μέσα από εγχειρήματα που ξεπηδούν για την οργάνωση της έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, δημιουργούμε ρωγμές για την αντεπίθεση των πολλών στον δρόμο της ισότητας και της ελευθερίας

Καλούμε λοιπόν σε συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα στις 20 Ιουνίου στη 13.00 μ.μ καθώς για τις ανθρώπινες ζωές δεν υπάρχουν αναβολές και υποσχέσεις. Στις 20 Ιουνίου είναι η παγκόσμια ημέρα πρόσφυγα, ενώ παράλληλα με αυτόν το συμβολισμό συμμετέχουμε και στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα δράσεων κατά των κέντρων κράτησης που πραγματοποιείται από τις 15 ως τις 21 Ιουνίου. Καλούμε επίσης συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν με δράσεις στις πόλεις τους την ημέρα αυτή.
Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν από το Αρχαιολογικό Μουσείο στις 11.00 π.μ.
Δήλωση συμμετοχής: στο E-mail: nodetention@gmail.com, και στα τηλέφωνα 2103813928 (4-9μ.μ.), 6947986011 & 6949099170

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *