Κείμενο των κρατουμένων της ‘Α πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού

1546958
από Έν@ς 12/07/2015 11:50 μμ.,
Κείμενο κρατουμένων από Ά πτέρυγα για συμπαράσταση στις γυναικείες φυλακές.
________________________________________
Κείμενο κρατουμένων από την ‘Α πτέρυγα του Κορυδαλλού

Από την Δευτέρα 22/6/2015 οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού αρνούνται να μπουν στα κελιά τους κατά το μεσημεριανό κλείσιμο της φυλακής έως ότου έρθει ένας αρμόδιος του υπουργείου για να δει ο ίδιος με τα μάτια του το τερατώδες κατασκεύασμα της ΘΕΜΙΣ κατασκευαστική που προορίζετε να γίνει ο νέος χώρος προαυλισμού των φυλακών. Ένας χώρος πολύ μικρότερος από τον προηγούμενο, τσιμεντένιος χωρίς ούτε ένα δέντρο, περιτριγυρισμένος από συρμάτινους διαδρόμους (κλουβιά) όπου ένας τοίχος από λαμαρίνα χωρίζει τις κρατούμενες από τα σκουπίδια 250 ατόμων που στοιβάζονται σε 15 κάδους απορριμάτων.
Εμείς ως κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι στις συγκρατούμενες μας καθώς εμείς οι ίδιοι έχουμε βιώσει και βιώνουμε διαρκώς τις ασφυχτικές συνθήκες εγκλεισμού σε μια φυλακή όπου στοιβάζονται έως και 2500 άτομα κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Υποστηρίζουμε το αίτημα των κρατουμένων των γυναικείων φυλακών να σταματήσουν τα έργα και να δοθεί εγγύηση στις κρατούμενες ότι δεν θα λειτουργήσει αυτός ο σκουπιδότοπος – κλουβί ως χώρος προαυλισμού.
Από 7/7/2015 παραμένουμε και εμείς έξω από τα κελιά μας κατά την διάρκεια του μεσημεριανού κλεισίματος στηρίζοντας στην πράξη τα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων των γυναικείων φυλακών.

ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Α’ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *