Δε δίνουν την εκπαιδευτική άδεια στον Νίκο Ρωμανό!

Δε δίνουν την εκπαιδευτική άδεια στον Νίκο Ρωμανό!
1548528
από Αυτόνομος 03/09/2015 6:39 μμ.,

________________________________________
Μολονότι η ίδια η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Χ. Κουτσομιχάλη μας διαβεβαίωσε χθες (Τρίτη), ότι σήμερα το αρμόδιο Συμβούλιο της φυλακής θα εξέταζε την αίτηση του Ν. Ρωμανού για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας (τη δικαιούται, μετά και τνη έκδοση από τις 3 Ιούλη της ΚΥΑ που προβλέπει ο νόμος), καμιά απόφαση δεν πάρθηκε, όπως πληροφορηθήκαμε.
Σε επανειλημμένες προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε μαζί της, η διευθύντρια δεν βγήκε στο τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αρμόδιος εισαγγελέας των φυλακών και πρόεδρος του Συμβουλίου Ν. Ποιμενίδης απευθύνθηκε και πάλι στον εφέτη ειδικό ανακριτή Ε. Νικόπουλο! Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο του εγγράφου Ποιμενίδη, όπως δε γνωρίζουμε αν πρόκειται για προσωπικό του έγγραφο ή για απόφαση του Συμβουλίου της φυλακής (ήδη, όπως γράψαμε χθες, στον εφέτη ανακριτή απευθύνθηκε προηγουμένως η κοινωνική υπηρεσία της φυλακής).
Βάσει του νόμου και μετά την έκδοση της ΚΥΑ, ο εφέτης ανακριτής δεν εμπλέκεται στη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους με τις προϋποθέσεις του Ν. Ρωμανού. Αποφασίζει αποκλειστικά το Συμβούλιο, που δεν μπορεί να απορρίψει το αίτημα «παρά μόνο με ειδική αιτιολογία» (δείτε αναλυτικά εδώ). Δεν είχε, λοιπόν, κανένα δικαίωμα ο εισαγγελέας της φυλακής να απευθυνθεί στον εφέτη ανακριτή για την υπόθεση Ρωμανού.
Αν μεθοδεύουν την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος του Ν. Ρωμανού, θα πρόκειται πραγματικά για δικαστικό πραξικόπημα. Θα κουρελιάσουν ένα νόμο που ψηφίστηκε με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Τι λέει, άραγε, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος;
Ο υπηρεσιακός υπουργός (και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης) Δ. Παπαγγελόπουλος οφείλει να παρέμβει άμεσα και να ελέγξει (διοικητικά και ποινικά) τον εισαγγελέα και το Συμβούλιο της φυλακής, απαιτώντας την εφαρμογή του νόμου. Αλλιώς, θα είναι συνένοχος και θα μας δώσει κάθε δικαίωμα να πούμε ότι τα πάντα γίνονται εν γνώσει του.
Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2015
Αναδημοσίευση από ΚΟΝΤΡΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *