Χαιρετισμός του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης (από ελλάδα) και κάλεσμα σε συστράτευση

https://athens.indymedia.org/post/1546647/

από Α.Σ.Μ.Π.Α. 07/07/2015 2:42 πμ.,
Στην περιοχή Ροζάβα της Συρίας πραγματοποιείται σήμερα ένας επαναστατικός αγώνας, παγκόσμιας και ιστορικής σημασίας για την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Αντιλαμβανόμαστε ότι η αλληλεγγύη εκφράζεται κάθε φορά εκεί που δίνονται οι μάχες των καταπιεζόμενων, σπάζοντας τα σύνορα, τους αποκλεισμούς και τις περιχαρακώσεις (ιδεολογικές και συντηρητικές).
________________________________________
Μέλη του Διεθνούς Τάγματος Ελευθερίας της Ροζάβα, αναρχικοί και κομμουνιστές σύντροφοι από την ευρώπη, μετά την απελευθέρωση της πόλης Tel Abiyad.
Στην περιοχή Ροζάβα της Συρίας πραγματοποιείται σήμερα ένας επαναστατικός αγώνας, παγκόσμιας και ιστορικής σημασίας για την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Στις αρχές του Ιούνη ανακοινώθηκε η έναρξη της δράσης του Διεθνούς Τάγματος Ελευθερίας, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία Τούρκων επαναστατών κομμουνιστών, με την συμμετοχή συναγωνιστών από πολλά μέρη του κόσμου, για να ενισχύσει την λαϊκή και την γυναικεία πολιτοφυλακή (YPG, YPJ) της Ροζάβα. Στο Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας συμμετέχουν και αναρχικοί σύντροφοι.
Από την πλευρά του ελλαδικού χώρου συνδράμει την αντίσταση στην Ροζάβα, και συμμετείχε στον σχηματισμό του διεθνούς τάγματος, ο Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η αλληλεγγύη εκφράζεται κάθε φορά εκεί που δίνονται οι μάχες των καταπιεζόμενων, σπάζοντας τα σύνορα, τους αποκλεισμούς και τις περιχαρακώσεις (ιδεολογικές και συντηρητικές). Γι’ αυτό τον λόγο, προωθούμε το κάλεσμα των συντρόφων που πολεμούν δίπλα στους επαναστατημένους της Ροζάβα, μαζί με άλλους διεθνιστές επαναστάτες.
Αναρχική Συλλογικότητα για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση
Χαιρετισμός του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης (από ελλάδα) και κάλεσμα σε συστράτευση:
Ο Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης αποτελεί μια συγκρότηση αγώνα που στόχο έχει την έμπρακτη αλληλεγγύη στο διεθνές πεδίο των ένοπλων συρράξεων από την πλευρά των ταξικά καταπιεσμένων που αγωνίζονται στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης από την κυριαρχία των κρατών και του κεφαλαίου.
Η έμπρακτη αλληλεγγύη οφείλει να έχει τα χαρακτηριστικά της κοινής πάλης σε κάθε επίμαχο σημείο, η οποία χτίζει τον κόσμο της επανάστασης και μέσω του ριζοσπαστικού χαρακτήρα της σπάει τα σύνορα της τυραννίας, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.
Ειδικότερα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του MLKP για διεθνιστική αλληλεγγύη αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε δεσμευτικά στις κύριες κατευθύνσεις του καλέσματος και στις ανάγκες του αγώνα στο Κουρδιστάν.
Βρισκόμαστε εκεί για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον αγώνα και να διδαχθούμε από την ζωντανή επαναστατική διαδικασία πολύπλευρα και πολύτροπα.
Στον αγώνα αυτόν αναγνωρίζουμε:
-Τον θεμελιακό ταξικό χαρακτήρα του
-Τον αντιφασιστικό και αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του
-Τον κοινωνικο-απελευθερωτικό χαρακτήρα του
Ως Ε.Σ.Δ.Α. επιδιώκουμε παράλληλα με την πολύμορφη ενίσχυση των επαναστατικών δυνάμεων στην Συρία, το Ιράκ, την Τουρκία κι ευρύτερα στον κόσμο της Μ.Ανατολής, το άνοιγμα ενός δρόμου αλληλεγγύης από τον ελλαδικό χώρο, ο οποίος όχι μόνο θα επιχειρήσει να πραγματώσει έμπρακτα το πρόταγμα της Διεθνιστικής Επαναστατικής Αλληλεγγύης, αλλά ταυτόχρονα θα προωθήσει τον συντονισμό και την σύμπραξη έξω από τα τοπικά όρια.
Έχοντας το δικό μας πολιτικό πρόγραμμα προς τον ελευθεριακό κομμουνισμό, αναγνωρίζουμε ως ριζική την αξία της ανοιχτής συλλογικοποίησης πάνω σ’ένα ευρύ φάσμα συνθηκών, ενώ συγχρόνως ο κάθε συμμετέχον θα διατηρεί την αυτονομία του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ε.Σ.Δ.Α. Απρίλης 2015
_____________________________________________________________________
Χαιρετισμός συντρόφου από την ελλάδα, στην συνέντευξη τύπου του Διεθνούς Τάγματος Ελευθερίας:
Καλημέρα σύντροφοι.
Βρισκόμαστε εδώ με σκοπό την έμπρακτη αλληλεγγύη στην επανάσταση και την ένοπλη αντίσταση που πραγματοποιείται στην Ροζάβα. Ο σκοπός της παρουσίας μας εδώ είναι η έμπρακτη στήριξη στον ένοπλο αγώνα ο οποίος δίνεται ενάντια στο DAES (ISIS), αλλά και ταυτόχρον η υποστήριξη στις κοινωνικοπολιτικές, αλλά και οικονομικές αλλαγές οι οποίες επιχειρούνται στην επανάσταση της Ροζάβα. Σκοπός μας επίσης, είναι η δημιουργια συντροφικών, επαναστατικών και πολιτικών σχέσων με τα κινήματα τα οποία δρουν και υπάρχουν στον χώρο αυτό. Πολεμώντας το DAES δεν πολεμάμε απλά το θεοκρατικό φασισμό της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα, πολεμάμε το καπιταλιστικό σύστημα και τους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι δημιούργησαν και έθρεψαν το DAES.
Ζήτω ο αγώνας της Ροζάβα.
Ζήτω η επανάσταση της Ροζάβα.
Γι έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *