ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ…

1547483
από Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών Συνέλευση Αθήνας 23/07/2015 10:37 πμ.,

Ζούμε σε μια εποχή μεγάλης κοινωνικής έντασης όπου η κοινωνική ανισότητα η φτώχια και η εξαθλίωση στον κόσμο των μνημονίων οξύνονται όλο και περισσότερο. Και παρά την αλλαγή της διακυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2015 με μια «κυβέρνηση αριστερού προσωπείου» αποδεικνύεται περίτρανα ότι το κράτος έχει συνέχεια με την εν λευκώ επιταγή στην αντιτρομοκρατική, με τις εφόδους σε σπίτια αγωνιστών, με διώξεις-προφυλακίσεις συγγενών και φίλων χωρίς στοιχεία χρησιμοποιώντας τον αντιτρομοκρατικό νόμο (187Α) κατά το δοκούν. Ο εμπαιγμός επίσης της κυβέρνησης σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργίας πείνας το Μάρτη-Απρίλη που σκοπό είχε να εξασθενήσει το ηθικό και τις δυνάμεις τους, έδειξε ξεκάθαρα τη στόχευση του κράτους για τη συνέχεια του δόγματος νόμου και τάξης. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι συλλήψεις και οι επιθέσεις στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας που εξακολουθούν και κατεβαίνουν στο δρόμο.
Το κάδρο αυτό συμπληρώνει η «φοβερή επιτυχία» της αντιτρομοκρατικής στη Νέα Αγχίαλο Βόλου στις 29/05, επιχείρηση κατά την οποία συλλαμβάνεται ο αναρχικός αγωνιστής Γρηγόρης Τσιρώνης, ο Σπύρος Χριστοδούλου και αυτοκτονεί ο Σπύρος Δραβίλας προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των διωκτικών αρχών. Επιχείρηση η οποία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη συνδρομή ρουφιάνων με την πλήρη κάλυψη και επιβράβευση του κράτους.
Ο Γρηγόρης Τσιρώνης υπήρξε πάντα κομμάτι των κοινωνικών και εργατικών αγώνων. Το 2006 μετά την απαλλοτρίωση της εθνικής τράπεζας στην οδό Σόλωνος, όπου μετά από ένοπλη συμπλοκή συλλαμβάνεται βαριά τραυματισμένος ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης, επιλέγει το δύσκολο δρόμο της παρανομίας. Το 2009 επικηρύσσεται από τον τότε υπουργό προπό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το ποσό των 600.000 ευρώ. Μετά από 9 χρόνια παρανομίας συλλαμβάνεται από τα σκυλιά του κράτους. Ο Σπύρος Χριστοδούλου αφού πέρασε αρκετά χρόνια στα μπουντρούμια της δημοκρατίας κρατώντας αξιοπρεπή στάση, έχοντας εκτίσει την ποινή του επιλέγει και αυτός το δρόμο της παρανομίας. Από την ηλικία των 21 ετών ο Σπύρος Δραβίλας είναι έγκλειστος στις ελληνικές φυλακές κρατώντας και εκείνος αξιοπρεπή στάση και δίνοντας πολλούς αγώνες μέσα στα τείχη. Το 2013 σπάει την άδειά του και γίνεται για δεύτερη φορά δραπέτης, αρνούμενος να επιστρέψει στους μίζερους διαδρόμους και τα κελιά του εγκλεισμού, προκειμένου να βρεθεί και πάλι στα μονοπάτια της ελευθερίας.
Είναι τώρα η στιγμή που πρέπει να οξύνουμε τον κοινωνικό ανταγωνισμό και να στεκόμαστε στο πλάι των ανθρώπων που μάχονται με κάθε τρόπο ενάντια στο υπάρχον απ’ όπου κι αν βρίσκονται.

…Δε λησμονούμε εκείνους που επέλεξαν να ζήσουν με το κεφάλι ψηλά και να ακολουθήσουν το όνειρο της ελευθερίας…

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΩΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών
Συνέλευση Αθήνας

ΥΓ1:Καλή δύναμη στον αναρχικό αγωνιστή Γρηγόρη Τσιρώνη και στο Σπύρο Χριστοδούλου
ΥΓ2:Δεν ξεχνάμε το Σπύρο Δραβίλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *