Σχηματίστηκε διεθνιστικό τάγμα στη Ροζάβα

https://athens.indymedia.org/post/1545373/
enternasyonalisttabur2
από shervan 11/06/2015 2:44 πμ.,

Σχηματίστηκε το Τάγμα Διεθνιστικής Ελευθερίας στη Ροζάβα.
________________________________________

Σχηματίστηκε το Τάγμα Διεθνιστικής Ελευθερίας στη Ροζάβα. Σχηματίστηκε το Τάγμα Διεθνιστικής Ελευθερίας που αποτελείται από τις δυνάμεις των λαών της Ροζάβας και της Μέσης Ανατολής. Σημειώνεται ότι το Τάγμα θα πολεμάει ενάντια στο ΙSIS και παρόμοιες εισβολείς συμμορίες.
Ανακοινώθηκε ο σχηματισμός του τάγματος, το οποίο στηρίζει την «Εκστρατεία Διοικητή Ρουμπάρ Καμίσλο» που ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου, με επίσημη τελετή.
Στο τάγμα που ετοιμάζεται από το MLKP από το περασμένο Ιανουάριο παίρνουν μέρος η Οργάνωση Ανοικοδόμησης Ισπανίας, TİKKO, Ελεύθερες Ενωμένες Δυνάμεις (Birleşik Özgürlük Güçleri -BÖG-) και το Επαναστατικό Μέτωπο MLSPB. Επίσης παίρνουν μέρος επαναστάτες από την Ελλάδα.
Ακολουθεί η προκήρυξη του Τάγματος Διεθνιστικής Ελευθερίας:
«Η Μέση Ανατολή έχει μετατραπεί σε μια θάλασσα αίματος από τα ιμπεριαλιστικά παράσιτα και αποικισμό. Μέσω των συμμοριών του ΙSIS που έχει οργανωθεί από τις ίδιες αυτές δυνάμεις, θέλουν να εισβάλουν στην περιοχή και να υποτάξουν τους λαούς. Στην πραγματικότητα οι σφαγές ενάντια στους λαούς των Χριστιανών, Γιαζιντί, Συριανών και Μουσουλμάνων, οι βιασμοί, το εμπόριο των γυναικών και παιδιών σε σκλαβοπάζαρα, οι εκτελέσεις με μαζικές τελετές και άλλες απάνθρωπες πολιτικές των συμμοριών του ΙSIS είναι η αντανάκλαση και οι αιώνιες πρακτικές των ιμπεριαλιστικών τους αφεντικών.
Νίκησε η γιγαντιαία αντίσταση των οργανωμένων λαϊκών κινημάτων ενάντια σε όσους που ήθελαν να εξοντώσουν τους λαούς σε μια λίμνη αίματος και να τους διαγράψουν την γλώσσα, την πίστη, την ζωή, τον εαυτό τους από την μνήμη, στην Ροζάβα και στο Κομπάνε, Σένγκαλ, Τιλ-Χεμίς και Σερεκάνιε με την πρωτοπορία των YPG-YPJ.
Έτσι η επανάσταση της Ροζάβας κυριάρχησε την παγκόσμια επικαιρότητα, και η αντίσταση των YPG-YPJ μετατράπηκε σε έναν χώρο που οι φτωχοί λαοί θαυμάζουν, μεγαλώνουν τις δράσεις αλληλεγγύης τους και στέλνουν πολεμιστές/τριες. Αυτός ό χώρος είναι πλέον η σημερινή Μπεκάα, η σημερινή Παλαιστίνη. Η Επανάσταση της Ροζάβας είναι η Κομούνα του Παρισιού υπό γερμανική πολιορκία. Η Μαδρίτη του Ισπανικού Εμφυλίου, το Στάλινγκραντ στον Β Πόλεμο Μοιρασιάς.
Η Επανάσταση της Ροζάβας έχει πλέον γίνει ο πυρσός αντίστασης για τους καταπιεσμένους λαούς, η καρδία των όλο και πιο δυναμωμένων παγκόσμιων επαναστάσεων, ανατρέποντας ισορροπίες δυνάμεων σε γειτονικές χώρες, αλλά πρώτα από όλα στην Τουρκία.
Η Επανάσταση της Ροζάβας ως μια επανάσταση των γυναικών έχει δημιουργήσει μια δυνατή γυναικεία βούληση ενάντιο στον οπισθοδρομισμό του πατριαρχικού κόσμου και έχει γίνει το σύμβολο αυτής της βούλησης.
Οι επαναστάτες από διάφορες χώρες του πλανήτη με στραμμένα τα πρόσωπα στη Μέση Ανατολή έχοντας τη ιστορική συνείδηση και ευθύνη του καθήκοντος της άμυνας, εξάπλωσης της Επανάστασης της Ροζάβας δεν δίστασαν ούτε ένα δευτερόλεπτο να πολεμήσουν στα μέτωπα, να χύσουν το αίμα τους και να πεθάνουν για τη νίκη.
Κάποιες επαναστατικές δυνάμεις από την Τουρκία και άλλες χώρες έχουν έρθει στην Ροζάβα, , προσπάθησαν να συμβάλουν στην επανάσταση και τον πόλεμο, και πήραν τη θέση τους για να αναπτύξουν και να προχωρήσουν την επανάσταση, να μεγαλώσουν τον πόλεμο και να τον μεταφέρουν στις χώρες τους.
Εμείς που πολεμάμε σε κάθε τετράγωνο της Ροζάβας, δίνουμε μάρτυρες και σηκώνουμε τη σημαία της αντίστασης…
Εμείς που μαχόμαστε στην πρώτη γραμμή ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους αντιδραστικούς της περιοχής…
Εμείς που αντιμετωπίζουμε τις συμμορίες του ISIS που θέλει να πνίξει την επανάσταση με όλη την υποστήριξη…
Εμείς που ζούμε την επανάσταση και τη νιώθουμε μέσα μας…
Εμείς οι λαοί του Κουρδιστάν που πραγματοποίησαν την επανάσταση της Ροζάβας, όλοι οι εργάτες, καταπιεσμένοι, γυναίκες, διεθνιστές επαναστάτες που πολεμάμε κάτω από τις σημαίες των YPG-YPJ…
Έχουμε ορκιστεί, έχουμε υποσχεθεί σε όλους αυτούς που πέσανε πριν από μας, σε όλες τις αξίες που δημιουργήθηκαν πριν από μας…
Εμείς οι Ισπανοί, οι Γερμανοί, οι Έλληνες, οι Τούρκοι, οι Άραβες, οι Αρμένιοι, οι Λάζοι, οι Κιρκέζοι, οι Αλβανοί…
Ως διεθνιστές, επαναστατικές δυνάμεις, οργανώσεις, ομάδες από διάφορες χώρες έχουμε ενωθεί στο ΤΑΓΜΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ για να προστατεύουμε την επανάσταση της Ροζάβας.
Καλούμε όλους τους καταπιεσμένους λαούς, τους εργάτες/τριες, τους εργαζόμενους/ες, τις γυναίκες, τις κοινωνικές ομάδες από διάφορες θρησκείες και ταυτότητες, τους οικολόγους, τους αντιιμπεριαλιστές/τριες, τους αντιφασίστες/τριες, τους αντικαπιταλιστές/τριες, τους δημοκράτες και τους επαναστάτες/τριες να ενωθούν κάτω από την σημαία του ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ για να προστατεύουμε την επανάσταση της Ροζάβας, να μεγαλώνουμε τα κεκτημένα μας, να επεκτείνουμε την επανάσταση της περιοχής, της Μέσης Ανατολής και την αδελφότητα των λαών…»

ROJAVA 1

Από: ANF
http://www.firatnews.com/kurdistan/rojava-da-enternasyonalist-tabur-kuruldu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *