Προσωπικό γράμμα του Φώτη Τζιώτζη

1547493
από α 23/07/2015 3:39 μμ.,
προσωπικό γράμμα του Φώτη Τζιώτζη, ενημέρωση
________________________________________
Η εκδικητική μανία της αστυνομίας ενάντια στο πρόσωπό μου δε σταμάτησε ούτε μετά την προφυλάκισή μου. Ο εγκλεισμός μου ξεκίνησε στις 12/5 στη Θεσσαλονίκη όπου προσάχθηκα για την πρώτη υπόθεση για την οποία κατηγορούμαι και βρέθηκα αρχικά προφυλακισμένος στις φυλακές Διαβατών.
Οι κατηγορίες που μου προσάπτονται είναι της ληστείας σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη με διακέκριμμένη οπλοκατοχή και κεκαλυμμένα χαρακτηριστικά καθώς και της απόπειρας ανθρωποκτονίας δύο μπάτσων της ομάδας ΔΙΑΣ με καθαρή ανθρωποκτόνο πρόθεση για δύο πυροβολισμούς που ακούστηκαν σε σημείο κοντά στη ληστεία. Τα στοιχεία που τους οδήγησαν σε αυτή την υπόθεση είναι οι μαρτυρίες των μπάτσων, οι καλοθελητές πολίτες και η κατάθεση του συγκατηγορούμενού μου ο οποίος συνέδραμε ως ρουφιάνος στην κατασκευή της προφυλάκισής μου.
Ξημερώματα της Τρίτης 7 Ιουλίου ειδοποιούμαι από τους σωφρονιστικούς της φυλακής Διαβατών να ετοιμαστώ για μεταγωγή σε άγνωστο προορισμό. Βγαίνοντας από τη φυλακή και φορώντας μου πρώτα χειροπέδες, μου ανακοινώνουν ότι μεταφέρομαι στην ανακρίτρια της Κατερίνης όπου μου γνωστοποιούν τις κατηγορίες για ακόμα δύο ένοπλες ληστείες. Οι κατηγορίες στοιχειοθετούνται από ανύπαρκτα στοιχεία (δεν υπήρχε σύλληψη επ΄αυτοφώρω, δεν υπήρχε δείγμα DNA ή δακτυλικών αποτυπωμάτων, ούτε μάρτυρας που με αναγνώρισε, όπως επίσης δε βρέθηκε οπλισμός που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία). Η απόφασή τους ήταν προκαθορισμένη και ξεκάθαρη εξαρχής. Προφυλακίζομαι για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες. Στη συνέχεια μεταφέρομαι πίσω στη φυλακή Διαβατών, όπου ξημερώματα της επόμενης ημέρας ειδοποιούμαι ξανά για μεταγωγή.
Τελικά σήμερα κρατούμαι στη φυλακή της Λάρισας, ενώ είμαι υπόδικος και κάτοικος Θεσσαλονίκης. Οι μπάτσοι με στοχοποιούν διαρκώς με όποιον τρόπο μπορούν. Η στοχοποίησή μου αυτή ξεκίνησε ήδη από τον Οκτώβρη του 2014 όπου σε μία απόπειρα της αντιτρομοκρατικής να κατασκευάσει μία ακόμη φαντασιακή εγκληματική οργάνωση προσήγαγε 6 άτομα βασιζόμενη στις φιλικές και διαπροσωπικές σχέσεις που μας συνέδεαν, ενώ μόνο το ένα από αυτά τα άτομα είχε οπλισμό στο σπίτι του. Παρότι δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία για εμένα, η παρακολούθησή μου, η οποία ήταν ούτως η άλλως ασφυκτική και πριν την υπόθεση αυτή, έγινε ακόμη πιο έντονη επί 24ώρου βάσης με μπάτσους να βρίσκονται διαρκώς σε όποιο σημείο βρισκόμουν. Αυτό δεν στάθηκε ούτε στιγμή αρκετό για να με κλείσει στο σπίτι μου και να με κάνει να σιωπήσω.
Στέκομαι με αξιοπρέπεια απέναντι σε κάθε μορφή κρατικής δίωξης.

15/7/15 Φυλακές Λάρισας
Φώτης Τζιώτζης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *