Χειρονομίες μνήμης για τον Sebastian Oversluij & αλληλεγγύης στα έγκλειστα αναρχικά συντρόφια

https://athens.indymedia.org/post/1548261/

από Αλληλέγγυος 26/08/2015 4:21 μμ.,

Ως αναρχικοί, στεκόμαστε αλληλέγγυοι και συνένοχοι με τα αναρχικά συντρόφια που επέλεξαν τον δρόμο της ένοπλης αντιπαράθεσης με το κράτος και το κεφάλαιο, μετατρέποντας έτσι τα λόγια σε σφαίρες και φωτιά, και τη θεωρία σε κινητήρια δύναμη για πράξεις. Τα αισθήματα συντροφικότητας που τρέφουμε δεν μας αφήνουν να ξεχάσουμε ούτε τους αναρχικούς κρατούμενους, ομήρους στα χέρια του κάθε κράτους, ούτε φυσικά και όσους έπεσαν νεκροί εν ώρα δράσης. Είτε βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε στη Χιλή, είτε στο Μεξικό, είτε στην Ισπανία, είτε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η θεώρησή μας δε γνωρίζει σύνορα, αμφισβητώντας κάθε περιορισμό που πάει να μας επιβληθεί.
Ο Sebastian Oversluij, μη θέλοντας το κράτος να αναπαύεται και το κεφάλαιο να ρέει ανεμπόδιστο, εισέβαλε στις 11/12/2013 σε υποκατάστημα της τράπεζας Banco Estado στη Χιλή, με σκοπό την απαλλοτρίωση της. Αρνήθηκε να αποδεχθεί τους κεφαλαιοκρατικούς θεσμούς, αρνθήθηκε να σεβαστεί το καλό -για τους νομοταγείς και φιλελεύθερους πολίτες- τραπεζικό σύστημα, που κατέχει κομβικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του καπιταλισμού. Η δολοφονία του συντρόφου εκείνη τη μέρα, δεν παραγματοποιήθηκε από κάποιον τυχαίο, αλλά από ένα έμμισθο, ένστολο σκουπίδι, που, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του και τις αρμοδιότητες του, τράβηξε τη σκανδάλη για να προφυλάξει το σύστημα που προστατέυει και υπηρετεί πιστά. Οι μπάτσοι και οι φύλακες, σα σύγχρονοι πραιτωριανοί, αναλαμβάνουν την προστασία των εξουσιαστικών καθεστώτων, καταστέλλοντας όποιον παραβιάζει τη νομιμότητα, ώστε να μην υπονομευθεί η εξουσία.
Μέσα σ’ αυτό το εξουσιαστικό τσίρκο, κάποιες περήφανες αναρχικές ατομικότητες επιλέγουν να μη σκύψουν υποτακτικά το κεφάλι. Ο διαρκής πόλεμος με την κυριαρχία φαντάζει μονόδρομος. Τον δρόμο αυτόν, της εξέγερσης, προσπαθούν να εμποδίσουν τα μουντά μπουντρούμια, τα σαπισμένα κελιά και τα τείχη της ξεφτίλας και της μικρότητας. Τα κράτη ορθώνουν φυλακές για να αποκόψουν την ξέφρενη πορεία των εξεγερμένων, σε κάθε μέρος του πλανήτη. Αναμενόμενο, όπως και οι τακτικές αφοπλισμού του αγώνα που θέλει την καταστροφή των εξουσιαστικών δομών. Έτσι, στα ελληνικά κολαστήρια βρίσκεται έγκλειστη και η Ε. Στατήρη, συντρόφισσα του Γ. Τσάκαλου (μέλους της Σ.Π.Φ.), σε μια προσπάθεια του κράτους να κάμψει τα έγκλειστα συντρόφια, αλλά και ως προειδοποίηση για τα συντρόφια εκτός τειχών πως, αν βγουν στον δρόμο της επίθεσης, θα »πάρουν στον λαιμό τους» και τα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα.
Ξεφτίλες εξουσιαστές και ακόλουθοι, μισθοφόροι ή μη, σας χαρίζουμε το πιο ειρωνικό μας χαμόγελο και φτύνουμε τα σάπια πρόσωπά σας και τα σκονισμένα κουφάρια σας. Δίπλα πάντα με τα εξεγερμένα αδέρφια μας, έχοντας πάντα στον νου τα αδέρφια που χάσαν τη ζωή τους στον πόλεμο που μαίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, στον πόλεμο ανάμεσα στην εξουσία και την αξιοπρέπεια. Η οργή μας πολλαπλασιάζεται και η επίθεση με κάθε μέσο στα κράτη, στις δομές τους, στις εγκεκριμένες αρχές τους και σε όσους καιροφυλακτούν για την επιβίωση εξουσίας και κεφαλαίου, φαντάζει αναγκαία για όσους απεχθάνονται τα κυρίαρχα πρότυπα σκέψης και συμπεριφοράς, τον κυρίαρχο πολιτισμό, τον κρατισμό και τα κατάλοιπά του.
Ως ελάχιστη συντροφική χειρονομία μνήμης προς τον πεσόντα Sebastian Oversluij, στα πλαίσια της αφιερωμένης εβδομάδας στη μνήμη του, καθώς επίσης και αλληλεγγύης στα έγκλειστα αναρχικά συντρόφια, στα πλαίσια της καλεσμένης εβδομάδας αλληλεγγύης προς αυτά, γράφτηκαν από ομάδα αναρχομηδενιστών συντρόφων συνθήματα σε κατάστημα super market στα Πετράλωνα, πετάχτηκαν μπογιές και γράφτηκαν συνθήματα σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, γράφτηκαν συνθήματα σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Ταύρο και αναρτήθηκε ένα πανό και μια πλαστική επιφάνεια από στάση λεωφορείου στο Πολυτεχνείο.
SEBASTIAN OVERSLUIJ – 11/12/2013 – ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
Η ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΜΑΣ ΜΝΗΜΗ: ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ – ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ
ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *